Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012

Έξω από την Άνδρο το Moskva - Μπήκε στο Αιγαίο και το Ivan Bubnov!!
Mε ταχύτητα περί τους 18 κόμβους το ρωσικό υπερ-καταδρομικό Moskva ξεκίνησε την κάθοδό του στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο και αυτή την στιγμή η επιβλητική φιγούρα πλέει ανατολικά της Άνδρου, λίγα μίλια (35 για την ακρίβεια) νοτιοδυτικά της Χίου, συνοδεύοντας το αρματωγωγό... 

SARATOV (Νο 150). Από ένα παρατηρητήριο του ΠΝ μεταδίδεται ότι το SARATOV "Πρέπει να είναι φορτωμένο" κρίνοντας από το βύθισμα του σκάφους. Ήτοι, μεταφέρει το σύνηθες φορτίο της κλάσης Alligator: 350 πεζοναύτες και 35 ΤΟΜΠ-ΤΟΜΑ

Ίσως το πιο σημαντικό στην όλη υπόθεση είναι οτι πριν λίγα λεπτά μπήκε στο Αιγαίο στο σκάφος υποστήριξης του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας Ivan Bubnov. 

Γιατί θεωρείται σημαντικό: Διότι το Moskva και τα διάφορα σκάφη επιφανείας που βρίσκονται στην Μεσόγειο ή αναμένεται να έρθουν (φρεγάτας PYTILIVIY (Νο 808) κλάσης KRIVAK και αρματαγωγά αρματαγωγά κλάσης Aligator, NIKOLAY FILCHENKOV (Νο 152) και NOVOCHERKASSK για τα οποία έχει ανανεωθεί η αναγγελία εισόδου στα Στενά προορίζονται να δράσουν ανεξάρτητα, χωρίς να χρειάζεται να ανεφοδιαστούν σε κάποιο λιμάνι, για επιχειρήσεις μακράς διάρκειας.

Που σημαίνει ότι το ρωσικό Ναυτικό είτε εγκαταλείπει την βάση στην Ταρτούς, είτε την θεωρεί ανασφαλή. Σε οποιαδήποτε περίπτωση η σύνθεση του ρωσικού στόλου αρχίζει και αποκτά ιδιαίτερα ευχάριστα χαρακτηριστικά. Τη νύχτα υπολογίζεται ότι το Mοskva αν δεν κόψει ταχύτητα θα περάσει τον δίαυλο Καρπάθου-Κρήτης με κατεύθυνση της Α.Μεσόγειο. 

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...