Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Κ. Σημίτης: Καταστροφική ενδεχόμενη έξοδος από το ευρώ

http://thenetwar.com/wp-content/uploads/2010/10/simitis-euro.jpgΣε άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, χαρακτηρίζοντας καταστροφικό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Όσοι πιστεύουν ότι η χώρα μας δεν διατρέχει άμεσο κίνδυνο, εθελοτυφλούν, υποστηρίζει ο κ. Σημίτης, και αφού τονίζει την ανάγκη να ...ληφθούν έκτακτες διαδικασίες και να υπάρξει εντατική προσπάθεια για να καταφέρει η Ελλάδα να βγει από την κρίση, εκτιμά πως το μέλλον της χώρας στη ζώνη του ευρώ θα έχει κριθεί το αργότερο ως το 2014.
Χαρακτηρίζοντας καταστροφική μία ενδεχόμενη έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, ο κ. Σημίτης υπογραμμίζει πως κάτι τέτοιο θα πρέπει να αποφευχθεί με κάθε τρόπο, καθώς «σε μία τέτοια περίπτωση ένα ευρώ θα αντιστοιχεί σε εξακόσιες δραχμές ή και πολύ παραπάνω και οι Έλληνες θα χάσουν ένα μεγάλο ποσοστό της αξίας των χρημάτων τους».
Ο κ. Σημίτης δεν κρύβει μάλιστα την ανησυχία του για τον πανικό, που θα επικρατήσει, την κοινωνική αναταραχή, τη φτώχεια και την ανεργία, ενώ εκτιμά ότι όσες χώρες δεν θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τους θα ενταχθούν σε μία διαδικασία ελεγχόμενης χρεοκοπίας, κάτι που συνεπάγεται την οικειοθελή «αναστολή» της συμμετοχής της χώρας, που χρεοκοπεί, στην ευρωζώνη. 

www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...