Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Το ΔΝΤ είναι στην πλευρά της Ελλάδας λέει ο Ντέιβιντ Λίπτον


Ο ανώτατος αξιωματούχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντέιβιντ Λίπτον, δήλωσε την Τρίτη ότι η Ελλάδα έχει καταβάλλει ηρωικές προσπάθειες στην κατεύθυνση ανάσχεσης της κρίσης που βιώνει.
Κατά την διάρκεια ομιλίας του στο Λονδίνο, ο κ. Λίπτον είπε ότι το ΔΝΤ βρίσκεται «στο πλευρό της Ελλάδας» στην αναζήτηση τρόπων μείωσης του χρέους της χώρας ώστε να επιστρέψει σε διαχειρίσιμα επίπεδα.

Όσον αφορά στις διαφωνίες που υπήρξαν στο Eurogroup της Δευτέρας, αναφορικά με αφορά την αναδιοργάνωση του ελληνικού χρέους, ο κ. Λίπτον είπε ότι για να κάνει οικονομική πρόοδο η Ελλάδα, το χρέος της θα πρέπει να βρίσκεται σε ανεκτά επίπεδα.
«Δεν είναι κάτι που αφορά το μέλλον, αφορά το σήμερα. Ζητείται από τους Έλληνες να συνεχίσουν τις πολύ σκληρές προσαρμογές, ζητείται από την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα να συνεχίσει το επιχειρείν και αναμένεται από την διεθνή κοινότητα να επενδύσει στην Ελλάδα και να συμμετέχει στις ιδιωτικοποιησεις» ανέφερε.
Εμείς, οι απλοί πολίτες της Ελλάδας, έχουμε βαρεθεί να ακούμε συνέχεια κολακευτικά λόγια, του στυλ ότι μας στηρίζουν, ότι κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε εφαρμόζοντας λιτότητα, ότι υπάρχει φως στο τούνελ, ότι η ανάπτυξη θα έρθει κτλ. Πλέον έχουμε φθάσει στο σημείο να απαιτούμε όχι αύριο, αλλά ... σήμερα αλλαγή της όλης κατάστασης.  
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...