Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2011

HAARETZ: Ο Λίβανος προειδοποιεί το Ισραήλ – Σε πιθανή πολεμική σύρραξη, υπάρχει ενδεχόμενο εμπλοκής της Κύπρου!

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα HAARETZ, ο Λίβανος προειδοποίησε το Ισραήλ πως θα υπερασπιστεί με στρατιωτικά μέσα τα κυριαρχικά του δικαιώματα. Οι διαφορές μεταξύ Ισραήλ-Λιβάνου σχετίζονται με τα ενεργειακά.  Στο ίδιο μήκος κύματος αντιδρά και η Χεζμπολάχ και απειλεί και εκείνη με τη σειρά της το Ισραήλ.

Παράλληλα οι δύο πλευρές δεν αναγνωρίζουν την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης μεταξύ Κύπρου – Ισραήλ.

Ακολουθεί και σχετικό άρθρο του Δρ. Αθανάσιου Δρούγου:

ΕΝΑ ΜΕΤΩΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ…./ΑΠΛΑ ΚΑΤΑΘΕΤΩ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ./ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ.

ΔΙΝΩ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΣΕΙΡΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ.

*Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΣΕ ΕΝΤΟΝΕΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ ΜΕ ΤΟ ΛΙΒΑΝΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΙΘΑΝΗ ΕΣΤΙΑ ΑΝΑΦΛΕΞΗΣ ΣΤΟΝ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΧΩΡΟ ΛΙΒΑΝΟΥ-ΙΣΡΑΗΛ…ΜΕ ΝΑΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΕΜΠΛΟΚΗ.

*Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΤΙΚΗ. Η ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΙΚΑΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΚΑΘΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΚΥΠΡΟΥ-ΙΣΡΑΗΛ… ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ…

*Ο ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ ΣΕΙΧΗΣ ΝΑΙΜ ΚΑΣΕΜ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΘΑ ΑΜΥΝΘΕΙ ΤΩΝ ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΚΑΙ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟ ΧΩΡΟ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΘΕΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ/ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ .

*ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΔΥΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΣΤΗΝ ΒΗΡΥΤΟ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΧΕΖΜΠΟΛΛΑΧ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ/ΚΡΥΦΑ ΜΕΓΑΛΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΣΕ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΣΕ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΕΔΑΦΟΥΣ-ΘΑΛΑΣΣΗΣ, ΣΕ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΝΑΡΚΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΜΠΑΝΤΑΡ ΧΟΜΕΙΝΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΥΣΤΙΚΗ ΒΑΣΗ /ΝΗΣΑΚΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΙΡΑΝΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ/ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ.

*ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΚΥΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ.

*ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ 2011 ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΑΡΝΑΚΑΣ, ΔΥΟ ΛΙΒΑΝΕΖΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΞΕΝΟΥΣ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΟΤΙ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤ. ΜΕΣΟΝΙΟΥ, ΕΝΩ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΆΜΥΝΑ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ ΔΙΝΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ…
 
Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...