Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

6 πολεμικά πλοία και 1100 άνδρες στέλνει η Τουρκία στην Λιβύη!


Η Άγκυρα που μέχρι και χθες δήλωνε ότι δεν συμμετέχει σε επιχειρήσεις που μπορούν να θεωρηθούν "σταυροφορίες",θα στείλει στη Λιβύη 16 πλοία! Η συνέπεια λόγων και πράξεων είναι ακπληκτκή,αλλά όπως έχει δείξει και η ιστορία αυτό δεν βγήκε ποτέ σε κακό για τη Τουρκία.

Η Τουρκία θα ενισχύσει με τέσσερις φρεγάτες και ένα βοηθητικό πλοίο συνοδείας, την υλοποίηση της ναυτικής αποστολής του ΝΑΤΟ στη νότια γεωγραφική λεκάνη της Μεσογείου,
προκειμένου να εφαρμοστεί το εμπάργκο όπλων κατά της Λιβύης, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων του Βορειοατλαντικού Συμφώνου στις Βρυξέλλες.

 

Η αποστολή των ναυτικών αυτών μονάδων καθιστά την Τουρκία, ως τη χώρα με τη μεγαλύτερη ναυτική συμμετοχή εντός της συμμαχίας, καθώς ο συνολικός αριθμός των πολεμικών πλοίων μαζί με ένα υποβρύχιο που θα έχει η Άγκυρα στην αναφερόμενη περιοχή, φτάνει στα 16.

    Η εξέλιξη αυτή, δρομολογήθηκε μετά την προχθεσινή απόφαση του Βορειοατλαντικού Συμφώνου να εφαρμόσει την απόφαση του ΟΗΕ για την επιβολή εμπάργκο όπλων, αλλά και ζώνης απαγόρευσης πτήσεων.

 

Σύμφωνα με την απόφαση, η Ιταλία θα διαθέσει ένα πλοίο διοίκησης και ελέγχου μάχης και μία φρεγάτα. Στη ναυτική αποστολή του ΝΑΤΟ συμμετέχουν η Ελλάδα, η Ισπανία, η Βρετανία, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς.

 

Τρία υποβρύχια επίσης, θα διαθέτουν στην περιοχή, η Τουρκία η Ισπανία και η Ιταλία, ενώ ένα πρόσθετο βοηθητικό πλοίο, θα στείλει η Τουρκία, στο πλαίσιο της συνολικής ναυτικής δέσμευσης για την υλοποίηση της αποστολής που έχει αναλάβει στο ΝΑΤΟ.


Τι λέει ο τουρκικός τύπος σήμερα για την αποστολή τούρκικων φρεγατών στη Λιβύη


MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
 
H αποστολή ναυτικής και στρατιωτικής δύναμης στη Λιβύη απο την Τουρκία είναι στα πρωτοσέλιδα των τουρκικών εφημερίδων.
Η Sabah έχει ως τίτλο 1100 Τούρκοι φαντάροι στη Λιβύη" και η ίδια εφημερίδα συνεχίζει " στόχος είναι η Μεσόγειος, 4 φρεγάτες ένα βοηθητικό πλοίο και ένα υποβρύχιο κατευθύνονται στη Λιβύη" η ίδια εφημερίδα τονίζει πως η εντολή για την αποστολή στρατευμάτων σήμερα θα επικυρωθεί στο τουρκικό Κοινοβούλιο.

"Τα τουρκικά πολεμικά πλοία και ένα υποβρύχιο έχουν ταξίδι στη Λιβύη" είναι ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδα Hürriyet Που τονίζει πως η ναυτική δύναμη που στέλνει η Τουρκία στην περιοχή είναι αρκετά μεγάλη. Η ίδια εφημερίδα γράφει πως οι ναυτικές δυνάμεις της Τουρκίας θα αρχίσουν να συμμετέχουν στο ναυτικό αποκλεισμό μόλις επικυρωθεί η αποστολή τους απο το Κοινοβούλιο.
"Θα στείλουμε και τα F-16" είναι ο τίτλος της Cumhuriyet που γράφει " ενω η Τουρκία είχε δηλώσει οτι δεν θα συμμετάσχει στις επιχειρήσεις κατα της Λιβύης είναι η χώρα που στέλνει τις μεγαλύτερες ναυτικές δυνάμεις στην περιοχή. Τις επόμενες ημέρες 6 τουρκικά μαχητικά F-16 θα συμμετάσχουν στην επιχείρηση του αεροπορικού αποκλεισμού. Τα τουρκικά μαχητικά θα έχουν ως βάση της Σικελία."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...