Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Βενιζέλος και Λοβέρδος στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ!


Οι δελφίνοι του ΠΑΣΟΚ μετρούν ήδη δυνάμεις και συγκροτούν πολιτικά στρατόπεδα. Ποιον θα υποστηρίξει ο Γ. Παπανδρέου.
Οι διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη του διαδόχου του Γιώργου Παπανδρέου και μόνο με την νύξη της αποχώρησής του έχουν ήδη ξεκινήσει, ήδη από την περασμένη Πέμπτη.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ως εκπρόσωπος της κίνησης των "4" είναι οι επικρατέστεροι για ένα ηγετικό ρόλο και ήδη έχουν προχωρήσει στη συγκρότηση των στρατοπέδων τους.
Οι διαρροές απλώς και μόνο περί αποχώρησης του Γιώργου Παπανδρέου, ιδίως κατά το κρίσιμο βράδυ της Παρασκευής  ήταν αρκετές για να πυροδοτήσουν τις εσωτερικές διεργασίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του, ώστε να συγκροτηθούν μέσα σε λίγες μόνο ώρες τα επικρατέστερα στρατόπεδα με τους επίδοξους δελφίνους.
Ανεξάρτητα από το εάν και πότε θα γίνει το οτιδήποτε, σύμφωνα με δημοσίευμα στην Κυριακάτικη εφημερίδα "Real News", οι προσπάθειες στρατολόγησης βουλευτών είναι πυρετώδεις.
Πολύ περισσότερο που οι διεκδικητές της πρωθυπουργίας, είτε σε ένα σχήμα συνεργασίας, είτε σε ένα άλλο σχήμα μονοκομματικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, είναι περίπου έτοιμοι:
* Ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος από τη μία και ο Ανδρέας Λοβέρδος από την άλλη, ως εκπρόσωπος των μεταρρυθμιστών του ΠΑΣΟΚ.
* Φυσικά, δεν αποκλείεται αναλόγως των εξελίξεων να υπάρχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι, όμως αυτή την ώρα, οι βουλευτές στοιχίζονται πίσω από τους δύο πόλους, είτε αυτόνομα, είτε ως μέλη άλλων ομάδων στο πλαίσιο συμμαχιών.
Δεδομένο είναι ότι ο κ. Παπανδρέου διατηρεί τη μεγαλύτερη επιρροή στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητα εάν αυτό δεν του είναι αρκετό πλέον για να διατηρηθεί στην πρωθυπουργία, μπορεί ωστόσο να καθορίσει τις εξελίξεις και ουσιαστικά να επιλέξει το διάδοχό του.
Εφόσον πάντως φτάσουμε σε διαδικασία ανάδειξης πρωθυπουργού στην ΚΟ, υποψήφιοι είναι οι Βενιζέλος και Λοβέρδος, με τον πρώτο να διατηρεί το προβάδισμα, λόγω της υποστήριξης του ίδιου του Γιώργου Παπανδρέου.
Τα στρατόπεδα και οι "πρωθυπουργίσιμοι"
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει ήδη προσεγγίσει την ομάδα Παπουτσή και μέρος των παπανδρεϊκών δυνάμεων.
Συμμάχησε με τον Κώστα Σκανδαλίδη, ενώ βέβαιη είναι η σύμπλευσή του με τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Τον Χρήστο Παπουτσή ακολουθούν η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Μανώλης Όθωνας και ο Μιχάλης Καρχιμάκης.
Κοντά στον κ. Βενιζέλο είναι οι: Θάνος Μωραΐτης και Σωκράτης Ξυνίδης. Στοίχημα για τον κ. Βενιζέλο αποτελεί η προσέγγιση των: Δημήτρη Ρέππα, Χάρη Καστανίδη και Πάνου Μπεγλίτη.
Από την άλλη, η ομάδα των "τεσσάρων", δηλαδή των Α. Λοβέρδου, Γ. Ραγκούση, Α. Διαμαντοπούλου και πλέον Η. Μόσιαλου, μετρά πολλά μέλη, όπως τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο και Παύλο Γερουλάνο.
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είναι ήδη στο ίδιο στρατόπεδο, ο Γιώργος Κουτρουμάνης επίσης, όπως και οι: Γιάννης Μανιάτης, Χρήστος Αηδόνης, Μάρκος Μπόλαρης, Μιχάλης Τιμοσίδης, Άγγελος Τόλκας και η Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους
Άγνωστη παραμένει η πρόθεση ιστορικών στελεχών, όπως η Βάσω Παπανδρέου, ο Απόστολος Κακλαμάνης και ο Πέτρος Ευθυμίου.
Ακαθόριστη η στάση των Παντελή Οικονόμου, Φίλιππου Σαχινίδη, Γιώργου Νικητιάδη, Γιώργου Πεταλωτή, Ντίνου Ρόβλια, Γιάννη  Μαγκριώτη, Νίκου Σηφουνάκη και Γιάννη Δριβελέγκα.
Πηγή: News247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...