Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου 2010

Ορεστιάδα - Η "πύλη" των λαθρομεταναστών


Περισσότεροι από 73 διακινητές λαθρομεταναστών έχουν συλληφθεί από τις αρχές του 2010 στην περιοχή ευθύνης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, στο πλαίσιο του ειδικού σχεδίου, που έχει καταρτιστεί για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης. Οι συλληφθέντες επιχείρησαν να μεταφέρουν παράνομα στην Ελλάδα περίπου 500 λαθρομετανάστες, επιλέγοντας κυρίως την ποτάμια οδό, όπως δήλωσαν στελέχη της αστυνομικής διεύθυνσης Ορεστιάδας. Συγκεκριμένα, οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες -55 άτομα- ήταν «βαρκάρηδες», όπως χαρακτηριστικά τόνισαν οι αστυνομικοί, και συνελήφθησαν μετά τον Απρίλιο. Οι ομάδες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό έχουν τη βοήθεια και προηγμένου εξοπλισμού, όπως θερμικές κάμερες.

Η τελευταία σύλληψη ήταν αυτή ενός 35χρονου Τούρκου υπηκόου, ο οποίος στις 23/12 επιχείρησε να μεταφέρει παράνομα στην Ελλάδα τέσσερις λαθρομετανάστες, διασχίζοντας τα νερά του Έβρου με πλαστική βάρκα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομικής διεύθυνσης, ο 35χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Ορεστιάδας, στην παρέμβρια περιοχή Πετράδων Διδυμοτείχου και παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών. Την προανάκριση διενέργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου. Οι λαθρομετανάστες, που επίσης συνελήφθησαν, είναι καλά στην υγεία τους και βρίσκονται σε φυλάκιο της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...