Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013

Πανικόβλητοι οι παπανδρεϊκοί. Βαρουφάκης: Όχι, μην "ποινικοποιήσετε" την Χρυσή Αυγή! (και μας ξαναθυμηθεί ο κόσμος.)

http://olympiada.files.wordpress.com/2013/09/d2263-var-gian.jpg?w=305&h=230Έχουν ξεπεράσει τα όρια της αθλιότητας. Το παπανδρεϊκό συνάφι, έχει δώσει τα ρέστα του τις τελευταίες ώρες για να μην ποινικοποιηθει η Χρυσή Αυγή. Μα γιατί; Αφού ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ο Παπανδρέου, οι εκλεκτοί εκδότες και καναλάρχες του σοσιαλφασισμού έχουν δώσει τα ρέστα τους για να μας πείσουν ότι η ΧΑ είναι μία εγκληματική, παραστρατιωτική, τρομοκρατική οργάνωση. Πως είναι λοιπόν δυνατόν να ζητάτε την μη ποινικοποίηση της; Στην αρχή "έπαιξαν" την κωμωδία του συντάγματος, που δήθεν δεν το επιτρέπει. Οι νομοθέτες όμως (πριν την λαίλαπα Σημίτη) ήταν τόσο σοφοί, που το Σύνταγμα δίνει όλα τα όπλα για να τεθεί η ΧΑ εκτός βουλής, ως εγκληματική οργάνωση, όσο και αν ουρλιάζουν τα Παπανδρεϊκά απολιθώματα....

Όσο για το επιχείρημα "μα θα δυναμώσουν εάν τεθούν εκτός νόμου", είναι το λιγότερο γελοίο. Και οι χουντικοί τέθηκαν εκτός νόμου. Οι πραξικοπηματίες ήταν ζωντανοί στις φυλακές επί δεκαετίες, "πολιτικά διωκόμενοι" και όμως η ΕΠΕΝ δενκατάφερε να περάσει το 3%! Για τόσο πανικό και αρλουμπολογία μιλάμε.

Η αλήθεια λοιπόν, είναι απλή, απλούστατη. Η συμμορία του Παπανδρέου τρέμει μην τυχόν και ενεργοποιηθούν οι σχετικές διατάξεις, ώστε να δημιουργηθεί δεδικασμένο. Γνωρίζουν πολύ καλά πως εάν κάνουν αυτό το λάθος, τότε αμέσως μετά έρχεται η σειρά του ΠΑΣΟΚ. Που όλως τυχαίως δημιούργησε, χρησιμοποίησε και στηρίχθηκε από όλα τα ακροδεξιά μορφώματα από το 1996 και μετά.

Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που ένας Ρουπακιάς μπορεί να θέσει εκτός νόμου ένα κόμμα, ακριβώς αυτό θα συμβεί και με το ΠΑΣΟΚ, που διαθέτει δεκάδες Ρουπακιάδες στις τάξεις του. Φανταστείτε ότι για τον Τσοχατζόπουλο, ο εισαγγελέας έχει ήδη προτείνει διπλάσια ποινή από αυτή που στην χειρότερη μπορεί να "φάει" ο μαχαιροβγάλτης.

Εάν το ΣΔΟΕ μπει να ελέγξει τα οικονομικά της ΧΑ, τότε άμεσα πρέπει να εισβάλλει και στα μαύρα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, ειδικά από την στιγμή που υπάρχει έκθεση και πλήθος δημοσιευμάτων, δεν υπάρχει όμως το δεδικασμένο. Το νομικό προηγούμενο. Εάν βρεθεί έστω και ένα ευρώ "αγνώστου προέλευσης" στα ταμεία της Χρυσής Αυγής, τότε η ληστεία δημοσίου χρήματος από την παπανδρεϊκή συμμορία, όχι απλώς θα τους θέσει εκτός νόμου, αλλά όλα τα εμπλεκόμενα στελέχη, δύσκολα θα γλιτώσουν τα ισόβια.

Και βέβαια, υπάρχει το "λεπτό θέμα" Τσουκάτου. Που έχει θαφτεί από την δικαιοσύνη παρά το ότι τεκμηριώνει πως το κόμμα του Σημίτη δέχθηκε μαύρο χρήμα από εγκληματική δραστηριότητα. Τι σημαίνει αυτό; Εως και ισόβια για τον Σημίτη και όλους τους επιτελείς του. Οι μίζες του Μαντέλη, τα Leopard του Παπαντωνίου, τα εγκλήματα Παπακωνσταντίνου. Καραμπινάτη εγκληματική οργάνωση.

Μην απορείτε λοιπόν γιατί "φιλόσοφοι" τύπου Βαρουφάκη βγαίνουν με ένα σωρό αρλουμπολογίες και εκλιπαρούν την μη ποινικοποίηση της ΧΑ. Μόνο η κωπηλατική του Παπανδρέου που αγοράστηκε με δημόσιο χρήμα, θα αρκούσε να χρηματοδοτήσει μία οργάνωση Ταλιμπάν σε οποιοδήποτε σημείο της Γης.

Διαβάστε το άρθρο του στο Protagon:

Δύο είναι οι σύμμαχοι των Ναζί: Πρώτον, η απελπισία των πολλών που δημιουργεί η αυτοτροφοδοτούμενη κρίση, καθώς και η εμφανής ανεπάρκεια του πολιτικού προσωπικού να την αντιμετωπίσει. Και, δεύτερον, οι σπασμωδικές αντιδράσεις μας απέναντι στους Ναζί την ώρα που ξεχειλίζουμε από θυμό.

Δύο είναι οι χείριστοι σύμβουλοί μας για θέματα πολιτειακά: Το πένθος και η οργή. Το θέαμα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής να προκαλούν έπειτα από δολοφονικές επιθέσεις μας ωθεί στο αίτημα να τεθεί εκτός νομιμότητας το κόμμα των ερπετών. Θα ήταν μεγάλο σφάλμα.

Βασική διαφορά μας με τους Ναζί είναι η ανοχή στον Άλλο, στον Διαφορετικό, στον Διαφωνούντα.

Βασική διαφορά μας μαζί τους είναι ότι απορρίπτουμε την ιδέα πως έχουμε το δικαίωμα της καταστολής (της κρατικής ή ιδιωτικής βίας) εναντίον γονιδίων, ιδεών, σεξουαλικότητας που διαφέρουν από τα δικά μας γονίδια, τις δικές μας ιδέες, τη δική μας σεξουαλικότητα.

Βασικό στοιχείο που μας ενώνει, κόντρα στους Ναζί και ανεξάρτητα από τις υπόλοιπες μεταξύ μας διαφωνίες μας, είναι η πεποίθηση πως τους αξίζει μηδενική ανοχή. Όχι όμως ότι πρέπει να διώκονται ποινικά οι ιδέες τους! Κι εδώ έγκειται το δύσκολο εγχείρημα: Πώς να συνδυαστεί η μηδενική ανοχή στους Ναζί με τη μη ποινικοποίηση των ιδεών και χωρίς να απαγορευτεί η συμμετοχή του απεχθούς κόμματός τους στην εκλογική διαδικασία.

Το εγχείρημα αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο. Όμως είναι αναγκαίο να το προσπαθήσουμε.

Αν δεν κάνουμε τίποτα, και απλά συνεχίσουμε ως κοινωνία να ανεχόμαστε τα δηλητηριώδη, ρατσιστικά χρυσαυγίτικα συσσίτια στις γειτονιές, τις απειλές τους στις καφετέριες και στους δρόμους, τις επιθέσεις τους κ.λπ., θα βρεθούμε υπόλογοι στην Ιστορία.

Αν, από την άλλη, ταμπουρωθούμε πίσω από τη νομική απαγόρευση και ποινικοποίηση της Χρυσής Αυγής, θα έχουμε κάνει ένα τεράστιο δώρο στους Ναζί - αποδεχόμενοι την ιδέα ότι η πλειοψηφία δικαιούται να εφαρμόζει μέτρα καταστολής εναντίον ιδεών που δεν της αρέσουν.

Η ποινικοποίηση των ναζιστικών ιδεών και κομμάτων είναι, εν τέλει, όχι μόνο αναποτελεσματικός τρόπος καταπολέμησής τους, και ιδεολογική ήττα των δημοκρατών, αλλά και η «εύκολη λύση». Κι όπως συμβαίνει παντού και πάντα, οι «εύκολες λύσεις» μόνο λύσεις δεν είναι.

Ποια εναλλακτική έχουμε; Έχουμε την εναλλακτική, ως κοινωνία, ως γειτονιές, ως πολίτες, να εφαρμόσουμε τη Μη Ανοχή σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του ελληνικού χώρου.

Ονειρεύομαι μια Ελλάδα όπου, κάθε φορά που Χρυσαυγίτες τολμούν να μοιράσουν τα φυλλάδιά τους σε κάποια λαϊκή αγορά, στα διόδια, στα προαύλια των σχολείων, τουλάχιστον χίλιοι πολίτες (Δεξιοί, Αριστεροί, μνημονιακοί, αντιμνημονιακοί, ανεξάρτητοι κ.λπ.) να μαζεύονται και να τους γιουχάρουν, να τους αντιπαρατίθενται χωρίς φόβο αλλά και χωρίς πάθος, με νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα να αποδυναμωθεί η δική τους έφεση προς τη βία.

Όσο για τη Βουλή, ονειρεύομαι μια κοινή στάση Μη Ανοχής προς τους Ναζί όλων των υπόλοιπων βουλευτών, χωρίς καμία διάθεση από κανέναν τους να χρησιμοποιήσει την αντιπαράθεση με τη Χρυσή Αυγή για να κερδίσει πόντους στο μεταξύ τους ανταγωνιστικό παίγνιο.

Βέβαια, μια τέτοια στάση Μη Ανοχής απέναντι στους Ναζί απαιτεί δουλειά, μας θέτει σε κίνδυνο (όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με άτομα που λατρεύουν τη βία), ζητά από εμάς ξεβόλεμα.

Είναι κατανοητό γιατί πολλοί προτιμούν την «κρατικοποίηση» της λύσης, μέσα από τη νομική ποινικοποίηση της Χρυσής Αυγής. Όμως, σε αυτό το πεδίο μάχης εναντίον της αναβίωσης του χειρότερου εφιάλτη της ανθρωπότητας, η λύση πρέπει να δοθεί από την ιδιωτική και την αυθόρμητα συλλογική πρωτοβουλία πολιτών που αποφασίζουν να ορθώσουν Τείχος Μη Ανοχής απέναντι στους Ναζί, χωρίς να καταφεύγουν στην εύκολη λύση τού να ζητήσουν από το κράτος να βγάλει κι αυτό το φίδι από την τρύπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...