Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2013

Δώσαμε «στο πιάτο» στην τρόϊκα την αμυντική μας βιομηχανία – Τεράστιες ευθύνες κυβερνήσεων

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

greekarmy-the-endΕίναι βέβαιο ότι η τρόϊκα έχει βαλθεί να διαλύσει ότι έχει σχέση με τις Ένοπλες Δυνάμεις. Και φυσικά την αμυντική βιομηχανία. Αποφεύγοντας εικασίες -που όμως πάνε να γίνουν βεβαιότητα- δεν θα αναφερθούμε στις απόψεις που θέλουν να υπάρχει δόλος στην προσπάθεια διάλυσης της ελληνικής αμυντικής μηχανής. Ας δεχτούμε ότι οι “εμμονές” των τροϊκανών οφείλονται στην “τεχνοκρατική”, “αριθμητική” και …”γιάπικη” άποψη με την οποία αντιμετωπίζουν τα οικονομικά. 

Άποψη που έχει αποτύχει παταγωδώς σε όλα τα επίπεδα .
Όμως μήπως οι κυβερνήσεις μας έδωσαν …
στο πιάτο στους τροϊκανούς και την αμυντική βιομηχανία; Και τώρα τρέχει η κυβέρνηση “να δώσει μάχη”; Αφού ο “πόλεμος” δείχνει να είναι χαμένος;
• Δεν είναι αλήθεια ότι ένα χρόνο τώρα η κυβέρνηση δεν αξιώθηκε να τοποθετήσει διοίκηση στα ΕΑΣ και το έκανε μόλις πριν μερικές εβδομάδες;
• Είναι αλήθεια ότι όλο αυτό το διάστημα υπήρχε συγκεκριμένη πρόταση από αμερικανική εταιρεία -την ATK- για παργωγή πυρομαχικών αξίας 240 εκατομμυρίων δολαρίων ; Παραγγελία που όπως λένε οι άνθρωποι των ΕΑΣ δίνουν ζωή τεσσάρων ετών στην εταιρεία; Και βέβαια οι αμερικανοί …περίμεναν την νέα διοίκηση για να συζητήσουν και να υπογράψουν!
• Είναι αλήθεια ή όχι ότι υπήρξαν πολλές προτάσεις από Γερμανούς για την ΕΛΒΟ, από την εποχή που στην εταιρεία είχε το μάνατζμεντ ο Μυτηλιναίος και μέχρι πρόσφατα αυτές οι προτάσεις ουδέποτε εξετάστηκαν; Είναι αλήθεια ότι κάποια απ΄ αυτές προέβλεπε ακόμη και μεταφορά γραμμής παραγωγής τεθωρακισμενων οχημάτων στην ΕΛΒΟ με μοναδική δέσμευση η Ελλάδα αν στο μέλλον αποφάσιζε προμήθεια τεθωρακισμένων να προτιμούσε αυτά που θα κατασκευάζονταν στην ΕΛΒΟ; Αν ήταν συμφέρουσα ή όχι πρόταση δεν μπορούμε να το ξέρουμε γιατί ΚΑΝΕΙΣ δεν ασχολήθηκε και ΚΑΝΕΙΣ δεν απάντησε!!!
Συνεπώς οι κυβερνήσεις μας και ειδικά αυτή η σημερινή δίνουν μια μάχη για να σώσουν …την Ιφιγένεια από τον βωμό της θυσίας . Κι επειδή …αμνησία δεν έχουμε θυμόμαστε πολύ καλά ότι μετά από το ναυάγιο με την εξαγορά της ΔΕΠΑ από τους Ρώσους, όταν το πρωθυπουργικό επιτελείο έψαχνε κάτι “δυνατό” για να ισοφαρίσει την αποτυχία είχε τεθεί το δίλημμα “κλείνουμε την ΕΡΤ ή την αμυντική βιομηχανία”. Τότε είχαν κερδίσει οι “σκληροί” του Σαμαρά που έλεγαν ότι δεν μπορεί μια κυβέρνηση της ΝΔ -επί της ουσίας- να ανακοινώσει λουκέτο στην αμυντική βιομηχανία.
Μακάρι να δώσει πράγματι μάχη η κυβέρνηση και να την κερδίσει. Επισημαίνουμε απλά ότι θα μπορούσε να είχε κερδίσει με τη μία τον πόλεμο αν είχε ασχοληθεί σοβαρά με την αμυντική βιομηχανία. Δεν το έκανε και τώρα θα το πληρώσει.Αυτό όμως είναι το λιγότερο μπροστά στο κόστος που καλείται να πληρώσει η χώρα.  
Υ.Γ Ελπίζουμε κι ευχόμαστε να μην συζητάμε σύντομα τα ίδια και για την ΕΑΒ. Για την οποία θα επανέλθουμε.  
                          http://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...