Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός,Μακαριώτατε...

Την ώρα που η Εκκλησία βάλλεται από παντού,επιβάλλεται να υπάρχει κοινή Ορθόδοξη γραμμή και όχι πολυγλωσσία...

Σχετικα με την καυση των νεκρων,ο Αρχιεπισκοπος Ιερωνυμος δηλωσε:"Αφού είναι απόφαση του ΣτΕ,είναι σεβαστή.Όλες οι αποφάσεις της δικαιοσύνης είναι σεβαστές.Βασική αρχή της διδασκαλίας της Εκκλησίας μας,είναι η ελευθερία και ο σεβασμός της ελευθερίας του ανθρώπου".Αναφερομενος στο θεμα της Μονης Βατοπεδιου,ειπε:"Η Εκκλησία δεν έχει λόγο για τα τεκταινόμενα στο Άγιον Όρος, όπως και το Άγιον Όρος δεν έχει λόγο για την Ελλαδική Εκκλησία".

Αντιθετα,ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος τόνισε χαρακτηριστικά:"Δεν αποδεχόμεθα την καύση των νεκρών για λόγους που ανάγονται στην πίστη μας,σε εκείνα που αφορούν την αιωνιότητα,αλλά και την μετά θάνατο ζωή όλων μας,την ώρα που θα έρθει η κρίσις".
Πηγη:www.romfea.gr

Για το θεμα της Μονης Βατοπεδιου,ο Μητροπολιτης Καλαβρυτων Αμβροσιος αναφερει στο ιστολογιο του:

Με αυτά που γράφω, δεν εννοώ, ότι ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου π. Εφραίμ είναι αθώος! Αλλά και κανείς δεν μπορεί να τον ονομάσει ένοχο, αφού μέχρι της στιγμής αυτής καμμιά καταδικαστική απόφαση δεν τον βαρύνει! Έχει καταδικασθή μόνον από τα λαϊκά τηλε-Δικαστήρια των τηλεοπτικών παραγόντων.

Από την άλλη πλευρά η Αρχή Προστασίας Προσωπικών δεδομένων στην προκειμένη περίπτωση κοιμάται! Μάλιστα δε κοιμάται μακαρίως, ροχαλίζει θα έλεγα! Από την κακοποίηση, που υφίσταται ένας Κληρικός ΟΥΔΟΛΩΣ ΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ! Ούτε και από την ταπείνωση και τον ευτελισμό που υφίσταται η Τροφός του Έθνους, η Εκκλησία μας, η φτωχομάνα του Λαού μας! Ενοχλείται όμως και απαγορεύει να αναφέρωνται τα ονόματα κακοποιών. Ενοχλείται επίσης και απαγορεύει να προβαλλεται η φωτογραφία τους, το πρόσωπό τους, οσάκις κάποιοι συλλαμβάνονται από την Αστυνομία για εγκλήματα του κοινού ποινικού Δικαίου! Απαγορεύει να γνωστοποιείται τό όνομα και να προβάλλεται το πρόσωπο κακοποιών ανθρώπων, άνθρώπων του υποκόσμου, παιδεραστών, ομοφυλοφίλων, δολοφόνων και δεν συμμαζεύεται! Η Αρχή Προστασίας λοιπόν αφήνει τον αξιοσέβαστο έως χθές Ηγούμενο Εφραίμ να διασύρεται και να προπηλακίζεται, μόνο και μόνο επειδή είναι αγιορείτης ή τέλος πάντων κληρικός!

Πλημμυρίσαμε από υποκρισία, αγαπητοί μου φίλοι του Blog! Πλημμυρίσαμε και από υποκριτές! Ακόμη και μέσα στο Άγιο Όρος εισέβαλε αυτή η λοιμική νόσος! Κάποιος Μοναχός, θα τον χαρακτήριζα σαν γραφικό τύπο, προβάλλοντας προκλητικά και συνεχώς τις ημέρες αυτές από ιδιωτικό μεγάλο κανάλι της τηλεοράσεως, έγινε κριτής των Αδελφών του, τιμητής των πάντων! Συνήθως οι αγιασμένοι άνθρωποι επιζητούν και βιώνουν την σεμνότητα, αποφεύγουν δε την δημοσιότητα όπως ο Διάβολος το λιβάνι! Ο αγιορείτης πατήρ, αντιθέτως, με ένα σοβαροφανές ύφος έκρινε και κατέκρινε τους Αδελφούς του, δεχόμενος τις επευφημίες και τα «εύγε» κάποιων τηλεπαρουσιαστών, γνωστών για τον ειρωνικό τρόπο με τον οποίο κρίνουν πάντοτε την εκκλησιαστική επικαιρότητα!


Οπως βλεπουμε,αυτη τη στιγμη στην Ελληνικη Εκκλησια υπαρχουν πολλες & διαφορετικες αποψεις.Απο τη μια,ο Αρχιεπισκοπος-οπως αλλωστε μας εχει συνηθισει-επιλεγει το δρομο της σιωπης ή της λιτης αναφορας,κατι που προφανως...χαροποιει αφανταστα τους κατευθυνομενους δημοσιογραφους.Αληθεια,Μακαριωτατε,εχετε σκεφτει οτι με το να λετε οτι "δεν εχουμε λογο για τα τεκταινομενα στο Αγιο Ορος" διχαζετε τη συνειδηση των πιστων;Ναι,διοικητικα δεν εχετε,αλλα ηθικα;Δηλαδη σας αρεσει που τα μμε σταυρωνουν καθημερινα το Αγιο Ορος και οι διαφοροι πολιτικαντηδες-ανθελληνες κατ'επαγγελμα,ωρυονται δηθεν για το...καλο του κοσμακη,εναντιον της Εκκλησιας γενικοτερα;Αν δε το εχετε καταλαβει,η σκανδαλολογια γυρω απο τη Μονη Βατοπεδιου συμπαρασυρει ολη την Ορθοδοξια:αυτος αλλωστε ειναι ο στοχος των απανταχου πολεμιων της και οχι ενα μονο μοναστηρι.

Παμε τωρα στο θεμα της καυσης των νεκρων:Οπως πολυ σωστα ειπε ο Μητροπολιτης Ανθιμος,το συγκεκριμενο αντικειμενο δεν εχει μονο νομικες διαστασεις,αλλα για την Εκκλησια κυριως πνευματικες & δογματικες.Γιατι αν οντως τα δικαιωματα του καθε ανθρωπου ειναι σεβαστα-οπως ειπε ο Αρχιεπισκοπος-η Εκκλησια δεν πρεπει να ξεκαθαρισει τη θεση της;Αποδεχεται την καυση των νεκρων ή οχι;Στο Ευαγγελιο γινεται σαφης λογος για Ανασταση νεκρων και οχι...σταχτων.Γιατι λοιπον δεν βγαινετε να ενημερωσετε τους πιστους και οχι μονο για την επισημη διδασκαλια της;

Δυστυχως,η πολυγλωσσια δεν ειναι καλη οταν δεν υπαρχει ξεκαθαρη αρχικη θεση,διατυπωμενη απο τον Αρχιεπισκοπο.Ειπαμε να μην εχει λογο η Εκκλησια στα Εθνικα και κοινωνικα θεματα (πολυ κακως κατα τη γνωμη μας!),αλλα να μη μιλαει & στα θρησκευτικα;;;Τοτε ποιος ειναι ο ρολος του Αρχιεπισκοπου;Να καθεται σουζα και ακουνητος προκειμενου να μη δυσαρεστησει το πολιτικο & δημοσιογραφικο κατεστημενο;

Θελουμε να ελπιζουμε πως οχι..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...