Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΝΑΜΑΖΙ ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ !!!!—-ΒΙΝΤΕΟ


Το πρώτο ναμάζι στην Αγία Σοφιά

Η ιστορική εκκλησία της Αγίας Σοφίας στο Ιζνίκ της Προύσας που επί 680 χρόνια λειτουργούσε σαν τζαμί και το 2007 άνοιξε ως μουσείο, με το ναμάζι που έγινε, αποδόθηκε ξανά σε λειτουργία ως τζαμί. Στο πρώτο ναμάζι που έγινε μετά από 90 χρόνια μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν βουλευτές, αξιωματούχοι και πολίτες. Ο Γενικός Διευθυντής Βακουφίων Αντνάν Ερτέμ δήλωσε πως «Το ιστορικό κτίσμα που επί 680 χρόνια χρησιμοποιούνταν ως τζαμί, από το 1922 και μετά ήταν ερείπιο.


Το άκουσμα των προσευχών εντός του, μας χαροποίησε όλους...¨. Μετά την έγκριση που έδωσε η Γενική Διεύθυνση Βακουφίων στο αίτημα της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων, κατασκευάστηκε πλατφόρμα και στρώθηκε χαλί ώστε να γίνει ναμάζι, τοποθετήθηκε άμβωνας, αναλόγιο, και μεγάφωνα από τα οποία ακούστηκε την προηγούμενη εβδομάδα για πρώτη φορά η φωνή του μουεζίνη. Η πινακίδα που έγραφε ¨Μουσείο Αγίας Σοφίας¨ καταργήθηκε και στην θέση της τοποθετήθηκε πινακίδα που γράφει ¨Τζαμί Αγίας Σοφίας (Ορχάν). Η μουφτεία της περιοχής Ιζνίκ πριν από το Μπαϊράμι διόρισε ιμάμη στο τζαμί της Αγίας Σοφίας.

Σχόλιο : Το Ιζνίκ είναι η Νίκαια των Βυζαντινών. Και η εκκλησία είναι η Αγία Σοφία που έχτισε εκεί ο Ιουστινιανός τον 6ο αιώνα μ.Χ. Όλα αυτά βέβαια είναι αμελητέα για την Χουριέτ. Η φωτογραφία Δεν είναι από το δημοσίευμα. Το βίντεο από το ναμάζι στο Τζαμί Αγία Σοφία (…..) είναι στην διεύθυνση :http://webtv.hurriyet.com.tr/2/24062/0/1/ayasofya-camisinde-ilk-namaz.aspx



http://tourkikanea.gr/2011/11/nikea/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...