Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011

Νετανιάχου προς ΕΕ: «Σταματήστε το νέο στολίσκο για τη Γάζα. Είναι πρόκληση»

Απευθυνόμενος στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ζήτησε να μην επιχειρηθεί η αποστολή ενός νέου στολίσκου με βοήθεια προς τη Γάζα, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο συνιστά «πρόκληση» για τη χώρα του. "Είμαστε εν γνώσει μιας απόπειρας να σταλεί στα τέλη Μαΐου - αρχές Ιουνίου ένας νέος 'στολίσκος' στη Γάζα. Δεν πρόκειται για ένα 'στολίσκο ειρήνης', αλλά για μια εσκεμμένη πρόκληση με στόχο να βάλει φωτιά στο μπαρούτι σ' αυτό το τμήμα του κόσμου", προειδοποίησε ο Νετανιάχου."Πιστεύω ότι είναι προς το κοινό συμφέρον μας να ενεργήσουμε ώστε να σταματήσουμε ένα τέτοιο στολίσκο. Αυτοί που προσβλέπουν στην ειρήνη και την ηρεμία πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να εμποδίσουν αυτή την πρόκληση", τόνισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, στη διάρκεια γεύματος στην Ιερουσαλήμ με τους πρεσβευτές των χωρών-μελών της ΕΕ. Ο Νετανιάχου υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είχε ήδη ζητήσει την 1η Απριλίου από τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν να σταματήσει το στολίσκο που επιδιώκει να σπάσει τον ισραηλινό αποκλεισμό της λωρίδας της Γάζας, με το επιχείρημα ότι μεταξύ των οργανωτών του στολίσκου, υπάρχουν "εξτρεμιστικά ισλαμιστικά στοιχεία, ο στόχος των οποίων είναι να προκαλέσουν μια ανάφλεξη".
Με το ταξίδι αυτό 15 σκαφών τα οποία μεταφέρουν ακτιβιστές από 25 χώρες πρόκειται να τιμηθεί η πρώτη επέτειος της επίθεσης που είχαν εξαπολύσει οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις εναντίον ενός παρόμοιου, αλλά μικρότερου, στολίσκου αρωγής, κατά την οποία είχαν σκοτωθεί εννέα Τούρκοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...