Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Το «φάντασμα» των Anonymous πλανάται πάνω από τις ελληνικές εκλογές

Το «φάντασμα» των Anonymous πλανάται πάνω από τις ελληνικές εκλογέςΜε βίντεο που ανήρτησαν στο vimeo, οι ομάδα ακτιβιστών του Ίντερνετ, προανήγγειλε επίθεση στους servers του υπουργείου Εσωτερικών και συγκεκριμένα στην πλατφόρμα αποτελεσμάτων της Singular Logic απειλώντας να τινάξει στον αέρα όλη τη διαδικασία.
Αρχικά και για να μην μας πιάνει πανικός, το υπουργείο Εσωτερικών έχει απαντήσει ήδη ότι το σύστημα είναι διασφαλισμένο.

Επιπλέον, υπάρχει ένα κρίσιμο ερώτημα: Το βίντεο είναι όντως των Anonymous ή κάποιου που απλώς έχει βάλει τη μάσκα του Guy Fawks και προσποιείται οτι ανήκει στην ομάδα;
Σε κάθε παρόμοια «προειδοποίηση» οπουδήποτε και αν συμβεί πάντα υπάρχει αυτό το ερωτηματικό… μέχρι να πραγματοποιήσουν ή όχι το χτύπημα που έχει προαναγγελθεί.
Οι Anonymous για την Ελλάδα
Οι χάκερς έχουν επικεντρωθεί στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες με επιθέσεις που εντάσσονται στο σχέδιο «Operation Greece» (Επιχείρηση: Ελλάδα), μετά και από την πορεία που διέγραψε στο Σύνταγμα το κίνημα των Αγανακτισμένων.
Το πρώτο επίσημο δελτίο Τύπου για τη χώρα μας το δημοσίευσαν στα τέλη Νοεμβρίου του 2011, δελτίο που είχε ως σκοπό να ενημερώσει για την επιχείρηση τους αλλά και για να παρουσιαστούν στους πολίτες ως «σύμμαχοι στους αγώνες κατά της λιτότητας«.
Το δελτίο τύπου συγκεκριμένα ανέφερε: «Προσπαθούν να φιμώσουν όσους αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματά τους. Χρειαζόμαστε την βοήθεια σας, ώστε να επαυξηθεί η ευαισθητοποίηση για την Ελλάδα παγκοσμίως».
Μετά από 2 περίπου μήνες ακολούθησε το πρώτο χτύπημα.
Στις 2 Φλεβάρη του 2012, η ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης δεν εμφάνιζε τη συνήθη του μορφή, αλλά έπαιζε ένα ηχογραφημένο μήνυμα που μεταξύ άλλων έγραφε:
«Σκοτώσατε το πιο ιερό πράγμα της χώρας σας που είναι η δημοκρατία. Οι ίδιοι σας οι πολίτες σας μισούν, εσείς τους κοιτάτε χωρίς να κάνετε τίποτα για να το αποτρέψετε.»
Είκοσι περίπου ημέρες αργότερα, οι Anonymous χτύπησαν και πάλι την ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης, αυτή τη φορά πιο σοβαρά, δεδομένων των τριών συλλήψεων που είχαν προηγηθεί από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Οι Anonymous ισχυρίζονταν ότι οι συλληφθέντες δεν είχαν καμία σχέση με την πρώτη επίθεση, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση τους, ενώ το site του υπουργείου εμφανίστηκε τελείως αλλοιωμένο και με κείμενο που έγραφε, μεταξύ πολλών άλλων:
«Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ήταν μόνο ένα μικρό δείγμα για το τι είμαστε ικανοί να κάνουμε. Aκόμα δεν έχετε δει την πλήρη οργή των Anonymous».
Το τρίτο χτύπημα, η οργάνωση το σχεδιάζει για τη βραδιά των εκλογών, όπου και φήμες λένε ότι θα ήθελαν να πετύχουν δεδομένου ότι όλα τα βλέμματα του πλανήτη θα είναι στραμμένα στην Ελλάδα για τα αποτελέσματα της διαδικασίας.
Έχει σημασία πάντως να αναφέρουμε για μια ακόμη φορά, πως η οργάνωση δεν είναι εύκολο να ταυτοποιηθεί, ενώ κάθε βίντεο που κυκλοφορεί δεν είναι σίγουρο ότι προέρχεται από τους δικούς της κόλπους.
Το μόνο που μένει είναι να συντονιστούμε με τα εκλογικά αποτελέσματα…

Άγγελος Ανδρέου για το newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...