Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Η Αθήνα παραδομένη στους εγκληματίες πολέμου του Ισραήλ.

Συνομιλίες με την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα έχει τη προσεχή Τρίτη ο Αντιστράτηγος ε.α Amos Gilad, επικεφαλής της Διεύθυνσης Πολιτικοστρατιωτικών Σχέσεων του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος. Η επίσκεψη αυτή συμπίπτει με την κλιμάκωση της έντασης που προκαλεί η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο και ενώ οι Ισραηλινές Eνοπλες Δυνάμεις έχουν αναλάβει ειδικό ρόλο διακριτικής προστασίας των γεωτρήσεων όχι μονο στην ισραηλινή αλλά και στην κυπριακή ΑΟΖ...
Ο Gilad δεν είναι τυχαία προσωπικότητα, καθώς θεωρείται από τους ισχυρότερους παράγοντες στο πολιτικοστρατιωτικό σύστημα του Ισραήλ και έχει αναλάβει στο παρελθόν διάφορες ειδικές αποστολές όπως τις διαπραγματεύσεις με την Αίγυπτο για εκεχειρία με τη Χαμάς και για την απελευθέρωση του απαχθέντος Ισραηλινού οπλίτη Gilad Shalit.
Ο Ισραηλινός αξιωματούχος, ο οποίος έχει στην ευθύνη του και θέματα ασφάλειας του Ισραήλ, είχε επισκεφθεί και πέρυσι την Ελλάδα στην αφετηρία της διαδικασίας αναθέρμανσης των ελληνοϊσραηλινών σχέσεων και είχε ακολουθήσει τότε η εντατικοποίηση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών.
 Έχοντας βάλει τη σφραγίδα του σε όλες τις εξελίξεις που αφορούσαν τις σχέσεις του Ισραήλ με τους Παλαιστίνιους την τελευταία δεκαετία και έχοντας διατελέσει και επικεφαλής του Τμήματος Ερευνών της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, ο Gilad δικαίως αποκαλείται ο “άνθρωπος που κινεί τα νήματα” στο Ισραήλ.



strategyreports.wordpress.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...