Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Διακήρυξη Ομπάμα για τα 190 χρόνια της Ελληνικής επανάστασης


Διακήρυξη Ομπάμα για τα 190 χρόνια της Ελληνικής επανάστασης

Με ιδιαίτερα θερμά λόγια αναφέρθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στη συμβολή της Ελλάδας, την οποία  χαρακτηρίζει «λίκνο της Δημοκρατίας, στην ίδρυση και λειτουργία των ΗΠΑ, σε διακήρυξή του για την ημέρα της ελληνικής ανεξαρτησίας.

«Πριν 190 χρόνια η Ελλάδα επανέκτησε την ανεξαρτησία της και αναδείχθηκε για δεύτερη φορά στην Ιστορία σε σύμβολο δημοκρατίας» αναφέρει ο πρόεδρος των ΗΠΑ. «Καθώς οι ιδρυτές της Αμερικής οραματίζονταν μα νέα διακυβέρνηση αντλούσαν από τις βασικές δημοκρατικές αρχές που αναπτύχθηκαν στην αρχαία Ελλάδα» πρόσθεσε  ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο κ. Ομπάμα τόνισε στη συνέχεια:  «η σχέση ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα υπερβαίνει τις κοινές αξίες μας και ενδυναμώνεται από την ξεχωριστή επιρροή της ελληνικής κουλτούρας στη ζωή μας. Από την αρχιτεκτονική των ιστορικών μνημείων μας, τη φιλοσοφία και τη λογοτεχνία που διδάσκεται στις μαθητικές αίθουσες, η Αμερική αντλεί γνώση από τις βαθιές πνευματικές παραδόσεις των Ελλήνων».

Με εγκωμιαστικά λόγια αναφέρθηκε και στην ρόλο της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ,  για την οποία  αναφέρει ότι «έχει διατηρήσει τα καλύτερα της παράδοσής της, και ταυτόχρονα έχει εμπλουτίσει τον εθνικό μας χαρακτήρα».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σημειώνει επίσης ότι «η σχέση αυτή ανάμεσα στις δυο χώρες και τους λαούς τους δεν περιορίζεται στο παρελθόν, αλλά αφορά και το κοινό μέλλον και τη δέσμευση να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ως φίλοι και σύμμαχοι».

Ο Μπαράμ Ομπάμα  καταλήγει: «ανακηρύσσω την 25η Μαρτίου 2011 ως Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας, εθνική ημέρα εορτασμού της ελληνικής και αμερικανικής δημοκρατίας, και καλώ τον λαό των ΗΠΑ να την τιμήσουν με τις ανάλογες εκδηλώσεις και ενέργειες» .
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...