Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Απάντηση της Μέρκελ για τις απεργίες σε όλη την Ευρώπη


Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στις σημερινές πανευρωπαϊκές εργατικές κινητοποιήσεις, δήλωσε αποφασισμένη να συνεχίσει την πολιτική της απελευθέρωσης της αγοράς εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που είχε με τον πρωθυπουργό της Πολωνίας, κ. Ντόναλντ Τουσκ, στο πλαίσιο της γερμανοπολωνικής κυβερνητικής συνεργασίας, η Γερμανίδα καγκελάριος αναγνώρισε το δικαίωμα στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, ωστόσο επέμεινε  στο ότι «πρέπει να γίνει ό,τι είναι απαραίτητο, δηλαδή να ανοίξουμε τις ακρωτηριασμένες αγορές εργασίας, να δώσουμε στους ανθρώπους περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης, να δημιουργήσουμε μεγαλύτερη ευελιξία σε διάφορες καταστάσεις και κυρίως να προσφέρουμε στους νέους περισσότερες ευκαιρίες».

Η κυρία Μέρκελ, μάλιστα, τόνισε ότι σκοπεύει αυτό «να το ξεκαθαρίσει ξανά και ξανά» και στα συνδικάτα των εργαζομένων.

Την ίδια ώρα, αναφερόμενη στον πανευρωπαϊκό χαρακτήρα των κινητοποιήσεων έκανε λόγο για απόδειξη ότι «η ευρωπαϊκή πολιτική αποκτά όλο και περισσότερο επίδραση στις εσωτερικές υποθέσεις» των κρατών.
«Μπορεί να πει κανείς ότι το δικαίωμα στην διαδήλωση είναι μείζον και το θεωρούμε θεμελιώδες για την δημοκρατία και, βεβαίως θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα επιχειρήματα», πρόσθεσε η κυρία Μέρκελ.

Επισημαίνεται ότι στην Γερμανία δεν έχουν προγραμματιστεί για σήμερα απεργίες, αλλά πολυάριθμες εκδηλώσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, σε ολόκληρη τη χώρα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...