20120222-070308Σύμφωνα με πληροφορίες των Συλλογικοτήτων από το συνέδριο του Επάμ οι εκλογές μετατίθενται για τον Σεπτέμβριο! 

…Η είδηση ανακοινώθηκε εδώ και ώρα επίσημα από τους εισηγητές του 1ου Συνεδρίου του Επάμ το οποίο διεξάγεται αυτή την στιγμή στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Το Συνέδριο μεταδίδεται διαδικτυακά από την διεύθυνση:



Ισχύει! Το πλάθουν σιγά σιγά και μεθοδικά. Το γεγονός ότι έχει αποφασιστεί πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Τα πάντα ξεκίνησαν από την δήλωση του Παπαδήμου από την Κύπρο όπου βρίσκεται ότι «η ανακεφαλαιοποίηση τωντραπεζών θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο» (PSI) γεγονός που αποτελεί προϋπόθεση για να επιτρέψει το ΔΝΤ και το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό κατεστημένο να γίνουν εκλογές στην Ελλάδα ώστε να “δέσει” πιο γερά η θηλειά που έχει μπει στο λαιμό της κοινωνίας.
Παρόλα αυτα η είδηση δεν είναι τόσο εντυπωσιακή όσο ακούγεται. Υπάρχουν πάρα πολλές φωνές  μέσα από τους χωρους των κινημάτων που ποτέ δεν υιοθέτησαν το παραμύθι για την άμεση διεξαγωγή των εκλογών. Και αυτή η εκτίμηση δεν είχε να κάνει τόσο με πληροφορίες από το παρασκήνιο – μια έννοια που άλλωστε αποδομείται  σε αυτούς τους καιρούς – όσο με την ερμηνεία της πραγματικότητας: Πώς είναι δυνατόν να πιστέψει κανείς ότι ένα καθεστώς σαν αυτό θα δρομολογήσει το θανατό του προτού διασφαλίσει την επιβίωσή του; Απλά όλα αυτά είναι ένα παιχνίδι πολύ απλό στην ουσία.
Ας μην περιμένουμε ούτε καν επίσημη ανακοίνωση. Το απλό όσο και χοντρό αυτό παιχνίδι βασίζεται στα τελευταία αποθέματα αξιοπιστίας που διαθέτει το καθεστώς απέναντι στην κοινωνία. Στο παιχνίδι αυτό το βασικό τους όπλο είναι τα ΜΜΕ, ένα όπλο όμως που έχει αρχίσει να στομώνει για διάφορους λόγους, από τους οποίους ο κυριότερος είναι ότι η κοινωνία καθημερινά αλλάζει με ρυθμούς ανεξέλεγκτους προχωρώντας ακάθεκτη προς τη συνειδητοποίηση. Με αυτά τα δεδομένα ρίχνουν αρχικά την είδηση για δήθεν εκλογές ώστε να αιωρείται προσπαθώντας με κάθε τρόπο να τρομοκρατήσουν, να διαστρεβλώσουν με στόχο να ελέγξουν την κατάσταση αλλά και να εκτονώσουν και να εφησυχάσουν ταυτόχρονα.
Αν τους έβγαινε θα τις κάνανε τις εκλογές βέβαια. Το έχουν κάνει τόσες φορές στο παρελθόν άλλωστε! Όμως δεν τους βγαίνει. Ακόμα και οι μαγειρεμένες απανωτές δημοσκοπήσεις,  ακόμα και το καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα δεν μπορούν να αποδώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η ελληνική κοινωνία κάνει την υπέρβασή της και καθημερινά γίνεται πιο σοφή. Και αυτό δεν ελέγχεται γιατί έχει το στοιχείο του αναπάντεχου και του πρωτοφανούς.
Η επόμενη επιλογή τους ήταν η νοθεία. Κι αυτό το έχουν ξανακάνει. Αλλά ούτε αυτό τους βγαίνει εύκολα. Γιατί οι αντιδράσεις του κόσμου θα είναι απρόβλεπτες. Επιπλέον φυσικά δεν μπορούν να βγουν και να ανακοινώσουν επίσημα την αναβολή των εκλογών γιατί και αυτή η επιλογή εμπεριέχει το ρίσκο  της μαζικής, βίαιης αντίδρασης της κοινωνίας που απλά περιμένει “με το δάχτυλο στη σκανδάλη” να επιβεβαιώσει τον εμπαιγμό για να απελευθερώσει πιο καταιγιστικά την οργή της εδραιώνοντας τον αλυτρωτισμό του δικαίου που πρέπει να χαρακτηρίζει κάθε επανάσταση.
Ουσιαστικά έχουν παγιδευτεί μέσα σε μια κατάσταση που μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν η δική τους παγίδα. Οπότε αυτό που προσπαθούν να κάνουν είναι να παρατείνουν το χρόνο ελπίζοντας ότι η κατάσταση θα ελεγχθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο. Γι αυτό η δήλωση για το PSI. Όπου ακούει κανείς για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών θα πρέπει να μεταφράζει: “πρέπει να πεθάνουν πολλοί για να διασωθεί μια παγκόσμια μειοψηφία”. Εδώ όλοι ανεξαιρέτως αυτοί που συντήρησαν και συντηρούν το παραμύθι των εκλογών γνωρίζοντας τι παίζεται θα βρεθούν ακάλυπτοι προτού το καταλάβουν. Γιατί θα καταδείξουν στην καλύτερη περίπτωση ότι έχουν πίστη σε έναν απαξιωμένο -ακόμα και απο τους ίδιους – κοινοβουλευτισμό ως μέσο για να ανατρέψουν αυτή την παράνοια. Στη χειρότερη μάλιστα περίπτωση θα καταδείξουν ότι έγιναν οι χρήσιμοι ηλίθιοι του καθεστώτος. Το μόνο πράγμα που θα επιβιώσει σε αυτό το τοπίο είναι τα κινήματα από τα κάτω.
Μεσολαβεί λοιπόν και το ελληνικό καλοκαίρι και εκεί ποντάρει πολύ το καθεστώς. Μάταια όμως.
Η ζωή αποδεικνύεται απρόβλεπτη όπως υπενθύμισε ο θάνατος του Δημήτρη Χριστούλα που αποτέλεσε την πρώτη πολιτική αυτοκτονία του ανθρώπου του 21ου αιώνα. Μια πράξη θυσίας που με τους όρους που συνέβη υπερβαίνει ακόμα και την απειλή για τη νεοναζιστική επαναφορά (Χρυσή Αυγή), ένα χαρτί από τα τελευταία που είχαν να παίξουν και με τόση ανευθυνότητα χρησιμοποίησαν. Φυσικά από ένα τόσο αδίστακτο πολιτικό και χρηματοπιστωτικό παγκόσμιο καθεστώς δεν μπορείς να ζητάς ευθύνη στη βάση της ηθικής. Ήταν βέβαιο ότι αυτοί οι άνθρωποι αν ένοιωθαν έναν κίνδυνο σαν αυτόν που νοιώθουν τώρα, θα συμμαχούσαν ακόμα και με τα πιο μαύρα σκοτάδια της αβύσσου του παρελθόντος. Γι αυτό το μόνο που τους έχει μείνει να κάνουν είναι να παίζουν με όποια μέσα διαθέτουν ακόμα, αυτό το παιχνίδι της ψηλάφισης των κοινωνικών προθέσεων και αντιδράσεων, το μόνο πράγμα που γνώριζαν να κάνουν καλά πάντοτε. Αυτό που θα πουν λοιπόν πιθανότατα είναι ότι “ξέρετε δεν μπορεί να γίνουν οι εκλογές προτού ολοκληρωθεί το PSI γιατί αλλοιώς θα χρεοκοπήσετε”.
Δυστυχώς γι αυτούς και ευτυχώς για την κοινωνία είναι πλέον πολύ αργά για όλα αυτά. Ίσως θα έπρεπε να έχουν ρίξει απλώς μια ματιά στον τίτλο του Dodds “Οι Έλληνες και το παράλογο”