Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Καλοστημένη κομπίνα σε βάρος της ΕΛ.ΑΣ!


Επιτήδειοι φαίνεται πως τα έβαλαν με την ΕΛ.ΑΣ. και μέσω εικονικών τιμολογίων κατάφεραν να εισπράξουν ΦΠΑ ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ «προσφέροντας» υπηρεσίες καθαρισμού κεντρικών κτιρίων της ΕΛ.ΑΣ. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες που έχει tovima.gr απατεώνες έχουν στήσει επιχείρηση παραγωγής και διακίνησης εικονικών τιμολογίων από εταιρείες καθαρισμού με έδρα στην Αθήνα και στη Βόρειο Ελλάδα.
Όπως φαίνεται η κομπίνα ήταν καλοστημένη με τις εταιρείες να εμφανίζονται να εισπράττουν τεράστια ποσά μηνιαίως, κυρίως την περίοδο 2010-2011 - από την ΕΛ.ΑΣ.για τον καθαρισμό των κτιρίων της λεωφόρου Κατεχάκη, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και άλλων περιφερειακών υπηρεσιών, ενώ υπάρχουν και παραστατικά που αφορούν και άλλες κρατικές υπηρεσίες και ιδιωτικές επιχειρήσεις. 
Τα τιμολόγια εμφανίζεται να καταβάλλεται ποσό από 15,000 έως 30,000 ευρώ κάθε μήνα για τον καθαρισμό
Το πρόβλημα όμως προκύπτει επειδή δεν επιβεβαιώνεται αυτή η παροχή υπηρεσιών και η ανάθεση του σχετικού έργου από τις κεντρικές υπηρεσίες του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.
Οι εταιρείες πάντως ανέφεραν ότι με τον καθαρισμό κτιρίων της ΕΛ.ΑΣ. ασχολήθηκαν για ένα-δύο μήνες και μάλιστα δήλωσαν άγνοια για τις εργασίες που καταγράφεται στα τιμολόγια.
Τώρα στην ΕΛ.ΑΣ. έχει ξεκινήσει αγώνας δρόμου για να εντοπιστεί το κύκλωμα με τις παράνομες «μη καθαρές» συναλλαγές.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...