Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013

Σε απόγνωση έχουν πέσει στην ΝΔ: Οι επόμενες εκλογές θα είναι της Χρυσής Αυγής!

 

Ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ φιλοξενεί το Κυριακάτικο "Παρόν" σχετικά με την απόγνωση της ελαφροδεξιάς στην αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής. Στην Συγγρού γίνονται συσκέψεις επί συσκέψεων, αλλά το συμπέρασμα είναι πάντα το ίδιο: Δεν μπορούμε να σταματήσουμε την ραγδαία άνοδο της Χρυσής Αυγής και την μαζική φυγή των ψηφοφόρων προς το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα.
Χωρίς περαιτέρω σχόλια παραθέτουμε το σχετικό άρθρο: "Ψάχνουν τρόπο στη ΝΔ για να ...
σταματήσουν τη Χρυσή Αυγή. ΔΙΑΧΥΤΗ είναι η ανησυχία στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας για τη δυναμική που καταγράφει η Χρυσή Αυγή και αναπόφευκτα θα αποτυπωθεί στα αποτελέσματα των επόμενων εκλογών. Η ανησυχία γίνεται ακόμη πιο έντονη, καθώς στη Λ. Συγγρού αδυνατούν μέχρι σήμερα να καταλήξουν σε μια συγκεκριμένη στρατηγική, που μοναδικό σκοπό θα έχει την ανάσχεση της πορείας του ακροδεξιού πολιτικού μορφώματος. Πέρα από τις παρενέργειες, πολιτικές και άλλες που θα προκαλέσει ενδεχόμενη ενίσχυσή του, είναι ορατός και ο κίνδυνος νέων διαρροών από τον χώρο της ευρύτερης Κεντροδεξιάς.
Οι απόψεις και οι προτάσεις που διατυπώνονται στα ηγετικά κλιμάκια της Νέας Δημοκρατίας είναι αντικρουόμενες, ωστόσο καμία δεν δείχνει να είναι αρκούντως αποτελεσματική. Ορισμένα στελέχη προκρίνουν την κατά μέτωπο αντιπαράθεση, σε όλα τα επίπεδα και με κάθε αφορμή, ώστε να αντιληφθούν οι πολίτες τους κινδύνους που εγκυμονεί η παρουσία και η δράση τους. «Πολύς κόσμος νομίζει ότι ο Μιχαλολιάκος, ο Κασιδιάρης και οι άλλοι είναι οι άγγελοι-τιμωροί που ήρθαν να τιμωρήσουν τους διεφθαρμένους πολιτικούς. Πρέπει να τους βγάλουμε από την πλάνη τους», λένε χαρακτηριστικά. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να αναδειχθούν και να φωτιστούν περισσότερο οι ακροδεξιές, ρατσιστικές πρακτικές τους, ενώ είναι απαραίτητο να πέσει φως και στο παρελθόν κάθε βουλευτή και στελέχους της Χρυσής Αυγής.
Απαραίτητη προϋπόθεση για να υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο είναι να βρεθούν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας πρόθυμα να το υπηρετήσουν. Και τέτοια στελέχη αυτή τη στιγμή δεν φαίνονται στον ορίζοντα. Με εξαίρεση τον υπουργό Δημ. Τάξης Ν. Δένδια, που έχει κατ’ επανάληψη συγκρουστεί με την ηγεσία ή στελέχη της Χρυσής Αυγής και δυο-τρεις ακόμη βουλευτές, όλοι οι άλλοι αποφεύγουν να έρθουν αντιμέτωποι μαζί τους. Είτε διότι εκτιμούν ότι δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν είτε γιατί φοβούνται κάποια σε βάρος τους ενέργεια από οπαδούς του ακροδεξιού κόμματος.
Στην αντίπερα όχθη, άλλα στελέχη της ΝΔ υποστηρίζουν ότι από μια κατά μέτωπο σύγκρουση ωφελημένη θα βγει η Χρυσή Αυγή, διότι στην κοινωνία υπάρχει ακόμη συσσωρευμένη οργή για τα κόμματα που κυβέρνησαν ή κυβερνούν τη χώρα. «Στη φάση αυτή, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να τους αγνοήσουμε» τονίζουν, ενώ ανάλογες είναι και οι απόψεις του Αντ. Σαμαρά, ο οποίος σε παλαιότερες δηλώσεις του είχε υπογραμμίσει ότι «δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τους κάνουμε ήρωες».
Παράγοντες της Λ. Συγγρού, που μελετούν τις δημοσκοπήσεις και τις τάσεις της κοινής γνώμης, προειδοποιούν ότι «οι επόμενες εκλογές θα είναι εκλογές της Χρυσής Αυγής». Προβλέπουν ενίσχυση της δύναμής της, λόγω της οικονομικής κρίσης, της περιοριστικής πολιτικής αλλά και διότι σε μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας είναι διάχυτο το αίσθημα της αδικίας ως προς την κατανομή των βαρών. Οι ίδιοι παράγοντες επισημαίνουν ότι η απήχηση της Χρυσής Αυγής θα αρχίσει να υποχωρεί μόνο όταν σταθεροποιηθεί η κατάσταση στη χώρα και υπάρξουν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης. Για το λόγο αυτό, προσθέτουν, πρέπει να καθυστερήσουν όσο γίνεται περισσότερο οι επόμενες εθνικές εκλογές".

ΥΓ. Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τους συντάκτες του άρθρου τα στελέχη της ΝΔ που φοβούνται να έρθουν σε αντιπαράθεση με την Χρυσή Αυγή, το κάνουν από... φόβο για μια πιθανή ενέργεια εναντίον τους. Έτσι μάλλον ορίζεται εν έτει 2013 η υποκρισία, η θρασυδειλία και η ένδεια επιχειρημάτων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...