Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ! Η Τουρκία μπαίνει μετοχικά στον αγωγό TAP μέσω BOTAS. Σαξές στορύ ξανά. Αφήνουμε τούρκικους αγωγούς να περνάνε από την Ελλάδα.

Σχόλιο ΛΦ: Και μας την έστησαν πολύ καλά. Πρώτα έγινε η συμφωνία για τον αγωγό, μετά η πώληση για την ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου) στους Αζέρους και τώρα οι Τούρκοι κινούνται για αγορά ποσοστού του αγωγού. Πλήρης εξάρτηση ενεργειακά από την Τουρκία δηλαδή. Με «όχημα» την κρατική ενεργειακή εταιρία BOTAS, η Τουρκία θα κινηθεί για να αγοράσει μετοχικό ποσοστό του προγράμματος του αγωγού Trans Adriatic Pipeline (TAP), ο οποίος θα διέρχεται και από την Ελλάδα. 
Την αποκάλυψη για την πρόθεση αγοράς του 15% του αγωγού, έκανε στην τουρκική εφημερίδα «Sabah», ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της γείτονος, Τανέρ Γιλντίζ....
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, σχετική πρόταση είχε κατατεθεί και στο παρελθόν, με την Τουρκία αυτή τη φορά - που επελέγη οριστικά έναντι του ανταγωνιστικού Nabucco ο αγωγός - να είναι διατεθειμένη να την εξετάσει. 
Υπενθυμίζεται, ότι ο αγωγός θα μεταφέρει αέριο από το Αζερμπαϊτζάν (κοίτασμα «Σαχ Ντενίζ» στην Κασπία), μέσω Τουρκίας, Ελλάδας και Αλβανίας, στις ακτές της Ιταλίας, με σκοπό την προώθησή του στις δυτικές αγορές.

ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...