Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

ΕΘΝΟΣ, ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΑΘΗΝΑ 30-7-2019.

Γράφει ο Καραχάλιος Σπυρίδων τού Κωνσταντίνου.

Το παρόν άρθρο το αφιερώνω στην μνήμη τού Ίωνα Δραγούμη τον οποίο δολοφόνησαν οι πραιτοριανοί τού βενιζελικού κράτους στα τέλη Ιουλίου τού 1920.

Ο μεγάλος διανοητής τού σύγχρονου Ελληνικού Εθνικισμού Ίων Δραγούμης είχε πει πως το Κράτος υπάρχει χάριν τού Έθνους. Είχε πει ακόμη πως αν το Κράτος εμποδίζει τη φυσιολογία τού Έθνους, τότε πρέπει το κράτος αυτό να πέσει και να έρθει στη θέση του ένα άλλο, περισσότερο υγιές κράτος. Για να δικαιωθεί ο Ίων στις μέρες μας απόλυτα, από τη στιγμή που το ψευτορωμέϊκο κράτος πνίγει έως θανάτου το Ελληνικό Έθνος.

Είχε πει ακόμη ο Ίων Δραγούμης, μεγάλος δάσκαλος ημών των Ελλήνων Εθνικιστών, ότι όποτε σκεφτόταν το κράτος μαράζωνε. Και πως όταν σκεφτόταν το Έθνος ανθοβολούσε. Μεγάλη αλήθεια όντως κι αυτή, αφού ο Ελληνισμός μας είναι το αέναο Έθνος, είναι η ζώσα Ελληνική Φυλή, είναι πάσα Ελληνική στο αίμα και το πνεύμα Κοινότητα όπου γης που αποτελεί μια ακόμη Ελλάδα. Το δε κράτος μπορεί να είναι ελεύθερο, μπορεί όμως και να είναι κατοχικό και ξενοδιοίκητο και σκλαβωμένο και σκλαβωτής Ελλήνων. Το ελεύθερο κράτος δικαιούται να ζει, το δε κράτος σκλαβωτής των Ελλήνων πρέπει να καταλυθεί από τον λεύτερο Ελληνισμό για να φτιάξει αυτός Κράτος δικό του, Κράτος Ελλήνων.

Το Ελεύθερο Κράτος είναι το Ελληνικό Κράτος που επανδρώνεται από Έλληνες στο αίμα και το πνεύμα, στην πίστη, στην ψυχή και τη συνείδηση. Ο Ελληνισμός έχει ψηλή αποστολή να τρανώνει αλήθειες, να τρανώνει τη Γη Μαρτύρων και Ηρώων, να φτιάχνει διαρκώς φρέσκους και ζουμερούς πολιτισμούς. Ο Ελληνισμός είναι Μύστης Αλήθειας και Εκπολιτιστής, Διανοητής και Εργάτης, Πιστός και Πολεμιστής μαζί. Αυτόν τον Αληθινό Ελληνισμό αποδεχόταν ο Ίων Δραγούμης, αυτόν τον Αληθινό Ελληνισμό ποθούμε κι εμείς οι Έλληνες Εθνικιστές και πνευματικοί συνεχιστές του, τον Δημιουργικό και Ελευθερωτή Ελληνισμό και για κανέναν λόγο τον οκνηρό και ραγιά ψευτορωμιό.

Οι Ζωντανοί Έλληνες στη Γη Μαρτύρων και Ηρώων είναι ο Κοσμοπλάστης Ελληνισμός τού Ίωνα Δραγούμη. Και σήμερα, στις μέρες τής οικονομικής κηδεμονίας και τής εισβολής των βαρβάρων ανατολής και δύσης, στις μέρες τής εσωτερικής γενοκτονίας τού πεινασμένου και διαρκώς μειούμενου σε ανθρώπινες ψυχές Ελληνισμού, οι Ζωντανοί Έλληνες στην ελληνικότητα και την ψυχή, οι ψυχωμένοι και αληθινοί Έλληνες έχουμε ιερό χρέος να υποτάξουμε την ύλη στην αρετή και να αναπλάσουμε την Ιερή Γη τού Φωτός με εσωτερική επανάσταση και κατόπιν με εθνική κυριαρχία μες την οικουμένη.

Η Γη Μαρτύρων και Ηρώων πρέπει να γενεί ξανά και δια παντός, απόλυτα και ολοκληρωτικά Ελληνική. Η Ελλάς δεν είναι έννοια μήτε αφηρημένη μήτε εμπορεύσιμη. Η Ελλάς είναι έννοια ιερή και οικουμενική. Ιερουργεί και πλάθει τον κόσμο. Διότι πολύ απλά η Ελλάς δεν είναι το στατικό κράτος, αλλά ο παγκόσμιος Έλλην. Ο Έλλην κτίζει το στρατηγείο που λέγεται κράτος και όχι τα ντουβάρια την ψυχή που λέγεται Έλλην.

Ο ελεύθερος Έλλην είναι αυτός που σμιλεύει και δίδει σε κάθε πέτρα τής γης του το ολότελα δικό του σχήμα, ρουφώντας την ενέργεια και τα αγαθά της για τούς δικούς του, ολότελα ελληνικούς σκοπούς. Ο ελεύθερος Έλλην είναι αυτός που ανθοφορεί τον τόπο με καθάρια ελληνικές νέες ψυχές για την διαιώνιση τής Ελληνικής Φυλής. Ο ελεύθερος Έλλην φτιάχνει Ελληνικές Κοινότητες και τις κάνει φυσική προέκταση τού Ελληνικού Κράτους που με την σειρά του το κάνει πλέριο Ελληνικό Έθνος.

Ο Αληθινός Έλλην άρχει και ουδέποτε άρχεται. Ο Αληθινός Έλλην είναι η κεφαλή των ελεύθερων εθνών και νικητής πάντων των ανήθικων και βαρβάρων υπάρξεων. Ο Αληθινός Έλλην διδάσκει και διδάσκεται αενάως στο σχολειό και το μετερίζι τής ζωής. Ο Αληθινός Έλλην διοικεί και εργάζεται στο εργαστήριο τής Ελληνικής Φυλής, φτιάχνοντας το ψωμί, το βουλευτήριο και τον αδιαπέραστο θώρακα τού Έθνους με τα δικά του και μόνον απόλυτα ελληνικά χέρια.

Ο Αληθινός Έλλην υποτάσσει την ύλη στο ήθος και δίδει τη δύναμη τού ήθους στο κορμί, κάμνοντας Ελλάδα αυτάρκη και ασφαλή, δύναμη δικαίου και ατσαλιού στην κορυφή πρώτα τής Πατρίδος και εν συνεχεία στην κορφή τής πλάσης ολάκερης. Παίρνει την ευλογία τού Πατρός Θεού. Χτίζει την Ελλάδα ναό, εργαστήρι και κάστρο.

Ο Αληθινός Έλλην διανοείται και κάνει απτά έργα τις σκέψεις του. Ενώνει τον Ελληνισμό σε μια ευρύχωρη εθνική σκέπη, δίχως διαχωρισμούς και πλαστά τείχη. Κάμει τον Ελληνισμό μια τεράστια αλυσίδα ψυχών που πολλαπλασιάζει την παρουσία του στη φύση και μέσα στον ακατάπαυστο ιστορικό χρόνο. Αυτόν τον Ελληνισμό ήθελε ο Ίων Δραγούμης, αυτόν τον Ελληνισμό θέλουμε κι εμείς οι συγκαιρινοί Έλληνες Εθνικιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...