Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Εισβολή διαδηλωτών στο κοινοβούλιο της Λιβύης

ImageΔιαδηλωτές που πιστεύουν ότι η περιοχή τους υποεκπροσωπείται στη νέα κυβέρνηση της Λιβύης εισέβαλαν σήμερα στο κοινοβούλιο την ώρα που οι βουλευτές ετοιμάζονταν να εξετάσουν και να εγκρίνουν τους υπουργούς που πρότεινε ο πρωθυπουργός Μουστάφα Αμπού Σάγκουρ.

Η συγκρότηση της πρώτης δημοκρατικής κυβέρνησης μετά την ανατροπή του Μουάμαρ Καντάφι αποδείχτηκε ήδη αμφιλεγόμενη καθώς από αυτήν έχουν αποκλειστεί τα μέλη του μεγαλύτερου κόμματος, της φιλελεύθερης Συμμαχίας Εθνικών Δυνάμεων (NFA).



Περίπου 100-150 διαδηλωτές από την πόλη Ζαουίγια μπήκαν στην αίθουσα με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση που ήταν σε εξέλιξη εκείνη την ώρα.

«Αφού ακούσαμε τον κατάλογο (των ονομάτων των υπουργών) όλοι στη Ζαουίγια εξοργίστηκαν. Ορισμένοι άρχισαν να διαμαρτύρονται από χθες το βράδυ στην κεντρική πλατεία της πόλης», είπε ο Νούρι Σάμπι, ο οποίος ταξίδεψε 50 χιλιόμετρα, μέχρι την Τρίπολη, για να εκφράσει το θυμό του.

«Ο Αμπού Σάγκουρ είπε ότι θα σχημάτιζε κυβέρνηση συνασπισμού, ότι θα αναζητούσε έμπειρους υπουργούς. Η Ζαουίγια του πρότεινε υποψηφίους για το υπουργείο Πετρελαίου αλλά εκείνος έβαλε κάποιον άγνωστο», πρόσθεσε.

Οι διαδηλωτές βγήκαν τελικά από την αίθουσα των συνεδριάσεων αλλά παραμένουν έξω από το κτίριο του κοινοβουλίου.

Μολονότι ο Αμπου Σάγκουρ δηλώνει «ουδέτερος», η κυβέρνησή του περιλαμβάνει πολλά μέλη της πολιτικής πτέρυγας των Αδελφών Μουσουλμάνων και άγνωστα ονόματα, όπως αυτό του προτεινόμενου υπουργού Πετρελαίου Μαμπρούκ Ίσα Αμπού Χαρούρα. Ο επικεφαλής της NFA Ιμπραχίμ αλ-Γαριάνι, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν υποψήφιοι υπουργοί από το κόμμα του.

Να σημειωθεί ότι λόγω των επεισοδίων στο κοινοβούλιο ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς ματαίωσε την επίσκεψη που επρόκειτο να πραγματοποιήσει το Σάββατο στη Λιβύη. 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...