Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2013

Εκτόξευσαν πυραύλους στη Μεσόγειο ΗΠΑ και Ισραήλ

Εντοπίστηκαν το πρωί από ρώσικα ραντάρ στη Μεσόγειο, βαλλιστικά «αντικείμενα» τα οποία ήταν πύραυλοι των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ που δείχνουν να προθερμαίνουν τις μηχανές του πολέμου.
Στο πλαίσιο κοινής άσκησης με τις ΗΠΑ, έσπευσε να επιβεβαιώσει το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ για τους πυραύλους  που εκτοξεύθηκαν από την κεντρική Μεσόγειο με κατεύθυνση ανατολικά
Συγκεκριμένα,
ανακοίνωσε το υπουργείο, ένας πύραυλος χρησιμοποιήθηκε ως στόχος για το χρηματοδοτημένο από τις ΗΠΑ ισραηλινό αντιπυραυλικό σύστημα. Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε στις 9:15 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), δηλαδή περίπου την ίδια ώρα που το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι ρωσικό ραντάρ εντόπισε την εκτόξευση δύο βαλλιστικών «αντικειμένων» στη Μεσόγειο.
Οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από τη Μεσόγειο και από μια στρατιωτική βάση στο κέντρο του Ισραήλ, σύμφωνα με Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.
Ο εκπρόσωπος του ευρωπαϊκού αρχηγείου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, ωστόσο, αρνήθηκε πως το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό εκτόξευσε πύραυλο από τα πλοία του στη Μεσόγειο.
«Κανένας πύραυλος δεν εκτοξεύθηκε από αμερικανικό πλοίο στη Μεσόγειο», δήλωσε χωρίς άλλες λεπτομέρειες.
Οι πύραυλοι έπεσαν στη θάλασσα.  Πηγή των δυνάμεων ασφαλείας, από τη μεριά της Συρίας, δήλωσε ότι το σύστημα ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης της χώρας ΔΕΝ εντόπισε πυραύλους να πλήττουν το συριακό έδαφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...