Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ



ΑΘΗΝΑ 25-8-2015.

Τα θεμέλια επάνω στα οποία στηρίζεται ένα Έθνος είναι πρωτίστως πνευματικής υπόστασης. Είναι οι παρακαταθήκες των αξιών και τα εφόδια ζωής που μάς παραδίδουν οι πρόγονοί μας και η κοινωνική εμπειρία. Η ορθή αντίληψη πως τα γερά έθνη δεν λαμβάνουν τις αποφάσεις τους με γνώμονα χρήματα και υλικά αγαθά, αλλά τον στιβαρό χαρακτήρα που σμιλεύει το συλλογικό Ήθος τής Φυλής. Η απόφαση να παραμείνουμε το αντρειωμένο και φιλόπονο Γένος των Ελλήνων που χτίζει ναούς και πολιτισμούς.

Ο χαρακτήρας τού Έλληνα σμιλεύεται από τον σεβασμό στο Θεό, την φύση του και την ελληνική οικογένεια. Στην αρετή τής εντιμότητας και τού ηρωικού στοιχείου. Εκεί θα βρεις τον Αληθινό Έλληνα. Στην θαλπωρή των δικών του ανθρώπων και στην αυτοθυσία που επιδεικνύει προκειμένου να μείνει ανέγγιχτο από βαρβάρου πόδι το άβατο τής Φυλής. Στα πνευματικά αγαθά τής προσήλωσης και τής Τιμής, στην συλλογική εργασία τής ομοαίματης κοινότητος για να προκόψει και να διαιωνιστεί αυτούσιος ο Ελληνισμός μας.

Η δύναμη τού σώματος άρχεται από το αλύγιστο σθένος τής ψυχής. Η ορμέμφυτη θέληση τής πίστης, η προγύμναση τής ψυχής, η βαθιά γνώση τής εθνικής συνείδησης είναι που χαρακτηρίζει το γερό έθνος. Δεν είναι τα πλήθη μήτε τα πλούτη. Είναι η υπέρβαση των προκλήσεων, συχνά ακόμη και η υπέρβαση των φυσικών και ανθρωπίνων ορίων, αυτή η σιδηρά θέληση να συντρίψουμε αλαζονεία, τυχοδιωκτισμό και προδοσία.

Να γίνουμε εμείς οι κυρίαρχοι τής ζωής μας και οι πρώτοι της οικουμένης. Να μείνουμε στο πεδίο της μάχης ακόμη κι αν είναι λίγες οι πιθανότητες τής νίκης. Ιερά τιμήσω τα πάτρια, μόνος και μετά πολλών. Πολλές φορές πρέπει να προηγηθούν οι Θερμοπύλες προκειμένου να φτάσουμε στις Πλαταιές. Και φυσικά πάντοτε προηγείται η σταύρωση τής ανάστασης. Όμως η Αλήθεια, το Δίκαιο και η Μεγαλοσύνη τής Φυλής, η Πίστη στο Ήθος τού Έθνους που μάς παρέδωσαν Θεός και Ήρωες, αυτό το Ήθος είναι που εξασφαλίζει την βιωσιμότητα τού Έλληνα Άνθρωπου.

Δεν είναι ρητορική και μόνον η αναφορά στο ζητούμενο να μείνουμε πάνω απ’ όλα Έλληνες. Είναι ζήτημα κοινωνικής δομής και ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης. Έχει να κάνει με την ιδιοπροσωπία τής Φυλής. Κι ακόμη έχει να κάνει με την βιοθεωρία και την κοσμοθεωρία τής Εθνικής μας Κοινότητας. Με το αίσθημα τής δημιουργικότητας και τής ελευθερίας που διακατέχει την Κοινότητα. Και ακόμη ο συγχρονισμός των Δυνάμεων τού Έθνους καθοδηγείται από τις κοινές ανάγκες και φιλοδοξίες που έχει αναπτύξει αυτό ως δεσμό ανάμεσα στους ανθρώπους του.

Το Έθνος ομοιάζει με μια τεράστια αλυσίδα από κρίκους που στηρίζεται η μεν ύπαρξή της στο σφιχτό δέσιμο των κρίκων αναμεταξύ τους, η δε εξάπλωσή της στην προσθήκη ίδιας ποιότητας νέων κρίκων. Μια ατελείωτη αλυσίδα από αίματα και ατσάλινα σώματα και ορμή κατακτητική να πλημμυρίσει με την καταλυτική παρουσία της την ιερή πατρίδα και όσα τής ανήκουν και ακόμη περισσότερα. Αυτό είναι το Ελληνικό Έθνος. Φιλοσοφία ζωής και πολεμική αντάρα μαζί. Με τα μέλη τής Φυλετικής Αλυσίδας ενωμένα σαν ένα Σώμα να στηρίζουν το ένα την ακεραιότητα τού άλλου.

Εντιμότητα, αλληλεγγύη, αυτοπεποίθηση, πίστη εν τέλει στην ελληνικότητα, στον ίδιο τον ανθρώπινο παράγοντα τής Φυλής. Ιδού ποια είναι η πρώτη και καθοριστικής σημασίας νίκη τού Έθνους. Η χαρά τού συντρόφου, χαρά όλης τής Εθνικής Κοινότητος. Η λύπη του, λύπη συλλογική. Η αντιμετώπιση τού προβλήματος σκοπός τού Εθνικού Κράτους που θα το οδηγήσει στην θωράκιση από ευτελισμούς και κινδύνους. Και η ενότητα των Ελλήνων αποκλειστικά κάτω από τα λάβαρα τού Ανίκητου Ελληνισμού είναι το διαβατήριο για να γίνουμε ξανά το έθνος των πολιτισμών.

Δεν είναι το χρήμα που μάς κλέψανε το πρωτεύον. Αυτά που μάς κλέψανε είναι η ζέση στην καρδιά, το ατσάλι στην ψυχή και η φύση τής Φυλής μας που την εξόρισαν τα ανδρείκελα τού ψευτοπεριούσιου νεοταξισμού ακόμη και από τα σχολικά βιβλία. Η βεβαιότητα πως και για ένα μικρό λιθαράκι ελληνικής γης θα σηκώσουμε πολεμική θύελλα. Η πεποίθηση πως τα χρέη του ο Έλλην τα εξοφλεί προς την Ράτσα του και πως βαδίζει με το κεφάλι ορθό, κοιτώντας στα μάτια τον Πατέρα Θεό. Αυτός είναι ο Ελληνισμός μας κι αυτόν ανακτούμε άμεσα.

Είναι ακόμη η εξάπλωση τής Φυλής μας μέσα από τις καθάρια ελληνικές οικογένειες και τα ελληνόπουλα που για κείνα δίδουμε πάσα πνοή για να πλημμυρίσουν την εθνική μας επικράτεια. Η Ορθόδοξη Αλήθεια και το Εθνικό Φρόνημα που χαράζουν δρόμους και εξαπλώνουν την Φυλή μας όχι με γνώμονα κάποιο πολιτικό κόστος και κάποια ψεύτικη ειρήνευση, αλλά την εξίσωση τής ιστορικής δικαιοσύνης και των εθνικών δικαίων. Είναι η Αντρειά τού Έλληνα Πολεμιστή, τού ανήσυχου οδοιπόρου τής ζωής που αναζητά πλέριο πεδίο να απλωθεί και να ευημερήσει ο Οικουμενικός Ελληνισμός του.

Στο Ήθος λοιπόν βρίσκεται ο πλούτος τού Ελληνικού Έθνους. Στην δίκαιη και απαιτητική κοινωνία που φροντίζει τα παιδιά τής Ελληνικής Φυλής. Στον θρίαμβο τής πίστης και της φιλοπατρίας που δεν αφήνουν χώρο στην απιστία και στην βαρβαρότητα. Στην ψυχική σύνδεση και την προσήλωση τού Έλληνα προς την Εθνική Κοινότητα. Στον Εθνικοκοινωνισμό που φέρνει ταχιά το χρυσό ξημέρωμα τού Τρανού Ελληνισμού.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...