Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Ο ΕΛΛΗΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ



ΑΘΗΝΑ 18-8-2014.

Αύγουστος, ο μήνας τής γλυκιάς μας Παναγίας και των Ελλήνων Ηρώων. Σε τούτη εδώ την γη των θυσιών και τής αγιοσύνης που σμίγουν το μύρο και το αίμα, η Πίστη και ο Πολιτισμός, τούτο τον μήνα σμίγουν η Θεία Ανάμνηση τής Κοιμήσεως τής Θεοτόκου μαζί με τον άνανδρο βομβαρδισμό τού αντιτορπιλικού Έλλη στον προηγούμενο μεγάλο πόλεμο και την εξίσου άνανδρη δολοφονία των Κυπρίων αδερφών μας Ισαάκ και Σολομού από τούς Τούρκους.

Είθισται ο νους βέβαια των Ελλήνων να τρέχει και κάπου αλλού. Στις θερινές διακοπές. Αλλά τα τελευταία χρόνια η οικονομική και η ηθική κατοχή δεν έχουν αφήσει κενό χώρο στη χαρά των ελληνικών σπιτιών. Αναλογίζομαι όμως αν τελικά έπρεπε να έρθουν οι οδυνηρές στιγμές για να ξυπνήσουμε από την ηλίθια ραστώνη και την αμαρτωλή χαλαρότητα που άφησαν χώρο στον μισελληνισμό να μάς κλέψει το μυαλό, την ηθική, την ελληνοσύνη μας. Και καταλήγω στο συμπέρασμα πως έπρεπε να τιμωρηθούμε για την σκλαβιά στην οποία πέσαμε με φόρα.

Ξεχάσαμε τούς αγώνες που γίνηκαν σε τούτο τον τόπο για να αποκτήσουμε Ελλάδα Μεγάλη και Τρανή. Κι έτσι επιτρέψαμε το κόντεμα τής Πατρίδος μας από φραγκεμένους κοσμοπολίτες.

Λησμονήσαμε τα λάβαρα τής Χριστιανικής Πίστης και τής Ελληνικής Φυλής που προπορεύονταν σε κάθε μεγάλη μας στιγμή και τρέξαμε να κρυφτούμε πίσω από αλλόφυλους δυνατούς. Αφήσαμε πίσω τις στιγμές που ψέλνανε οι Πατέρες μας τον ύμνο στην Υπέρμαχο Στρατηγό Παναγία και γίναμε σκλάβοι έξω από τα τουφέκια και με τον δυτικό μιμητισμό και με την ανηθικότητα και με τα οικονομικά όπλα. Και από την Αλεξανδρινή και την Βυζαντινή Ελλάδα φτάσαμε στο ψευτορωμέϊκο που ο εμποράκος των εθνών και οι θεραπαινίδες του φυλακίζουν Έλληνες Πατριώτες.

Καιρός λοιπόν να γυρίσουμε πίσω στην ροή τής ελληνικής ιστορίας, στη ροή τού ελληνικού ποταμού και στο πότισμα των ριζών τού Ελληνισμού μας. Να φέρουμε στη μνήμη μας την γλυκιά Παναγιά μας που πάντα προστάτευε το Γένος μας. Στις μάχες μπροστά στο τουρκικό μαχαίρι. Κατόπιν στα γερμανικά τεθωρακισμένα που όδευαν κατά την κατοχή πάνω στον Ορχομενό. Θυμάμαι πάντα την αφήγηση για το τανκ που φτάνοντας στην είσοδο τού χωριού, βούλιαξε στην θέα τής Παναγίας που φύλαξε τούς πιστούς της.

Ολάκερος ο Ελληνισμός εξάλλου τιμάει την Κοίμηση τής Θεοτόκου στα νησιά μας Πάρο και Τήνο και σε κάθε γωνιά τού ευλογημένου τόπου μας. Και μαζί τιμούμε τον χαμό εκείνων των ναυτών που αποτελούσαν πλήρωμα τού αντιτορπιλικού Έλλη. Τού αντιτορπιλικού που συμμετείχε τον δεκαπενταύγουστο τού 1940 στον εορτασμό τής Κοιμήσεως τής Παναγίας. Και βλήθηκε ύπουλα και άνανδρα από ιταλικό υποβρύχιο, από βαρβάρους που τήρησαν την άθλια παράδοση των λογής – λογής εχθρών μας, από δυσμάς έως ανατολάς, να μάς χτυπούνε σε ημέρες θρησκευτικής ευλάβειας και περισυλλογής.

Αύγουστος πάλι, στα 1996, εγγύτερα στις μέρες τής τωρινής οδύνης, ήταν όταν στην μαρτυρική Κύπρο Μας οι μοτοσικλετιστές τής  Ελληνίδος Νήσου μας οργάνωσαν την διαμαρτυρία στην ζώνη τής διχοτομήσεως. Ο Τάσος Ισαάκ συμμετείχε στην γεμάτο παλμό εκδήλωση για λευτεριά μα και για ένωση τής ιδιαίτερης πατρίδος του με την Ελλάδα. Ήθελε να φύγει το ίχνος τής διαιρέσεως που χώριζε την ελεύθερη από την κατεχόμενη Κύπρο. Και φυσικά ήθελε μια Κύπρο ελληνική και μόνον ελληνική.

Αλλά οι τουρκομογγόλοι Γκρίζοι Λύκοι είχαν άλλη γνώμη και αποστολή μίσους να πράξουν. Απείλησαν τούς Ελλαδίτες αδερφούς μας. Κάποιος κινδύνεψε άμεσα να χάσει τη ζωή του. Ο Ισαάκ έσπευσε να τον βοηθήσει. Και το πλήρωσε με την δική του ζωή από τούς μανιασμένους Τούρκους δολοφόνους που τον λιντσάρανε κυριολεκτικά με ξύλα, με πέτρες, με ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Κι ύστερα, λίγες ημέρες μετά, σε μια εκδήλωση διαμαρτυρίας, ο ξάδερφός του Σολωμός Σολωμού επιχείρησε να κατεβάσει από το κατοχικό φυλάκιο το τουρκικό πανί με το μισοφέγγαρο, για να φύγει με το τσιγάρο στα χείλη από τουρκικά βόλια.

Για να φτάσουμε σήμερα, στην γη που φυλάσσει το Περιβόλι τής Παναγιάς μας, το Άγιο Όρος, και στην Πατρίδα τής Παλικαροσύνης, να διαφεντεύουν οι μπιστικοί τής Παγκοσμιοποίησης και τού Οικουμενισμού. Και στην Εσπερία Παγκόσμια Συμβούλια των Εκκλησιών κάνουν όνειρα για συνέδρια σε μοναστήρια, ακολουθίες κοινές με χριστιανικές τάχα αιρέσεις και κατάργηση τού Χριστιανικού Άβατου, μήπως και καταφέρουν να αλώσουν το Άγιο Όρος.

Φτάσαμε στο σημείο να δούμε Τούρκους πολιτικούς και ελληνόφωνους πολιτικάντηδες να προωθούν αγκαζέ ισλαμικά τεμένη και τουρκικότητα, για λαθρομετανάστες και τουρκοπράκτορες. Να βλέπουμε καθεστωτικές φυλλάδες να αναγορεύουν την Βόρειο Ήπειρο των αδερφών Ζάππα σε «Νότιο Αλβανία».

Να πουλιούνται στρέμματα γης και να ξεσχίζονται τα σχολικά βιβλία, με αντάλλαγμα το στημένο χρέος τής Ελλάδος που θέλουν να κοντύνουν σιωνισμός, γειτονικά μορφώματα και δημοκρατική εγκληματική συμμορία. Αυτή που συλλαμβάνει χρυσαυγίτες επειδή μοιράζουν τα φυλλάδια που απαντούν στις πολιτικές διώξεις. 

Τέτοιες στιγμές λοιπόν δυναμώνουμε με τις θύμησες. Εφορμούμε να πάρουμε πίσω την Φυσική Ελλάδα. Την Μεγάλη και Ορθόδοξη Ελλάδα. Την Ελληνική και Αυτοκρατορική Ελλάδα. Την Λαϊκή και Εθνικιστική Ελλάδα. Η Παναγιά μαζί μας. Ο Αύγουστος ετούτος ας σαλπίσει το μήνυμα. Ο Λαϊκός Εθνικισμός, ο Ελληνισμός και ο Στρατός μας να έρθουν στην κορυφή τής Φυλής μας.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...