Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012

ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ ΠΑΛΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΠΙΕΡΙΑ ΚΑΙ ΛΕΣΒΟ


Όσο υπάρχουν εύπιστα θύματα, θα υπάρχουν και απατεώνες! Και λόγω της ευαισθησίας τους για τα παιδιά ή τα εγγόνια τους, οι ηλικιωμένοι αποτελούν πάντα «εύκολα» θύματα με αποτέλεσμα να κάνουν… πλούσιους τους απατεώνες, όπως τους δύο άγνωστους που πλησίασαν με το αυτοκίνητό τους έναν 77χρονο έξω από το σπίτι του στην Καλλιθέα Πιερίας.

Τον έπεισαν ότι είναι φίλοι του γιού του κι ότι εκείνος τους οφείλει μεγάλο χρηματικό ποσό. Ο άτυχος γεροντάκος είχε πάνω του μόνο 350 ευρώ και τους τα έδωσε, αλλά οι δράστες –αφού τα πήραν- του είπαν ότι δεν έφταναν για να εξοφλήσει την υποτιθέμενη οφειλή.
Ο ηλικιωμένος πείστηκε να μπει στο αυτοκίνητό τους και να τον πάνε στην τράπεζα, όπου έκανε ανάληψη 6.000 ευρώ και τους τα παρέδωσε! Αμέσως μετά, οι δύο απατεώνες έγιναν άφαντοι και έρευνες για τον εντοπισμό τους διενεργεί η Ασφάλεια Κατερίνης.

Στη Λέσβο, την απάτη σε βάρος μιας 85χρονης έκανε μια άγνωστη γυναίκα που την επισκέφθηκε στο σπίτι της στο Ίππειος και της συστήθηκε ως υπάλληλος του Ο.Γ.Α. που δήθεν μπορούσε να της εξασφαλίσει μεγαλύτερη σύνταξη! Η γριούλα την πίστεψε και της έδωσε τα 500 ευρώ που ζήτησε για να «τακτοποιήσει εκκρεμότητες»! Έρευνες για τον εντοπισμό της δράστιδας διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Αγιάσου.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...