Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013

Εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή με νομοθεσία-εξπρές!???

xrisi_avgi_naziΤο γύρο του κόσμου κάνει η είδηση
«Υπόνοιες άφησε η ελληνική κυβέρνηση ότι θα θέσει στο τραπέζι το ενδεχόμενο απαγόρευσης της Χρυσής Αυγής μετά τη δολοφονία του 34χρονου αντιφασίστα ράπερ Παύλου Φύσσα από οπαδό τους».
Αυτά αναφέρει σήμερα η βρετανική εφημερίδα Guardian, ξετυλίγοντας το κουβάρι του φακέλου «Χρυσή Αυγή» 
«Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής μπορεί να χάσει τον έλεγχο ενός κόμματος που οι υποστηρικτές του βλέπουν τους εαυτούς τους ως στρατιώτες σε ένοπλο αγώνα στοχεύοντας στην ανατροπή ενός πολιτικού κατεστημένου, το οποίο κατηγορούν για τα δεινά της χώρας» γράφει ο Guardian προσθέτοντας πως η ελληνική κυβέρνηση μπαίνει σε διαδικασία αλλαγής του ποινικού κώδικα περί σύστασης εγκληματικής ομάδας.

Διαβάστε τα κυριότερα σημεία του άρθρου:
«Μετά την έκρηξη της βίας στους δρόμους και τις διαδηλώσεις μετά το θανάσιμο μαχαίρωμα του μουσικού, ο Ελληνας υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, ακύρωσε προγραμματισμένο ταξίδι του στο εξωτερικό, ενώ σε δηλώσεις του ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα μελετήσει νομοθεσία έκτακτης ανάγκης που πιθανώς να θέσει εκτός νόμου το κόμμα.
Το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα και ταχέως αναπτυσσόμενη πολιτική δύναμη, η Χρυσή Αυγή κατέχει 18 έδρες στην Βουλή των 300 και φαίνεται ότι έχει ενδυναμωθεί από την λαϊκή οργή ενάντια στην οικονομική δυσπραγία. Σε μία ατμόσφαιρα που βρίθει θυμού, αβεβαιότητας και φόβου, η πολιτικά υποκινούμενη βία έχει κλιμακωθεί, με τους υπερεθνικιστές να ευθύνονται για επιθέσεις κατά κομμουνιστών, όπως την περασμένη εβδομάδα. Αυτό που προκαλεί έντονο προβληματισμό είναι ότι η ηγεσία της Χρυσής Αυγής μπορεί να χάσει τον έλεγχο ενός κόμματος που οι υποστηρικτές του βλέπουν τους εαυτούς τους ως στρατιώτες σε ένοπλο αγώνα στοχεύοντας στην ανατροπή ενός πολιτικού κατεστημένου, το οποίο κατηγορούν για τα δεινά της χώρας».
Πηγή: parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...