Συνοπτικά σας αναφέρω τις ταυτόχρονες δηλώσεις των αρμοδίων και αναρμοδίων για την κατάστασης της Ελλάδος για να δημιουργήσετε την δική σας άποψη. Εντός του άρθρου περιλαμβάνονται αναλυτικά στοιχεία και οι πηγές.
"Δεν Πάω Σε Εκλογές", Ξεκαθαρίζει Ο Πρωθυπουργός. Αλλά Δεν θεωρεί πιθανή την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, χρέους ο επικεφαλής οικονομολόγος της ελβετικής τράπεζας Sarasin, Jan Amrit Poser. Όμως ο Θεόδωρος Πάγκαλος λέει ΟΧΙ στη λήψη νέων οικονομικών μέτρων. Αλλά η μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού το πρώτο τρίμηνο του έτους εκτινάχθηκε στο 1,4 δισ. Ευρώ. Από την μία οι εκτιμήσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την Ελλάδα είναι δυσοίωνες. Και από την άλλη ο ΓΓ του ΟΟΣΑ κ. Άνχελ Γκουρία. δήλωνει ότι «η Επιμήκυνση του χρέους δεν θα θεωρείται χρεοκοπία». Εμφανίζεται όμως και ο επικεφαλής του γερμανικού ιδρύματος οικονομικών μελετών, IFO καθηγητής Οικονομικών και σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης, Χανς-Βέρνερ Ζιν. Και δηλώνει “'Προφανώς' Χρεοκοπημένη Η Ελλάδα.” “Η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη και πρέπει να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του τεράστιου χρέους της”.
Εγώ απλά λέω τελειώνεται με αυτήν την ιστορία. Κάντε κάτι και μην περιμένετε άλλοι να σας πουν τι πρέπει να γίνει. Τα ναρκωτικά δεν φτάνουν για όλους μας. !!!
Η προπαγάνδα αποβλάκωσης έχει ως εξής:…….Α. "Δεν Πάω Σε Εκλογές", Ξεκαθαρίζει Ο Πρωθυπουργός. Απάντηση στη συνεχιζόμενη φημολογία για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών έδωσε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, σε δείπνο που είχε το βράδυ της Κυριακής µε τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο φέρεται να ξεκαθάρισε ότι δεν είναι στις προθέσεις του να στήσει πρόωρες κάλπες. «Δεν υπάρχει πιθανότητα πρόωρης εκλογικής αναμέτρησης. Όσοι διακινούν και αναπαράγουν τέτοιες ανακρίβειες έχουν σκοπιμότητες» τόνισε. (πηγή:http://fimotro.blogspot.com/2011/04/blog-post_4875.html)
Β. Δεν θεωρεί πιθανή την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ο επικεφαλής οικονομολόγος της ελβετικής τράπεζας Sarasin, Jan Amrit Poser, σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα της Ζυρίχης ΝΖΖ. Ο αρθογράφος υποστηρίζει ότι παρότι τα ασφάλιστρα κινδύνου CDS δείχνουν πιθανότητα 60% για πτώχευση της Ελλάδος και 40% για πτώχευση της Ιρλανδίας και Πορτογαλίας, αν χρησιμοποιήσει κανείς μία ψύχραιμη ανάλυση κόστους/οφέλους θα διαπιστώσει ότι η χρεοκοπία της Ελλάδος δεν είναι πιθανή. Αντίθετα με την εμπειρία των χωρών της Λατινικής Αμερικής, το 21% των ελληνικών κρατικών ομολόγων βρίσκεται σε ελληνικά χέρια και με ένα «κούρεμα» 50%, οι ελληνικές ασφαλιστικές εταιρείες, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία θα υποστούν ζημιές ισοδύναμες με το 30% του ελληνικού ΑΕΠ.
Μεγάλες απώλειες θα υποστούν και οι ξένες τράπεζες, που έχουν απαιτήσεις ύψους 154 δισ. δολ, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών. Αυτές οι απώλειες θα πρέπει να πληρωθούν από τους φορολογούμενους, μία προοπτική που οι κυβερνήσεις των μεγάλων χωρών της ΕΕ θα δυσκολευθούν να δικαιολογήσουν στους πολίτες τους, πολύ περισσότερο από τα δάνεια προς τις χώρες της περιφέρειας της ευρωζώνης. Ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι όσο περισσότερο το πρόγραμμα σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας προοδεύει, τόσο μεγαλύτερα κίνητρα θα έχει η Ελλάδα να ολοκληρώσει την οικονομική αναδιάρθρωση της, αντί να την εγκαταλείψει, λίγο πριν από το τέλος.(πηγή: http://fimotro.blogspot.com/2011/04/blog-post_471.html)
Γ. Όχι στη λήψη νέων οικονομικών μέτρων, λέει ο Θεόδωρος Πάγκαλος! Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εκφράζει την αντίθεσή του συζητώντας κατ' ιδίαν με φιλικά του πρόσωπα και με στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Δεν αποκλείεται μάλιστα να το κάνει και δημοσίως. Η στάση αυτή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, που συνιστά αλλαγή των μέχρι τώρα απόψεων του, έχει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς εκδηλώνεται λίγα 24ωρα πριν κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις για τα μέτρα η κυβέρνηση. Ο κ. Πάγκαλος λέει ακόμη ότι δεν θα έπρεπε η κυβέρνηση να προχωρήσει σε νέα μέτρα πρι. κάνει την "αυτοκριτική" της εξηγώντας γιατί δεν απέδωσαν όσα μέτρα έλαβε μέχρι τώρα.(πηγή:http://dunamitis.blogspot.com/2011/04/blog-post_2905.html)
Δ. Στο 1,4 δισ. ευρώ εκτινάχθηκε η μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού το πρώτο τρίμηνο του έτους. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, μόνο μέσα σε έναν μήνα η απόκλιση των εσόδων και των δαπανών διογκώθηκε κατά 420 εκατομμύρια ευρώ.Τα έσοδα συνεχίζουν να κινούνται μειωμένα κατά 8,1%, έναντι στόχου για αύξηση 8,5%. Αντίστοιχα οι δαπάνες είναι αυξημένες κατά 3,5%. Το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού φθάνει τα 4,7 δισ. ευρώ. (Πηγή:http://fimotro.blogspot.com/2011/04/1-2011.html)
Ε. Νανόπουλος: «Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις – σοκ». Το υπουργείο αποδίδει την κακή εικόνα στα έσοδα στη μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη ύφεση, στην είσπραξη των τελών κυκλοφορίας πέρυσι τον Ιανουάριο, στα μειωμένα έσοδα από την έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις και στις μειωμένες εισπράξεις από την παρακράτηση φόρου εισοδήματος. Ν. Νανόπουλος: Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις – σοκ. Η κυβέρνηση πρέπει να προωθήσει άμεσα μεταρρυθμίσεις - σοκ, που θα αιφνιδιάσουν θετικά τις αγορές και τους ίδιους τους Έλληνες, επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Νίκος Νανόπουλος μιλώντας σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές, όπως είπε, χρειάζεται να γίνουν σε κλίμα μεγαλύτερης συναίνεσης ή τουλάχιστον ανοχής. Ο χρόνος πιέζει, επισήμανε ο κ. Νανόπουλος και το παράθυρο της ευκαιρίας δεν θα είναι μονίμως ανοιχτό, χρειάζεται άμεσα μια εθνική συστράτευση στην προσπάθεια ανάταξης της χώρας. (Πηγή:http://fimotro.blogspot.com/2011/04/1-2011.html)
ΣΤ. Δυσοίωνες είναι οι εκτιμήσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι έχει αμφιβολίες αν το πακέτο των 110 δισ. ευρώ για τη διάσωση της Ελλάδας θα είναι επαρκές για να βγει η χώρα και πάλι στις αγορές για την εξυπηρέτηση του χρέους της. (Πηγή:http://fimotro.blogspot.com/2011/04/1-2011.html)
Ζ. Επιμήκυνση του χρέους που δεν θα θεωρείται χρεοκοπία», δήλωσε ο ΓΓ του ΟΟΣΑ κ. Άνχελ Γκουρία. «Η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να αποπληρώσει τους κατόχους των ομολόγων της και αυτό θα ήταν δυνατό να γίνει με μία επιμήκυνση του χρέους που δεν θα θεωρείται χρεοκοπία», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) κ. Άνχελ Γκουρία στην τηλεόραση του πρακτορείου Bloomberg. «Το πρόγραμμα προσαρμογής της Ελλάδας είναι πολύ επώδυνο και αν μία επιμήκυνση των πληρωμών είναι κάτι που απαιτείται για να μπορέσουν να είναι αποτελεσματικές οι δύσκολες πολιτικές, τότε αυτό πρέπει να γίνει», είπε ο κ. Γκουρία. (Πηγή:http://fimotro.blogspot.com/2011/04/1-2011.html)
Η. ΙFO: 'Προφανώς' Χρεοκοπημένη Η Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη και πρέπει να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του τεράστιου χρέους της, δήλωσε ο επικεφαλής του γερμανικού ιδρύματος οικονομικών μελετών, Ifo, καθηγητής Οικονομικών και σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης, Χανς-Βέρνερ Ζιν. Oι προσπάθειες των Ευρωπαίων να βοηθήσουν την υπερχρεωμένη Ελλάδα δεν είχαν σημαντικά αποτελέσματα τον τελευταίο χρόνο, δήλωσε ο Ζιν σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Reuters. "Είναι προφανές ότι η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ifo, τονίζοντας ότι «πρέπει να βάλουμε το χρέος στο τραπέζι και να απελευθερώσουμε κάπως αυτή τη χώρα από αυτό το μεγάλο βάρος του χρέους».
"Οι δανειστές θα πρέπει στο μεταξύ να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους. Οι πιστωτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν μπορεί κανείς να παίρνει χρήματα απερίσκεπτα από όλο τον κόσμο όταν υπάρχει η υπόσχεση υψηλών αποδόσεων» πρόσθεσε. (Πηγή: http://fimotro.blogspot.com/2011/04/fo.html#)
Θ. σύμφωνα με γερμανικό περιοδικό Spiegel, η ΕΚΤ έχει αμφιβολίες για το αν η Ελλάδα θα μπορέσει να πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους και πρότειναν την αναδιάρθρωση του χρέους της. Στο μεταξύ, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel, κάποιοι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης εκτιμούν ότι η ΕΚΤ έχει αμφιβολίες για το αν η Ελλάδα θα μπορέσει να πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους και πρότειναν την αναδιάρθρωση του χρέους της. Ωστόσο, ΕΕ και ΕΚΤ (κάτοχος ελληνικών ομολογιακών τίτλων) έχουν επισήμως αποκλείσει το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης. Μιλώντας στους Νέους Φακέλους, ο κ. Ζιν είχε δηλώσει πως αν μετά το 2013 η Ελλάδα δεν μπορέσει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της, τότε θα πρέπει να παρέμβει ο νέος μηχανισμός της Ευρώπης, αλλά μόνο μετά από «κούρεμα» στο χρέος. (Πηγή: http://fimotro.blogspot.com/2011/04/fo.html#)
Εγώ απλά λέω τελειώνεται με αυτήν την ιστορία. Κάντε κάτι και μην περιμένετε άλλοι να σας πουν τι πρέπει να γίνει. Τα ναρκωτικά δεν φτάνουν για όλους μας. !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.