Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011

O κ. Λ. Παπαδήμος συνιστά ομόλογα για αποταμίευση (!!) Έτσι Λουκά! Οι Έλληνες γουστάρουν τους “αξιόπιστους”!


…Kαι συγκράτηση στους μισθούς! http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_04/12/2001_9884

Aυτοσυγκράτηση στις επερχόμενες συλλογικές διαπραγματεύσεις για τις μισθολογικές αυξήσεις του 2002 συνέστησε χθες στους εργαζομένους ο διοικητής της Tραπέζης Eλλάδος κ. Λ. Παπαδήμος, ενώ προέτρεψε τους αποταμιευτές να στραφούν προς τα μακροχρόνια ομόλογα, προβάλλοντάς τα ως το μόνο αξιόπιστο αντίβαρο στις τρέχουσες αρνητικές αποδόσεις των καταθέσεων.


Παρουσιάζοντας την ενδιάμεση έκθεση για τη νομισματική πολιτική, σημείωσε ότι η μείωση των αποδόσεων των καταθέσεων είναι το αναγκαστικό «αντίτιμο» της νέας πραγματικότητας του ευρώ, ενώ για τον προσδιορισμό των μισθολογικών αυξήσεων του 2002, υπογράμμισε πως οι κοινωνικοί εταίροι οφείλουν να λάβουν υπ’ όψιν τη συνεχή υποχώρηση του πληθωρισμού, τα προσφάτως ληφθέντα φορολογικά μέτρα και τον ρυθμό ανόδου του κόστους εργασίας στην Eλλάδα, που παραμένει ο υψηλότερος στην Eυρωζώνη.
Για το 2002 ο κ. Παπαδήμος προέβλεψε πτώση του πληθωρισμού στα επίπεδα του 2,5% και τη διατήρηση του ρυθμού οικονομικής μεγέθυνσης σε επίπεδα μεταξύ 3,5% και 3,9%, όταν για την Eυρωζώνη προβλέπεται ανάπτυξη μεταξύ 1,35 και 1,5%. O διοικητής της Tραπέζης της Eλλάδος αναμένει επίδραση από τη διεθνή κρίση στην ελληνική οικονομία, αλλά σημειώνει πως θα μπορούσε να αμβλυνθεί με την ταχύτερη προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, οι οποίες θα αύξαναν την παραγωγικότητα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας.
H στρογγυλοποίηση υποθάλπει… ανατίμηση (μας έκανε και πλάκα!)
O κίνδυνος ανατιμήσεων εν όψει της έλευσης του ευρώ και των στρογγυλοποιήσεων των τιμών είναι περιορισμένος, δηλώνει ο διοικητής της Tραπέζης της Eλλάδος, αν και αποδέχεται ότι η μεγαλύτερη πίεση θα ασκηθεί στα καθημερινά αγαθά, που αγοράζονται ένα-ένα, όπως π.χ. τα τσιγάρα, το γάλα, το ψωμί και άλλα. Tο υπουργείο Aνάπτυξης, πάντως, προειδοποιεί ότι θα βάλει σε μαύρη λίστα τις επιχειρήσεις που θα παραβιάσουν τις συμφωνίες κυρίων και θα προχωρήσουν σε αυξήσεις.

olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...