Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014

Γιατί ξέχασαν (Δύση, Ομπάμα κτλ) τις 500 χριστιανές της Αιγύπτου που έχουν απαχθεί;


Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά 
Η μεροληπτική και επιλεκτική ευαισθησία τoυ Αμερικανικού προεδρικού ζεύγους και  Γάλλων πολιτικών που ανέλαβαν ρόλο ακτιβιστών με πλακάτ και χαρτόνια για την απελευθέρωση των κοριτσιών της Νιγηρίας-προς ξέπλυμα της εικόνας τους για την πανθολογούμενη υποστήριξής τους σε ισλαμιστικά δίκτυα της Μ.Ανατολής -, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στoυς Κόπτες της Αιγύπτου.
 
Δημοσιεύματα αλλά και τηλεοπτικές εκπομπές (ishatar.tv,hawadeth,freecopts,asensofegypt) επαναφέρουν τον τραγικό απολογισμό των 500 ανηλίκων κοριτσιών τα οποία έχουν απαχθεί από το 2011 χωρίς να υπάρχουν νέα τους. Θωρείται ότι οι εξτρεμιστές μουσουλμάνοι που τα απήγαγαν τα έχουν υποχρεώσει σε βίαιο εξισλαμισμό και σε σύναψη γάμου μαζί τους. 
 
Με αφορμή τη διεθνή κινητοποίηση για τις μαθήτριες που απήγαγε η Boko Haram , ξεκίνησαν μια εκστρατεία υπό τον τίτλο «  Φέρτε πίσω τις Kόπτισες – κορίτσια της Αιγύπτου» . Σε αυτήν την νέα καμπάνια συμμετέχουν εκτός από τις οικογένειες των θυμάτων, μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων και κυρίως η Ένωση για τα Θύματα Απαγωγής και Εξαναγκαστικής Εξαφάνισης (AVAED). 
 
Ο ιδρυτής της οργάνωσης , νομικός Ebram Lewis , δήλωσε ότι αυτή η εκστρατεία έχει στόχο να κινητοποιήσει τόσο την Αιγυπτιακή κυβέρνηση ενώπιον των προεδρικών εκλογών, όσο και όλα τα Διεθνή media και τις Ενώσεις Γυναικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ώστε να δημοσιοποιηθεί αυτό το τεράστιο πρόβλημα που μαστίζει τις οικογένειες των χριστιανών της Αιγύπτου. Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι οι όμηροι -κοπέλες υποχρεώνονται σε βίαιο εξισλαμισμό και ότι αυτή η αλλαγή θρησκείας αποτελεί ένα από τα κίνητρα των απαγωγαίων που είναι σαλαφιστές μουσουλμάνοι. 
 
Η καμπάνια ευαισθητοποίησης της διεθνούς κοινής γνώμης ξεκίνησε στην Αίγυπτο την ίδια ημέρα με αυτήν για τα κορίτσια της Νιγηρίας (09/05/14) και θα διαρκέσει έναν μήνα. Όλα τα blogs και τα sites καλούνται να συμβάλλουν στη διάδοση του ανοιχτού ζητήματος των 500 απηγμένων κοριτσιών της χριστιανικής Κοπτικής κοινότητας. 
 
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...