Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: «Άφωνη και υποτακτική η κυβέρνηση ετοιμάζεται για τρίτο μνημόνιο»


Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε ο επικεφαλής του Εurogroup, Γερούν Ντάισεμπλουμ, περί νέου πακέτου στήριξης της ελληνικής οικονομίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η δήλωση είναι επιβεβαίωση της αποτυχίας των δύο προηγουμένων μνημονίων και ότι διαψεύδει τις διακηρύξεις των υποστηρικτών της τρόικας πως το δεύτερο μνημόνιο θα ήταν το τελευταίο και δεν θα υπήρχε ανάγκη υιοθέτησης νέων μέτρων.

«Η κυβέρνηση άφωνη, χωρίς να εγκαταλείπει τη στρατηγική της υποταγής έναντι των δανειστών, παρακολουθεί τις εξελίξεις προσπαθώντας να πείσει, με τη βοήθεια πάντα της δημιουργικής λογιστικής, για την ύπαρξη πρωτογενούς πλεονάσματος, που δεν φαίνεται όμως να περιορίζει τις απατήσεις των δανειστών για νέα μέτρα» τονίζει σε σχόλιό του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Και επισημαίνει: «Η αποτυχημένη και απομονωμένη κυβέρνηση Σαμαρά δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση για να υπογράψει ένα νέο μνημόνιο, συνεχίζοντας την πολιτική της κοινωνικής ισοπέδωσης και της οικονομικής χρεοκοπίας».
«Είναι η ώρα της άμεσης ακύρωσης του μνημονίου και της πραγματικής επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους στην κατεύθυνση της διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του και της αποπληρωμής του υπολοίπου με ρήτρα ανάπτυξης . Ασφαλώς μια τέτοια πολιτική δεν μπορεί να την υλοποιήσει η σημερινή κυβέρνηση της συμφοράς, γι' αυτό απαιτείται η δημοκρατική ανατροπή της».
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...