Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Όταν η λογική χάνει την έννοια της: 132.524 λαθρομετανάστες εισήλθαν στην χώρα μόνο το 2010

Επιβεβαιώνεται με τον πλέον χειρότερο τρόπο αυτό που δυστυχώς όλοι γνωρίζουμε αλλά κανένας δεν αντιδρά. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας και του Λιμενικού συνολικά 132.524 παράνομοι μετανάστες εισήλθαν στη χώρα το 2010. Το αντίστοιχο νούμερο για το 2009 ήταν 126.145 παράνομοι μετανάστες. Αν αυτά τα νούμερα δεν συνιστούν εισβολή και εποικισμό τότε πως αλλιώς θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε. Επισημαίνεται ότι τα νούμερα αυτά αντιπροσωπεύουν τα άτομα που συνελήφθηκαν από την Αστυνομία και το Λιμενικό και τα οποία φυσικά αφέθηκαν μετά την προσωρινή του κράτηση ελεύθερα και κυκλοφορούν ανάμεσα μας.

Φυσικά ουδείς γνωρίζει πόσοι ακόμα παράνομοι μετανάστες εισήλθαν στη χώρα χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από την Αστυνομία και το Λιμενικό…
Όσον αφορά τις πύλες εισόδου των παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα οι 47.088 από τους 132.524 παράνομους μετανάστες που συνελήφθηκαν το 2010 εισήλθαν στην χώρα από τον Έβρο ενώ από τα θαλάσσια ελληνοτουρκικά σύνορα εισήλθαν μόνο 6.204. Συνολικά από την Τουρκία εισήλθαν 53.292 παράνομους μετανάστες.
Αν τελικά καταφέρει η Ελλάδα να στείλει πίσω στην Τουρκία έστω και το 5% αυτών τα είναι επιτυχία με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα καθότι όπως είναι γνωστό οι Τούρκοι τηρούν τις υπογραφές τους. Φυσικά το προηγούμενο σχόλιο ήταν ειρωνικό αφού είναι γνωστό πια ότι οι Τούρκοι βρίσκουν οποιαδήποτε δικαιολογία για να μην παραλάβουν τους παράνομους μετανάστες που προέρχονται από αυτούς.
Και γιατί άλλωστε να το πράξουν όταν σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυπριακής ο ετήσιος τζίρος των Τούρκων δουλεμπόρων ενός κυκλώματος που ελέγχεται από την τουρκική μαφία φτάνει το 1,1 δις ευρώ. Τώρα με ποια λογική κάποιες οργανώσεις στην Ελλάδα ζητούν και ουσιαστικά προωθούν το άνοιγμα των συνόρων της χώρας για την ελεύθερη διακίνηση των μεταναστών αυτό είναι άλλο θέμα που θα έπρεπε κάποια στιγμή να ερευνηθεί.
Πάντως σύμφωνα με τις Αρχές ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα 50.175 παράνομοι μετανάστες εισήλθαν από την Αλβανία, ενώ αξίζει να μελετηθεί με προσοχή η ανθρωπογεωγραφία των παράνομων μεταναστών που εισήλθαν το 2010 στην χώρα.
Πιο συγκεκριμένα μετά τους Αλβανούς ακολουθούν οι Αφγανοί με 28.299 άτομα, ακολουθούν από το Πακιστάν (8.830), την Παλαιστίνη (7.561), την Αλγερία (7.336), τη Σομαλία (6.525), το Ιράκ (4.968) το Μπανγκλαντές (3.264), το Μαρόκο (1.645) την Ερυθραία (1.628), τη Γεωργία (1.456) και το Ιράν (1.133).
Με λίγα λόγια στη χώρα μας εισήλθαν τουλάχιστον 75.467 άτομα από μη εμπόλεμες ζώνες τα οποία ουσιαστικά δεν δικαιούται να ζητήσουν άσυλο και πρόκειται απλά για οικονομικούς παράνομους μετανάστες. Αλλά ακόμα και για αυτούς που έφυγαν από τη χώρα τους λόγο ένοπλων συγκρούσεων τι άλλο θα μπορούσε να πράξει η Ελλάδα για αυτούς. Εδώ τίθεται όμως ένα ερώτημα. Κάθε φορά που ξεσπά πόλεμος ή έχουμε μία ξένη επέμβαση σε μία χώρα της Αφρικής ή της Ασίας, έχει η Ελλάδα υποχρεώσει να παράσχει άσυλο και προστασία σε αυτούς που αναγκάζονται να φύγουν από τις εστίες τους.
Είμαστε δηλαδή το αναγκαστικό καταφύγιο για τον καθένα που αντιμετωπίζει προβλήματα σε κάποια από τις χώρες της Αφρικής ή της Ασίας. Και αν ναι ποιος έλαβε αυτή την απόφαση που βρίσκεται σε κατάφορη αντίθεση με την επιταγή του Συντάγματος το οποίο προβλέπει την προστασία των Ελλήνων πολιτών και την διασφάλιση της εθνικής ανεξαρτησίας και ακεραιότητας της χώρας.
Κάπως έτσι δεν ξεκίνησε και η ανατροπή των πληθυσμιακών δεδομένων στο Κόσσοβο στην δεκαετία του 1950 από το άνοιγμα των συνόρων για τους Αλβανούς από τον Τίτο ή μήπως ξεχάσαμε ποια ήταν η μοίρα των Σέρβων της επαρχίας αυτής, όταν πριν από 60 χρόνια ήταν πλειοψηφία την γη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...