Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012

Συγχαρητήρια επιστολή Παπούλια προς Ομπάμα


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Σε αυτό κάνει αναφορά στην οικονομική κρίση, τις διμερείς σχέσεις, τις κοινές αξίες και στόχους των δύο λαών και τις διατλαντικές σχέσεις.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγχαίρει τον Μπαράκ Ομπάμα και μεταφέρει τους ειλικρινείς χαιρετισμούς του ελληνικού λαού για την επανεκλογή του, η οποία σηματοδοτεί «τη βιωσιμότητα του ονείρου και του οράματός σας στην αμερικανική πολιτική, ενώ ταυτόχρονα αγωνίζεσθε για έναν κόσμο όπου το Διεθνές Δίκαιο και ο πλουραλισμός θα γίνονται σεβαστά».

Στη συνέχεια σημειώνει ότι «η υποστήριξη που εκφράστηκε από την Κυβέρνησή σας και από εσάς προσωπικά στις προσπάθειες που καταβάλλονται από την Ελλάδα να υπερβεί την χρηματοπιστωτική κρίση, εκτιμάται απολύτως», ενώ είναι βέβαιος ότι κατά τη διάρκεια της νέας θητείας του Μπαράκ Ομπάμα, «η μακρόχρονη στενή συμμαχία και φιλία μεταξύ των δύο χωρών θα ενισχυθεί και θα εμβαθυνθεί ακόμη περισσότερο».

Στο συγχαρητήριο μήνυμά του ο κύριος Παπούλιας αναφέρει ακόμη ότι «η Ελλάδα ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βασικού στρατηγικού εταίρου των Ηνωμένων Πολιτειών, θα συνεχίσει να εργάζεται εποικοδομητικά με στόχο την ενίσχυση των διατλαντικών σχέσεων προς αμοιβαίο όφελος των λαών».
Τέλος εκφράζει την ελπίδα ότι «θα μας δοθεί η δυνατότητα να συναντηθούμε και να συζητήσουμε τα κοινά συμφέροντα και τους κοινούς μας στόχους».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...