Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΠΛΩΤΗΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

ΑΘΗΝΑ 18-1-2018.

Σήμερα Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018 κατέρρευσε στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά η πλωτή δεξαμενή νούμερο 1 συνεπεία πολύχρονης αχρησίας και απολύτως ανύπαρκτης συντήρησης. Επάνω στην αναφερόμενη δεξαμενή υπήρχαν δύο γερανοί που βυθίστηκαν άμεσα. Ταυτόχρονα προκλήθηκαν ζημίες και στην παρακείμενη προβλήτα ένεκα των αρμών που βαστούσαν την πλωτή δεξαμενή.

Δεν είναι η μόνη τραυματισμένη εγκατάσταση τού Ναυπηγείου. Το μεγαλύτερο ναυπηγείο τής Ανατολικής Μεσογείου έχει αφεθεί στην φθοροποιό μοίρα του. Το στρατιωτικό κομμάτι είναι το μόνο που τελεί σε καλή λειτουργική κατάσταση λόγω τής παρουσίας τού Πολεμικού Ναυτικού.

Εταιρία, κράτος και συνδικαλιστές σώζουν με τα … μάτια το Ναυπηγείο, μένοντας στις διαφορές τις οικονομικές που βαδίζουν από δικαστήριο σε δικαστήριο, ελληνικό και διεθνές. Διαιτητικά δικαστήρια υπέρ τής εταιρίας, αιτήσεις ακυρωτικές των διαιτητικών δικαστηρίων εκ τού κράτους, δικαστήριο για διοικητικό διαχειριστή από το κράτος και ενδεχόμενο μοίρασμα ιματίων. Όμως οι εγκαταστάσεις τού ναυπηγείου σαπίζουν και καταρρέουν, όπως σήμερα η πλωτή δεξαμενή. Κι όλα αυτά όταν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά είναι η βασική υποδομή τού Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Εθνικιστικό κράτος και Στρατός είναι οι μόνοι φορείς ανάπτυξης απέναντι σ’ ένα κράτος που σαπίζει.  

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...