Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012

Πύραυλο αέρος-αέρος αναπτύσσει η Τουρκία

Πύραυλο αέρος-αέρος αναπτύσσει η Τουρκία σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Επιστήμης Τεχνολογίας και Βιομηχανίας Nihat Ergun.
Όπως δήλωσε ο υπουργός το κρατικό ερευνητικό ινστιτούτο TUBITAK SAGE διεξάγει αυτή την περίοδο έρευνα για την ανάπτυξης ενός τουρκικής σχεδίασης πυραύλου αέρος-αέρος ο οποίος σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της αεροπορικής βιομηχανίας της Τουρκίας θα μπορούσε να αποτελέσει μέρος είτε προγραμμάτων εκσυγχρονισμού μαχητικών είτε να αξιοποιηθεί από το υπό ανάπτυξη νέο τουρκικό μαχητικό.  

Το κρατικό ινστιτούτο ερευνών TUBITAK SAGE έχει αποκτήσει σημαντική εμπειρία από την ανάπτυξη του πυραύλου SOM και των συλλογών βομβών  HGK. 
Σημειώνεται ότι η πρώτη φορά που αναφέρθηκε η ύπαρξη του προγράμματος ανάπτυξης πυραύλου αέρος-αέρος ήταν την Άνοιξη του 2007
Με απλά λόγια η προσπάθεια της Τουρκίας να γίνει αυτόνομη σε βασικά οπλικά συστήματα προχωρά μεθοδικά και σταθερά ενώ την ίδια στιγμή οι ηγέτες της μέχρι και πριν από  λίγο καιρό πρότειναν στους «αφελείς» και «ευκολόπιστους» της Αθήνας αμοιβαία μείωση των εξοπλισμών…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...