Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Προκλητικό πρωτοσέλιδο Ολλανδικής εφημερίδας την ώρα που ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας έλεγε ότι δεν θα εκταμιεύσουν την επόμενη δόση!

Αναστάτωση και έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το προκλητικό δημοσίευμα της Ολλανδικής free – press εφημερίδας «De Pers».

Την περασμένη Τετάρτη κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο φωτομοντάζ που απεικόνιζε μια τουρκική σημαία αντί του σταυρού, στην κορυφή τρούλου εκκλησίας της Σαντορίνης, εξώφυλλο που συνοδευόταν από άρθρο αναφορικά με τους Τούρκους που, «ενόψει πτώχευσης της Ελλάδας», βρίσκουν ελκυστικές τις επενδύσεις στην χώρα μας.


Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στο επικείμενο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, με τη δημοσιογράφο να επισημαίνει πως η ελληνική κυβέρνηση θέλει να πουλήσει κρατικές τράπεζες, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, μέρος του ΟΤΕ, τα λιμάνια του Πειραιά και Θεσσαλονίκης, καθώς και ορισμένους αερολιμένες.

Σκοπίμως, μάλιστα, δεν τοποθετεί ολλανδική σημαία, αλλά τουρκική, χρησιμοποιώντας την ιδιαίτερη σχέση μας με την Τουρκία.


Να θυμίσουμε ωστόσο, ότι πριν λίγες ημέρες και τουρκική εφημερίδα είχε στο πρωτοσέλιδό της το λιμάνι του Πειραιά και τίτλο «Κελεπούρι» η Ελλάδα.

Σχεδόν ταυτόχρονα όμως, με το Ολλανδικό δημοσίευμα, είχαμε και σχετικές δηλώσεις αξιωματούχων της χώρας για την ελληνική οικονομία και το μέλλον της 5ης δόσης.


Ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας όσο και ο πρωθυπουργός της είχαν πει ότι αν δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη συναίνεση στην Ελλάδα, δεν θα αποδεσμεύσουν το κομμάτι που τους αναλογεί στην επόμενη δόση, ενώ σε περίπτωση που και το ΔΝΤ δεν εκταμιεύσει το δικό του μερίδιο, τότε και η Ολλανδία θα ακολουθήσει τα χνάρια του διεθνούς οργανισμού.


Τυχαίο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...