Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Σοκ σε όλο τον κόσμο από την αυτοκτονία στο Σύνταγμα!


Διαβάστε τις πρώτες αντιδράσεις των διεθνών ΜΜΕ για την αυτοκτονία του 77χρονου στην πλατεία Συντάγματος...
Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της αυτοκτονίας 77χρονου συνταξιούχου στην πλατεία Συντάγματος. Τα διεθνή ΜΜΕ, κάνουν λόγο για αύξηση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα, λόγω της οικονομικής κρίσης και των μέτρων λιτότητας.

Με γκρίζα χρώματα περιγράφει το πρακτορείο Reuters την αυτοκτονία του άτυχου 77χρονου στην πλατεία Συντάγματος, ενώ αναφέρει ότι "τα χρέη και η κρίση οδήγησαν τον ηλικιωμένο στην εν λόγω κίνηση απόγνωσης".

Στα ίδια μήκη κύματος και το δημοσίευμα της Telegraph για την αυτοκτονία 77χρονου λόγω χρεών "στην Αθήνα της κρίσης και της απόγνωσης", ενώ δεν παραλείπεται και η αναφορά σε παρόμοια θλιβερά περιστατικά στην Ιταλία, λόγω οικονομικού αδιεξόδου.

"Ηλικιωμένος Έλληνας αυτοκτόνησε στην μεγαλύτερη πλατεία της χώρας"αναφέρει το περιοδικό Time, το οποίο σημειώνει ότι η Ελλάδα είναι εν μέσω οικονομικής κρίσης και οι αυτοκτονίες παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση την τελευταία διετία, λόγω των μέτρων λιτότητας.
Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων επισημαίνει ότι εκτός από τις αυτοκτονίες αύξηση παρουσιάζουν και οι πάσχοντες με κατάθλιψη στη χώρα μας.

Αναφορά, στην αυτοκτονία του 77χρονου κάνει το Bloomberg, το οποίο επικαλείται στοιχεία του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, βάσει των οποίων οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί τα τελευταία τρία χρόνια.

"Ένας 77χρονος Έλληνας αυτοκτόνησε στην κεντρική πλατεία της Αθήνας σε μία απόπειρα διαμαρτυρίας για την επιδείνωση της οικονομικής κρίσης" γράφει η Wall Street Journal.

"Αθήνα: Πολίτης αυτοκτόνησε δημόσια" είναι ο τίτλος της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro η οποία γράφει: "Ένας ηλικιωμένος αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι σε κεντρική πλατεία της Αθήνας, προκαλώντας σοκ στους περαστικούς", τονίζει η εφημερίδα.

"Ένας Έλληνας αυτοπυροβολήθηκε στην πλατεία Συντάγματος, όπου βρίσκεται η Βουλή των Ελλήνων και μάλιστα κατά τις πρωινές ώρες, που στην περιοχή υπάρχει αυξημένη κίνηση και πολύς κόσμος" είναι ο τίτλος της εφημερίδας "La Presse".

"Η πλατεία Συντάγματος είναι το επίκεντρο των διαμαρτυριών και των κινητοποιήσεων ενάντια στα μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται από την κυβέρνηση. Η Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια μαστίζεται από περικοπές, ανεργία και ύφεση, γεγονός που έχει οδηγήσει σε αύξηση των αυτοκτονιών στη χώρα"επισημαίνεται ακόμα στο δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...