Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Ερντογάν στα Σκόπια: Η ελληνική θέση είναι ακατανόητη και άδικη…

«Τα Σκόπια έχουν το φυσικό δικαίωμα να χρησιμοποιούν το συνταγματικό τους όνομα, σύμφωνα με το οποίο έγιναν ανεξάρτητο κράτος. Η ελληνική θέση για μας είναι ακατανόητη και άδικη. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε την προσθήκη κάποιου χαρακτηριστικού όπως Άνω, Κάτω ή Βόρεια Μακεδονία. Ζούμε σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο... στον οποίο πρέπει να επικρατήσει η ειρήνη και η κατανόηση», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της σκοπιανής κυβέρνησης, Νίκολα Γκρούεφσκι.

Οι δύο πρωθυπουργοί, δήλωσαν ότι τα Σκόπια και η Τουρκία έχουν ανοίξει πολιτικό διάλογο με στόχο την ενίσχυση της, ήδη, στενής διμερής συνεργασίας στο εμπόριο την οικονομική συνεργασία και τις ανταλλαγές αγαθών.

Ο Γκρούεφσκι εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την Τουρκία για την ηθική στήριξη που παρέχει στη χώρα του για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ αλλά και στην υποστήριξη για τα δικαιώματα της χώρας του όσον αφορά την ταυτότητα και το συνταγματικό όνομα των Σκοπίων.
Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης, οι σύζυγοι των δύο πρωθυπουργών Μπορκίτσα Γκρούεφσκα και Εμινέ Ερντογάν επισκέφθηκαν σήμερα την Πρεσβεία Παίδων «Megjashi» στα Σκόπια.
 
Πηγή: idividi
Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...