Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΚΟΙΝΟΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


ΑΘΗΝΑ 22-1-2019.

Γράφει ο Σπυρίδων Κ. Καραχάλιος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη «Ελληνική Αυγή για την Καλλιθέα».

Το κατωτέρω κείμενο προέρχεται από την ομιλία μου στην Τοπική Οργάνωση της Χρυσής Αυγής στον Άλιμο την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 με θέμα τον αναγραφόμενο τίτλο. Οι στιγμές που βιώνουμε ως Έθνος καταγράφονται με καταιγιστικό ρυθμό, με πολύ υψηλό συγκινησιακό φορτίο και ο Ελληνισμός μας πλέον οφείλει να δράσει ως ένα και αδιαίρετο Σώμα.

Το καθεστώς και οι θεσμοί του, ολωσδιόλου ξένοι ως προς τα ήθη και τα έθιμα των Ελλήνων, υπηρέτες ξένων και ιδιοτελών συμφερόντων, διαχρονικά απόντες από την κοινωνική ζωή του τόπου και τον μόχθο των ανθρώπων του, θέλουν να μας πείσουν ότι βρεθήκαμε ξάφνου χωρίς παρελθόν και ταυτότητα όλοι οι άνθρωποι της γης, σε μια ενιαία παγκόσμια πολιτεία, δίχως σύνορα και ιδιαιτερότητες, χωρίς διακριτά δικαιώματα και με την υποχρέωση να αφομοιωθούμε σ’ έναν ξένο τρόπο ζωής.

Ο Ελληνισμός όμως από το λυκαυγές τής ανθρωπότητος και τής ιστορίας των εθνών συγκρότησε τις τοπικές του κοινωνίες με γνώμονα την πίστη και τον πατριωτισμό του. Σχημάτισε τις κοινότητές του βασισμένος στις κοινές παραδόσεις, την ντοπιολαλιά, τον στενό του δεσμό με την γενέθλια γη. Συγκρότησε οργανωμένη κοινωνία, πλήρη εξουσιών και υποδομών. Και κατόπιν, αυτή η οργανωμένη τοπική κοινωνία απέστειλε τούς εκπροσώπους της στο κράτος, συγκροτώντας σε δεύτερο βαθμό κεντρική εξουσία.

Ο Ελληνισμός μας αναγνωρίζει αυτόν τον κοινό τρόπο ζωής στους συντοπίτες του όπου γης, όπου κι αν αυτοί βρίσκονται και καταγίνονται με τις ασχολίες τους. Είτε ο Έλλην ζει και δραστηριοποιείται στον τόπο που γεννήθηκε είτε απαντάται σε κάποια έτερη ελληνική πόλη ή χωριό ή νησί, είτε ακόμη κι αν μετακινείται σε ξένο τόπο, εκτός ελληνικών συνόρων, θα σπεύσει να συναντήσει τον συνάνθρωπο τού δικού του τόπου. Ο Έλλην θα κάνει συντροφιά με τον Έλληνα και θα αναγνωρίσει από λαλιά και φέρσιμο τον συντοπίτη του.

Η ορθοδοξία, οι εορτές, τα ήθη και τα έθιμα, οι ιδιωματισμοί οι γλωσσικοί και ο έρωτας ο νομοτελειακός προς τη φύση που μάς ανέστησε σχηματίζουν εξ αρχής την ομήγυρη που τής δίδουμε κοινοτικό στοιχείο. Στην Βοιωτία, στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, από την αρχαιότητα σχηματίστηκαν τα χωριά με τούς γηγενείς κατοίκους τους, σχηματίστηκαν οι Θεσπιές, σχηματίστηκε η Θήβα και εν συνεχεία, αφού δημιουργήθηκαν οι θεσμοί και οι διοικήσεις οι κοινοτικές, όλοι μαζί οι Βοιωτοί, άνθρωποι με κοινή πίστη και τοπική οικονομία, θεσπίσανε το λεγόμενο Κοινό των Βοιωτών, τον Διοικητικό Σύνδεσμο και Βραχίονα, πολιτικά και στρατιωτικά, όλων των Βοιωτών. Αυτή η δομή ακολουθήθηκε σε όλες τις περιφέρειες τού Ελληνισμού.

Βλέπουμε λοιπόν ότι από την πρώτη στιγμή που δημιούργησε ο Θεός την ανθρωπότητα, αναπτύχθηκαν τα έθνη μέσα από την κοινοτική διάρθρωση και συνεργασία. Είναι απολύτως φυσιολογική η εν λόγω δομική συγκρότηση τής Πολιτείας, διότι οι πρώτοι που αγαπούν, νοιάζονται μα και έχουν κάθε ηθικό δικαίωμα και κάθε έννομο και φυσιολογικό συμφέρον να κάνουν τον τόπο τους αυθύπαρκτο και αυτάρκη, είναι τα δικά του παιδιά. Οι πρώτες εικόνες που αντικρίζουμε, οι κοινές αγωνίες και ανησυχίες με τις συντροφιές μας, οι θρύλοι που μαθαίνουμε από τούς μεγαλύτερους, η ανάπτυξη τού τόπου μας,  όλες αυτές οι πηγές τής ζωής δυναμώνουνε την ταυτότητα και την αγάπη μας σ’ αυτόν, ώστε να γίνουμε κυρίαρχοι τής ζωής μέσα στην κοινωνία των εθνών και των κοινοτήτων.

Οι πρώτες παραστάσεις που αντικρίζουμε μάς οδηγούν στην πορεία και τη συμπεριφορά μας μέσα στην ανθρώπινη ιστορία. Είναι οι ναοί μέσα στους οποίους λατρεύουμε τον Πατέρα μας Θεό. Είναι τα μνημεία και οι ιστορικές καταγραφές που καταμαρτυρούν την προέλευσή μας και τον πόθο για την εξακολούθηση και την εξύψωση στις μέρες μας των καταβολών μας, τού πολιτισμού μας, των δικών μας έργων, τής δικής μας ισχύος. Είναι η ελληνική γραμματεία και η ελληνική γλώσσα που πιστοποιούν την ελληνικότητά μας σιμά στον ελληνικό αιμάτινο βιολογικό παράγοντα. Είναι η επιθυμία και η ανάγκη μας να κάνουμε την πόλη μας, το χωριό μας, το νησί μας, την ομορφότερη, την πλέον χαρούμενη κοινότητα, τον πλέον ζωντανό τόπο ανάμεσα στους τόπους ακόμη και τού ίδιου μας τού Έθνους.

Θέλουμε λοιπόν να κάνουμε το Έθνος μας, ολάκερο τον Ελληνισμό μας τον αποστολικό και εκπολιτιστικό που έλαβε εκ Θεού τούτο το χρίσμα, το πλέον συγκροτημένο και δυνατό Έθνος στον κόσμο ανάμεσα στα έθνη. Μα και την ίδια στιγμή θέλουμε να κάνουμε την δική μας τοπική κοινωνία που μάς γέννησε την πιο συγκροτημένη και την πιο δυνατή κοινωνία ανάμεσα σε όλες τις ελληνικές τοπικές κοινωνίες μέσα σε κλίμα άμιλλας, με την δική της παρουσία και φωνή να ακούγεται στεντόρεια στο κράτος μέσα από την δική της πολιτική δομή και πυραμίδα. Διότι η οργανωμένη παρουσία τής Φυλής μας σχηματοποιείται με τον Κοινοτισμό των Ελλήνων και η Τοπική Αυτοδιοίκηση αφενός μεν δίδει λύσεις στον τοπικό πληθυσμό, αφετέρου εκφράζει την κοινότητα στους κεντρικούς μηχανισμούς τής Πολιτείας των Ελλήνων.

Ναι, θέλω να ανήκει ο τόπος μου στους Έλληνες, να εκφράζονται ελεύθερα όλοι οι Έλληνες, να μην υπάρχει ούτε ένας σκλάβος Έλληνας και κατά κανέναν τρόπο, ούτε με όπλα ούτε με μνημόνια, να εργάζονται όλοι οι Έλληνες, να έχουν φαγητό όλοι οι Έλληνες, να έχουν στέγη όλοι οι Έλληνες, να μπορούν να ζήσουν όλες οι ελληνικές οικογένειες. Ο Κοινοτισμός μας να φροντίζει τον Έλληνα αδερφό, παρέχοντάς του κτηριακές υποδομές που κάποιοι αφήσανε να σαπίζουνε. Ναι, θέλω τον τόπο μου ελληνικό και ορθόδοξο. Θέλω να διαχειρίζονται οι δικοί μας άνθρωποι την δημόσια ασφάλεια και το αγαθό τής ζωής. Τα ελληνικά σχολεία να φυλάσσονται επαρκώς. Θέλω να αναπτύσσονται όλοι οι Έλληνες με τούς πόρους και την εργασία τη δική τους. Ναι, πιστεύω ότι οι Έλληνες γεννιούνται και δεν γίνονται. Κι έτσι οπωσδήποτε είμαι Έλλην Εθνικιστής, διότι αγαπώ τον τόπο μου και επομένως τον άνθρωπο. Αυτοί είμαστε εμείς οι Έλληνες Εθνικιστές. Θέλω κάθε πόλη και όλες τις πόλεις μας ορθόδοξες, ελληνικές και ασφαλείς.

Η Καλλιθέα μας είναι μια από τις πόλεις τής Πατρίδος μας που διαθέτει πυκνή παρουσία τού Προσφυγικού Ελληνισμού από τις αλησμόνητες και αλύτρωτες πατρίδες μας, κυρίως τής Ιωνίας και τού Πόντου μας, που κατέφυγαν στην ελεύθερη Ελλάδα. Αδέρφια μας που εργάζονται προσφέροντας στην πόλη μας ανάπτυξη και πολιτισμό. Η ιστορία είναι κανδήλα που φωτίζει τα χνάρια και δείχνει πάντα στον άνθρωπο τον σωστό δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει. Ιδού λοιπόν οι προτάσεις τής Ελληνικής Αυγής για την Καλλιθέα που καταθέτουμε υπέρ τής αποδόσεως Τιμής και Μνήμης στον Προσφυγικό Ελληνισμό μας, προτάσεις από τις οποίες εξάγονται ωφέλιμα συμπεράσματα:
1)Θεσμοθέτηση κεντρικής Εκδηλώσεως Μνήμης Ποντιακού Ελληνισμού που θα λαμβάνει χώρα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
2)Μετονομασία κεντρικής οδού σε Οδό Ποντίων Ηρώων.
3)Ανέγερση Μνημείου Ποντίων Ηρώων σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο τής Οδού Ποντίων Ηρώων.
4)Ίδρυση Μουσείου Ποντιακής Ιστορίας που θα περιλαμβάνει κειμήλια, ενδυμασίες, γραπτές πηγές και πάσα άλλη αναφορά στον Ποντιακό Ελληνισμό.         
5) Ειδική μνεία στη θυσία τού Εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα και τής πάντοτε ελληνικής Βορείου Ηπείρου μας    με την ανέγερση Μνημείου Εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα και Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.   

Εκείνοι που εγκατέλειψαν την Αλησμόνητη Ελλάδα, από την Βόρειο Ήπειρο ίσαμε την Ιωνία και τον Πόντο, οι πολιτικοί πρόγονοι τού ιδίου πάντοτε πολιτικού συστήματος το έκαναν για να συνηθίσουν οι Έλληνες στην μοιραία τάχα απώλεια, ώστε να έρθουν τώρα οι πολιτικοί τους απόγονοι να δώσουν Μακεδονία και όχι μόνο με τα προδοτικά προσύμφωνα σαν αυτό των Πρεσπών που υπέγραψαν και περνούν από την Βουλή τής ντροπής. Διότι όχι μόνον δεν πιστεύουν, αλλά επιπλέον επιθυμούν να αλλοιώσουν και να αφανίσουν τον Κοινοτισμό των Ελλήνων.

Μάς λέγουν ότι ιστορικά μακεδονικά εδάφη δεν υπάρχουν μονάχα στην Πατρίδα μας. Και κοιτάζοντας τον χάρτη τής χερσονήσου τού Αίμου, βλέπουμε με τα μάτια τής ψυχής μας και τής ελληνικής καρδιάς μας την Γευγελή και την Φιλιππούπολη. Μα φυσικά, υπάρχει και η δική μας αλύτρωτη Μακεδονία, διότι η μόνη Βόρεια Μακεδονία είναι η δική Μας αλύτρωτη Μακεδονία που είναι και θα ξαναγίνει ελληνική. Η Ανατολική Ρωμυλία είναι και θα ξαναγίνει ελληνική. Όπως ελληνική είναι και θα ξαναγίνει η γη τού Πύρρου που πότισαν με το τίμιο αίμα τους τόσοι και τόσοι εθνικοί αγωνιστές, με τελευταίους τούς Γκούμα και Κατσίφα. Θέλουμε πίσω στην Ελλάδα τα εδάφη μας με οδό τον Κοινοτισμό των Ελλήνων. Τα δε προδοτικά σύμφωνα πετιούνται στα σκουπίδια. Η Χρυσή Αυγή δεσμεύτηκε δια τού Αρχηγού της Νικολάου Γ. Μιχαλολιάκου ότι ως κυβέρνηση θα σχίσει την προδοτική συμφωνία και θα την πετάξει στα σκουπίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...