Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2013

Η Ρωσία στέλνει τη ναυαρχίδα της Μαύρης Θάλασσας, «Moskva», στην ανατολική Μεσόγειο

Τεταμένη φαίνεται πως είναι η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο με τον Άσαντ και τον υπουργό Εξωτερικών της Συρίας από τη μία να εκτοξεύουν απειλές κατά Τουρκίας-Ιορδανίας και από την άλλη τη Μόσχα να στέλνει στην περιοχή την ναυαρχίδα της Μαύρης Θάλασσας, το πυραυλοφόρο καταδρομικό του ρωσικού στόλου, «Moskva».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ, το ρωσικό πολεμικό ναυτικό στέλνει το μεγαλύτερο πυραυλοφόρο καταδρομικό του στην ανατολική μεσόγειο, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή. Το πλοίο θα ενταχθεί στον ρωσικό στόλο που βρίσκεται ήδη στην περιοχή, σε περίπου δέκα ημέρες, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η οποία δε θέλησε να κατονομαστεί. Αξίζει να σημειωθεί πως η Μόσχα είχε ανακοινώσει την ένταξη του «Moskva» στο ρωσικό στόλο στη Μεσόγειο από τις 29 Αυγούστου.

Ωστόσο, πριν από λίγες ημέρες η Ρωσία έστειλε και ένα αναγνωριστικό πλοίο στην Ανατολική Μεσόγειο. Ειδικότερα, το αναγνωριστικό πλοίο Priazovye έφυγε από τη ρωσική ναυτική βάση στη Σεβαστούπολη αργά την Κυριακή, σε μια αποστολή να «συγκεντρώσει πληροφορίες στην περιοχή για την κλιμακούμενη κρίση», σύμφωνα με το δημοσίευμα του πρακτορείου Ιντερφάξ, που επικαλείται στρατιωτική πηγή που δεν κατονομάζει. Όμως το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε να σχολιάσει.
Το δημοσίευμα του Interfax αναφέρει ότι το Priazovye θα επιχειρεί ξεχωριστά από τη μόνιμη ναυτική μονάδα στη Μεσόγειο, σε μια ανάπτυξη δυνάμεων για την οποία ο πρόεδρος Πούτιν δήλωσε πως είναι απαραίτητη για την προστασία συμφερόντων εθνικής ασφάλειας.

Την ίδια στιγμή το συριακό καθεστώς συνεχίζει να εκτοξεύει απειλές κατά πάντων. Σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών, Faisal Mikdad, κάλεσε τις γειτονικές χώρες, Τουρκία-Ιορδανία, να μη συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις του αμερικανικού στρατού κατά της Συρίας.

Μάλιστα προειδοποίησε πως η Δαμασκός θα αντεπιτεθεί όχι μόνο κατά του Ισραήλ, αλλά και κατά της Άγκυρας και του Αμμάν, εάν πάρουν μέρος στην επέμβαση κατά της Συρίας.

Πηγή: protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...