Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Σφοδρή επίθεση του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ κατά των ΗΠΑ: "Είναι δαιμονιώδης παράγοντας"

Image
O Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ, που έγινε ευρύτερα γνωστός για την επίθεσή του κατά του "Σιωνισμού" από τηλεοπτική εκπομπή, μία κίνηση που ξεσήκωσε μεγάλο θόρυβο και αντιδράσεις, προχώρησε σε μία ακόμα κίνηση με επίθεση αυτή την φορά και κατά των ΗΠΑ όπου τις χαρακτηρίζει ως "Δαιμονιώδη παράγοντα"! Κάτι που δείχνει ότι εκείνη η αρχική δήλωσή του κατά του "διεθνούς σιωνισμού" δεν ήταν ένα ξέσπασμα της στιγμής, αλλά μέρος μιας ευρύτερης πολιτικής παρέμβασης. 
Με επιστολή του στο Πατριαρχείου της Σερβίας επικρίνει την απόφασή του να απομακρύνει πριν από λίγους μήνες τον Επίσκοπο Κοσσυφοπεδίου, μετά από καταγγελίες που είχαν διατυπωθεί σε βάρος του για υπεξαίρεση  χρημάτων και θεωρεί ότι πρόκεται για αποτέλεσμα παρέμβασης του «δαιμονιώδους αμερικανικού και σιωνιστικού παράγοντα".
Επίσης ο Σεραφείμ, με  επιστολή του προς τον έκπτωτο μητροπολίτη, εκδήλωσε την συμπαράστασή του και τον χαρακτηρίζει "θύμα συνωμοσίας".

Στην επιστολή επισημαίνει ότι η Εκκλησία της Σερβίας αλλά και η σερβική πολιτεία υπάκουσαν στα κελεύσματα του «δαιμονιώδους αμερικανικού και σιωνιστικού παράγοντα, που επιβουλεύονται την κοιτίδα του ορθόδοξου εθνικού κέντρου στο Κοσσυφοπέδιο και μεθοδεύουν την ισλαμοποίηση της Ευρώπης».
Η ενέργεια του Μητροπολίτη Σεραφείμ δεν είναι "ορφανή" ούτε μεμονωμένη. Εκφράζει μεγάλο μέρος του κλήρου και της Ιεράς Συνόδου και τους μήνες που έρχονται θα δούμε την Εκκλησία όλο και περισσότερο να παρεμβαίνει σε ανάλογα θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...