Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΑΘΗΝΑ 29-11-2019.

Γράφει ο Καραχάλιος Σπυρίδων τού Κωνσταντίνου.

Η ώρα τής αποδόσεως τού λογαριασμού τής θείας δικαιοσύνης ζύγωσε. Οι γεωπολιτικές αναταράξεις ζώνουν την Ελλάδα μας. Η Τουρκία δήλωσε στον ΟΗΕ τις συντεταγμένες που οριοθετούν την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της. Σ’ αυτήν την διακοίνωση η Τουρκία προσδιόρισε, κατά την δήλωσή της, εφαπτόμενα θαλάσσια σύνορα με την Αίγυπτο, παρακάμπτοντας και ακυρώνοντας τα θαλάσσια κυριαρχικά δικαιώματα τού Καστελόριζου και τής Κύπρου.

Τούτο συνέβη, ενώ οι πολιτικοί εκφραστές τού ψευτορωμέϊκου δεν έχουν δηλώσει ούτε έχουν καν λάβει σχετική μέριμνα για τον προσδιορισμό τής ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, ούτε στο Αιγαίο ούτε στο Ιόνιο Πέλαγος. Και να λάβουμε υπόψη μας ότι η Τουρκία, ενώ δεν έχει υπογράψει το Διεθνές Δίκαιο τής θάλασσας, ωστόσο ως κυρίαρχη χώρα πάνω σε κατά δικά μας σκλαβωμένα ελληνικά εδάφη, το εφαρμόζει. Αυτή η δραματική εξέλιξη σηματοδοτεί την εκ των πραγμάτων διχοτόμηση τού Αιγαίου Πελάγους και την συγκυριαρχία σ’ αυτό Τούρκων και ψευτοσυμμάχων, με κάποια ελάχιστα ψιχία ελληνικής κυριαρχίας για λόγους προσχηματικούς.

Ο γεωφυσικός πλούτος και το γεωπολιτικό πέρασμα των θαλασσών μας έχουν εκχωρηθεί στα γεωτρύπανα και τα πολεμικά μέσα των αιώνιων εχθρών μας. Την ίδια στιγμή, τα χερσαία και τα θαλάσσια σύνορα τής Πατρίδος μας έχουν εγκαταλειφτεί από το ψευτορωμέϊκο στην χρήση τής παράνομης εισόδου ξένων πληθυσμών, λαθροπροσφύγων και λαθρομεταναστών, με τρόπο που συνιστά πολεμική εισβολή εν καιρώ ειρήνης. Οι δε Τούρκοι σκοπίμως και επαληθεύοντας τον χαρακτήρα τής λαθροεισβολής, έχουν μιλήσει για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των εισβολέων από το ελληνικό κράτος.

Στη Θράκη μας, στην οποία ο τουρκικός παράγοντας έχει δημιουργήσει θύλακες ψεύτικης τουρκικότητας με τη χρήση συλλόγων, οι λαθροεισβολείς διαβαίνουν εύκολα και ανεμπόδιστα τα σύνορα τού Έβρου. Στον νομό Ροδόπης τα κρούσματα κλοπών και οι περιπτώσεις προσβολής τής ανθρώπινης ζωής πληθαίνουν καθημερινά, με τις αστυνομικές δυνάμεις να κρούουν τον κώδωνα τού κινδύνου για την έλλειψη στρατηγικής αντιμετώπισης και προσωπικού. Στην Κομοτηνή, η είδηση και μόνον τού διαμελισμού μιας ανθρώπινης ψυχής από διερχόμενο όχημα που μετέφερε λαθρομετανάστες προκαλεί μέγιστο θυμό.

Την ίδια στιγμή, οι σεισμοί στα αδριατικά νερά, στο Ιόνιο και στο σύνολο των ελληνικών υδάτων βράζουν και δημιουργούν μεγάλη ένταση και κίνδυνο στην γεωπολιτική αυλή μας. Το σεισμικό φαινόμενο δεν μπορεί να θεωρηθεί κατά τη γνώμη μου τυχαίο ούτε άσχετο με τις αντίστοιχες «σεισμικές» πολιτικές και γεωπολιτικές ακολουθίες που συμβαίνουν ολόγυρά μας. Δεν είναι άγνωστη η κρυφή και φανερή ενίοτε διενέργεια ερευνών και διατρήσεων των βυθών μας για τον εντοπισμό τού γεωφυσικού μας πλούτου.

Η έκρηξη τού θυμού τού Θεού για τις αδικίες και τις θύελλες τις γεωπολιτικές που έρχονται εκδηλώνεται με τρόπο σαφή. Ο Πατέρας μας Θεός μάς καλεί να κάνουμε το ιερό χρέος μας. Βρισκόμαστε στην κορύφωση τής εθνικής μας ευθύνης. Το ξυπνητήρι τής εθνικής μας συνείδησης σήμανε. Η δήθεν ελεύθερη Ελλάς είναι χώρα κατεχόμενη. Διότι ελεύθερος είναι μονάχα εκείνος που ορίζει τη ζωή του, τη γη του, τις αποφάσεις του, τις πράξεις του, τα προσκυνήματά του.

Εκείνος που δεν έχει εξαρτήσεις και σκλαβωμένη γη, εκείνος που άρχει και δεν άρχεται, μονάχα αυτός είναι ελεύθερος και έχει ελεύθερη πατρίδα. Να λευτερωθούμε το λοιπόν. Να αφυπνίσουμε και να αφυπνισθούμε. Να ενώσουμε και να ενωθούμε εμείς οι Πιστοί σε Χριστό και Ελλάδα. Να πάρουμε το Ελληνικό Έθνος στα χέρια μας. Αυτό είναι ζήτημα όλων των Πιστών Ελλήνων. Διότι οι Πιστοί Έλληνες έχουν μόνη παράταξη την Ελλάδα. Εμείς θα δώσουμε τα χέρια αναμεταξύ μας και θα αποδιώξουμε ολετήρες και εχθρούς. Το προσκλητήρι στάλθηκε. Ότι η Ελλάς πρέπει να ζήσει και να τρανωθεί οπωσδήποτε. Κι έτσι θα συμβεί. Το θέλω, το μπορώ, το πράττω. Αυτή είναι η πρότασή μου και απόφασή μου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...