Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Χιλιάδες κόσμου σε Σύνταγμα - Προπύλαια

«Η Ελευθερία δεν χαρίζεται, κερδίζεται» τόνισε στην ομιλία του ο Μίκης Θεοδωράκης, ενώ οι δύο συγκεντρώσεις ενώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος...


Χιλιάδες κόσμου σε Σύνταγμα - Προπύλαια



Αθήνα 


Χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα και στα Προπύλαια με αφορμή το κάλεσμα του Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά και την 7η ημέρα κινητοποίησης των «Αγανακτισμένων». Δεκάδες χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στα κυβερνητικά μέτρα για την Οικονομία, αλλά και στην παρουσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη χώρα.

Από τις 6 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος και από τις 7, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οδό Πανεπιστημίου, το κέντρο της Αθήνας πλημμύρισε από Αθηναίους, μικρούς και μεγάλους, οικογένειες και νέους ανθρώπους, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και των «Αγανακτισμένων», στην 7η συνεχή ημέρα κινητοποιήσεων, αλλά και στην εκδήλωση πανεπιστημιακών και της οργάνωσης «Σπίθα» του Μίκη Θεοδωράκη.

Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι περίπου στις οκτώ το βράδυ, οι δύο συγκεντρώσεις είχαν ενωθεί. Η Αστυνομία επισήμως έκανε λόγο για πάνω από τριάντα χιλιάδες κόσμου σε κάθε ένα από τα «ραντεβού» των απλών πολιτών.

Συγκλονιστική ήταν η στιγμή που ο κόσμος, διακόπτοντας την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη, τραγούδησε μαζί του το τραγούδι, «Ενα το χελιδόνι», ενώ καταχειροκρόρησε τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη όταν ανέβηκε στο πρόχειρο βήμα του ομιλητή που είχε στηθεί μπροστά στην πύλη του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αμέσως μετά το τέλος της εκδήλωσης των Προπυλαίων δε, οι χιλιάδες κόσμου κατευθύνθηκαν προς το Σύνταγμα προκειμένου να ενωθούν με τους «Αγανακτισμένους», που για 7η ημέρα κατασκηνώνουν στην πλατεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...