Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τουρκικό ελικόπτερο SeaHawk πέταξε πάνω από τη νήσο Ρω!


Σαφές «μήνυμα» προς την Ελλάδα έστειλε η Τουρκία πριν από λίγο, σε ότι αφορά τα ενεργειακά πεδία στην Ανατ. Μεσόγειο με την υπέρπτηση πάνω από τη νήσο Ρω τουρκικού ελικοπτέρου S-70B6 Seahawk σε ύψος μόλις 65 μέτρων! Πιο συγκεκριμένα τουρκικό ελικόπτερο του Ναυτικού S-70 που εισήλθε στο FIR ΑΘΗΝΩΝ στις 14:51, πραγματοποίησε υπέρπτηση στη Νήσο Ρω στα 200 πόδια (65 μέτρα περίπου) στις 15:24 για να εξέλθει από το FIR ΑΘΗΝΩΝ στις 15:30. Στην περιοχή έσπευσε ζεύγος αεροσκαφών αναχαίτισης της Πολεμικής Αεροπορίας. 
Η Τουρκική κίνηση είναι σαφής, όσο σαφής είναι και η επιλογή της νήσου Ρω για την πραγματοποίηση της υπέρπτησης: Αυτό που προκύπτει είναι πως η Άγκυρα δεν προτίθεται να αφήσει την Ελλάδα να προχωρήσει σε ανακήρυξη ΑΟΖ, ΑΟΖ στην οποία θα συμπεριλαμβάνεται και το σύμπλεγμα της Μεγίστης (Καστελόριζο), της νήσου Στρογγύλης και της νήσου Ρω, η οποία να σημειωθεί πως βρίσκεται στη δυτική πλευρά προς την Ρόδο. 
Η στέρηση όμως της ΑΟΖ που προκύπτει και από τη Μεγίστη αλλά και τις δύο άλλες νησίδες, θα στερήσει από τη χώρα μας μεγάλες εκτάσεις στην Ανατ. Μεσόγειο, εκτάσεις οι οποίες περιέχουν σημαντικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων και που η Τουρκία επιθυμεί να τα εκμεταλλευθεί η ίδια.
Να σημειωθεί πως η η τουρκική ενέργεια έρχεται λίγα 24ωρα μετά την Αιγυπτιακή υιοθέτηση των τουρκικών θέσεων γύρω από το θέμα της οριοθέτησης ΑΟΖ, όταν το Κάϊρο ζήτησε την έναρξη διαπραγματελύσεων με Κύπρο και Τουρκία χωρίς σε αυτές να συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα, η οποία έχει ξεκάθαρα δικαιώματα στην περιοχή!
Να υπενθυμίσουμε ακόμη πως η τουρκική αυτή επιθετική ενέργεια έρχεται λίγο μετά τη συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον Τούρκο υπουργό επί ευρωπαϊκών υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγίς και τις φιλοφρονήσεις που απεύθυνε ο Έλληνας υπουργός προς τον Τούρκο επίσημο και οι οποίες υπερέβησαν κάθε όριο. 

defencenet

1 σχόλιο:

  1. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΤΟΥ ΤΗΛΕ –ΑΣΤΥ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΩΝ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 7-1-2012, ΗΠΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΑ ΤΗΛΕΘΕΑΤΗ, ΣΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΜΕΝΕ, ΠΟΥ ΥΠΗΡΤΕΤΟΥΣΕ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΥΧΝΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΣΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΥ ΕΙΧΕ , ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΟΤΙ , Η ΑΝΤΙΑΡΜΑΤΙΚΗ ΤΑΦΡΟΣ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΠΟΤΑΜΟ, ΕΦΤΙΑΧΝΌΤΑΝ ΑΡΧΙΚΑ, ΓΙΑ ΠΛΑΤΟΣ 24 ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ 18 ΜΕΤΡΑ , ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΤΕΘΟΡΑΚΙΣΜΕΝΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΑΡΜΑΤΙΚΗ ΤΑΦΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΓΕΦΥΡΩΜΑΤΩΝ. ΚΑΤΟΠΙΝ ΚΑΠΟΙΑΣ ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ, ΠΟΥ ΕΔΟΘΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ , ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΞΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ , ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ Η ΤΑΦΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ 24 ΜΕΤΡΑ ΠΛΑΤΟΣ , ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΕΙ Η ΑΝΤΙΑΡΜΑΤΙΚΗ ΤΑΦΡΟΣ ΓΙΑ 17 ΜΕΤΡΑ , ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΡΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΓΕΦΥΡΩΜΑΤΩΝ, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΥΤΗ Η ΑΛΛΑΓΗ ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΑΥΤΗ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΦΘΑΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΚΙΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ . ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΑΡΜΑΤΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΕΙ ΜΕ ΤΙΟ ΑΡΧΙΚΟ ΠΛΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΟΡΙΣΘΕΙ ΕΞΑΡΧΗΣ ΣΤΑ 24 ΜΕΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...