Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΑΓΑΛΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ 8 ΣΕΠΕΤΕΜΒΡΙΟΥ «Δώρο» των Τούρκων στους Σκοπιανούς

Η αγαστή συνεργασία της Άγκυρας με τα Σκόπια επιβεβαιώνεται τώρα και με το έφιππο άγαλμα του Μεγαλέξανδρου.

Εν αναμονή των αποκαλυπτηρίων άλλου έφιππου ανδριάντα στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, που έχει προγραμματιστεί για τις 8 Σεπτεμβρίου, άγαλμα του μεγάλου στρατηλάτη, ύψους 1,5 μέτρου, τοποθετήθηκε στο νέο κτίριο του αεροδρομίου της πρωτεύουσας, που ήδη από το 2006 φέρει την ονομασία «Μέγας Αλέξανδρος».

Πρόκειται για το κτίριο που θα εγκαινιασθεί στις 8 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια στην πλατεία των Σκοπίων, καθώς πρόκειται για την επέτειο της απόσχισης – και της αναγνώρισης από την ΕΕ – της ΠΓΔΜ από τον κορμό της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Ως γνωστόν, το άγαλμα στην κεντρική πλατεία είναι έτοιμο από τον Ιούνιο, αλλά η τελετή προγραμματίστηκε ώστε να συμπέσει με την «ημέρα της ανεξαρτησίας», οπότε και έκανε την εμφάνισή του ένα πρόβλημα που η Ελλάδα δεν φρόντισε να αντιμετωπίσει από τον καιρό που ο Τίτο κυβερνούσε την Γιουγκοσλαβία με σιδηρά πυγμή.

Το κρίσιμο σημείο, πέρα από την μεγαλομανία του Γκρούεφσκι, είναι ότι από πέρσι το αεροδρόμιο των Σκοπίων έχει δοθεί στην τουρκική εταιρία TAV η οποία έχει την διαχείρισή του.

Το δε άγαλμα αποτελεί «δώρο» της τουρκικής εταιρίας, όπως αποκάλυψε ο Τούρκος επικεφαλής της εταιρίας Μουράτ Ορνεκόλ.

Σημειώνεται ότι το άγαλμα της πλατείας των Σκοπίων έχει κοστίσει δέκα εκατομμύρια ευρώ και είναι ψηλότερο από όλα τα γύρω κτίρια!


elzoni

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...