Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Τα παζάρια καλά κρατούν - Έχουν καταλήξει στον πρωθυπουργό αλλά όχι ακόμα στην κυβέρνηση


- Τηλεφωνική ή κατ' ιδίαν συνάντηση Παπανδρέου - Σαμαρά - 19 Φεβρουαρίου η πιο πιθανή ημερομηνία για εκλογές
- Επιμένουν οι πληροφορίες για Λουκά Παπαδήμο
- Από νωρίς το πρωί στο γραφείο του στην Βουλή ο κ.Παπανδρέου
- Υπουργεία: Ποιοί μένουν - Ποιούς δεν θέλει ο Σαμαράς
Λίγες ώρες απομένουν για να μάθουν οι ...Έλληνες το όνομα του πρωθυπουργού ο οποίος θα οδηγήσει τη χώρα σε ιστορικές αποφάσεις αλλά και σε εκλογές.

Γ. Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθούν ή θα μιλήσουν τηλεφωνικά και εκεί θα "κλειδώσει" το όνομα του νέου πρωθυπουργού το οποίο και....

αμέσως μετά θα ανακοινωθεί. Από εκεί και μετά τυπικά ο κ. Παπανδρέου θα υποβάλλει την παραίτησή του.

Εκτός από το όνομα του πρωθυπουργού, τον οποίο όλες οι πληροφορίες θέλουν να είναι ο Λουκάς Παπαδήμος, θα ανακοινωθούν και τα στελέχη της νέας κυβέρνησης, η οποία θα προχωρήσει με βάση τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου.

'Αλλες πληροφορίες και από τα δύο μεγάλα κόμματα αναφέρουν ότι έχουν συμφωνηθεί και τα ονόμα των δύο αντιπροέδρων της νέας κυβέρνησης, δηλαδή του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Σταύρου Δήμα.

Επίσης, ευσεβής πόθος της πλευράς της ΝΔ φαίνεται να είναι να μην υπάρξει εμπλοκή στελεχών του κόμματος στην σύνθεση του νέου σχήματος. Ίσως και γι΄αυτό καθυστερούμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗΣ


ΤΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ


Το παζάρι είναι εξίσου έντονο με αυτό των προηγούμενων ημερών. Ετούτη τη στιγμή όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, οι σημερινοί υπουργοί θέλουν να κρατήσουν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Η Νέα Δημοκρατία βάζει “βέτο” σε τουλάχιστον τρία με τέσσερα υπουργεία και έτσι αντιστοίχως ζητά να αλλάξουν τα πρόσωπα.

Τα υπουργεία που θέλει η Ν.Δ. να αλλάξουν χέρια είναι τα Εσωτερικών, Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη, το Δικαιοσύνης και η θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

Έτσι μιλάμε για αλλαγές στα πρόσωπα των κυρίων Καστανίδη, Μπεγλίτη, Παπουτσή, κάποιοι εδώ προσθέτουν και τον κύριο Παπαϊωάνου ενώ η Νέα Δημοκρατία ζητά την επανενεργοποίηση του κυβερνητικού εκπροσώπου όπου τη θέση πιθανότατα θα ζητήσει να έχει κάποιος άλλος πλην του κ. Μόσιαλου.

Τίποτε ωστόσο δεν είναι βέβαιο. Μόνο δεδομένο είναι πως ο Αντώνης Σαμαράς και η Ν.Δ. σε αυτές της θέσεις προτιμά τεχνοκράτες και όχι στελέχη της Ν.Δ. για να μην συνδεθούν άμεσα με την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης και τα νέα μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα και υποστούν έτσι την ανάλογη φθορά.

Η Νέα Δημοκρατία μάλιστα δεν θέλει ούτε σε επίπεδο τεχνοκρατών τα πρόσωπα να προέρχονται από τον δικό της χώρο ή να είναι συνδεδεμένα με το κόμμα για τους παραπάνω λόγους.

Δεν θα πάρει κανένα μέτρο αυτή η κυβέρνηση

Πλην ακραίου ενδεχομένου (και αυτό με τα μέχρι στιγμής στοιχεία) η νέα κυβέρνηση δεν θα πάρει ούτε ένα οικονομικό μέτρο.

Ενόψει κουρέματος και δανειακής σύμβασης ωστόσο θα χρειαστεί αναθεώρηση του προϋπολογισμού. Το σφιχτό πρόγραμμα προβλέπει ότι θα πρέπει να έχει κατατεθεί ως τις 20 του μήνα και να ψηφιστεί ως τις 31 Δεκεμβρίου (διαβάστε εδώ όλη την ατζέντα της νέας κυβέρνησης).

Από την πλευρά της Ν.Δ. λέγεται ότι πλην των διαρθρωτικών αλλαγών κανένα μέτρο οικονομικό μέτρο δεν θα παρθεί καθώς όπως διαβεβαιώνει ο Ε. Βενιζέλος το υπάρχων πακέτο μέτρο είναι επαρκές τουλάχιστον ως τα μέσα του 2012.

Ούτως η άλλως η Ν.Δ. έχει τονίσει ότι δεν θα συνυπογράψει κανένα “μνημονιακού τύπου μέτρο που έχει προαποφασίσει ή συμφωνήσει ήδη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και έτσι τονίζεται ότι η νέα κυβέρνηση πλην των πιθανών αλλαγών στο προϋπολογισμό δεν θα κάνει άλλη κίνηση οικονομικού χαρακτήρα. Η ευθύνη θα μεταφερθεί στην κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές που τοποθετούνται από όλους στις 19/2
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...