Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Έχουμε δημοκρατία ΔΝΤ… Φάτε, λοιπόν, δημοκρατία

Δυσανασχετούν οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες για τις χαμηλές απολαβές τους του ύψους, περίπου, των 6000 ευρώ. Ερωτούν για το πόσους μπορούν να διορίσουν ως ειδικούς συμβούλους και διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για το ασυμβίβαστο που δεν τους επιτρέπει να κάνουν και τις δουλειές τους παράλληλα με τους διορισμούς ημετέρων και συγγενών.
Την ίδια ώρα σε μια πολύπαθη γειτονιά των Αθηνών η κυρία Μαρία, ετών 70, δεν τολμά να διαμαρτυρηθεί που προχθές την κλέψαν κάτι μαύροι. Δεν τολμά να διαμαρτυρηθεί που μετρά τα κέρματα από την, ήδη, περικομμένη, για το “καλό της Πατρίδας”, σύνταξη της προκειμένου να βάλει πετρέλαιο για τον χειμώνα που έρχεται. Στα μαγαζιά της γειτονιάς δεν μπορεί να εμφανιστεί γιατί τα “βερεσέδια” έχουν ξεπεράσει το όριο, όμως δεν μπορεί να διαμαρτυρηθεί.
Για το ότι σε λίγο θα πληρώνει τα φάρμακα της χωρίς βοήθεια του Δημοσίου δεν το ξέρει ακόμα, γιατί δεν τα καταλαβαίνει αυτά που λένε οι υπουργοί και αυτοί της τρόικας, που λέει και το τελεβίζιο. Κάτι λένε για σπατάλες στον τομέα της Υγείας, αλλά προφανώς, σκέφτεται, δεν εννοούν τα φάρμακα της, άλλωστε την δικαιούται την σύνταξη λόγω αναπηρίας, ασχέτως που ο ταχυδρόμος της φέρνει λιγότερα λεφτά τώρα τελευταία. Και να το μάθει όμως δεν θα μπορέσει να διαμαρτυρηθεί, γιατί τότε θα την πουν όλοι ακροδεξιά, ρατσίστρια, μισαλλόδοξη και αντιδραστικιά, θα της πουν, στην καλύτερη, ότι την καταλαβαίνουν αλλά και ότι οι μαύροι είναι άνθρωποι και μπορούν που και που να την κλέβουν. Θα τις πουν ότι το πετρέλαιο θέρμανσης πρέπει να εξισωθεί με το πετρέλαιο κίνησης γιατί κάποιοι μεγαλοκεφαλαιούχοι κάναν κομπίνες. Θα της πουν ότι την σύνταξη της την ήθελε η “Πατρίδα” για να σωθεί από την χρεωκοπία.
Θα της πουν ότι τα δημόσια νοσοκομεία περιέθαλπταν παράνομα δωρεάν κάποιους με μηδενικά ένσημα και εισφορές και άρα πρέπει να πληρώνει τα φάρμακα της, ασχέτως αν δεν μπορεί, χάριν “ανθρωπισμού”. Θα της μιλήσουν για δικαιώματα και για τον φόβο του φασισμού, όμως κανείς δεν θα μιλήσει για τα δικά της δικαιώματα και για τις δικές της ανάγκες, αντιθέτως θα ζητήσουν την “συναίνεση” της στα μέτρα για το καλό της “Πατρίδας”…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...