Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Το στημένο παιχνίδι σε βάρος της Ελλάδας - Οι 5 παρανομίες και η Goldman Sachs


Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ Γ. ΝΟΥΛΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΥΓΕ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΣΩΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ «ΠΑΙΖΟΥΝ» ΜΕ ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

noulas
«Εγώ μήνυσα τους κερδοσκόπους» 
«Στην εν λόγω μηνυτήρια αναφορά, η οποία είναι εκτενέστατη (84 σελίδες κυρίως κείμενο και πάνω από 200 σελίδες επικαλούμενα σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς των μηνυτών)», όπως λέει ο κ. Νούλας στην «PRESS Time», «επισημαίνεται πως οι κερδοσκόποι έστησαν το παιχνίδι και ζημίωσαν την Ελλάδα μέσα σε ελάχιστους μήνες πάνω από 13 δισ. ευρώ».
Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει κατατεθεί η με αριθμό 2744 μηνυτήρια αναφορά του δικηγόρου (ο οποίος πολιτεύεται και με τη Νέα Δημοκρατία στη Β’ Αθηνών) Γεώργιου Ι. Νούλα, καθώς και του ασφαλιστή Κυριάκου Τόμπρα κατά των κερδοσκόπων, οι οποίοι με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους χειραγώγησαν το δημόσιο χρέος της Ελλάδος και ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο, τους Έλληνες πολίτες και γενικότερα τα φορολογούμενα στην Ελλάδα φυσικά και νομικά πρόσωπα.
Στην εν λόγω μηνυτήρια αναφορά, η οποία είναι εκτενέστατη (84 σελίδες κυρίως κείμενο και πάνω από 200 σελίδες επικαλούμενα σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς των μηνυτών)», όπως λέει ο κ. Νούλας στην «PRESS Time», «επισημαίνεται πως οι κερδοσκόποι έστησαν το παιχνίδι και ζημίωσαν την Ελλάδα μέσα σε ελάχιστους μήνες πάνω από 13 δισ. ευρώ».
Ανάμεσα στα άλλα, οι μηνυτές επισημαίνουν ότι «σε καμία περίπτωση δεν αρκεί το ύψος του ελλείμματος για να οδηγηθεί μια χώρα σε χρεοκοπία, αφού οι περισσότερες χώρες της ευρωζώνης, οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία είχαν και συνεχίζουν να έχουν μεγάλα ελλείμματα και παρ’ όλα αυτά καμία από αυτές δεν οδηγήθηκε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Ειδικότερα, το συνολικό χρέος της Ελλάδος δεν είναι το υψηλότερο της ευρωζώνης αφού είναι σαφώς υψηλότερα τα αντίστοιχα συνολικά χρέη της Ολλανδίας (234% επί του ΑΕΠ), της Ιρλανδίας (222% επί του ΑΕΠ), του Βελγίου (219% του ΑΕΠ), της Ισπανίας (217% του ΑΕΠ), της Πορτογαλίας (197% επί του ΑΕΠ) και της Ιταλίας (194% επί του ΑΕΠ), ενώ η Ελλάδα έχει 179% επί του ΑΕΠ συνολικό χρέος. Επιπλέον, ως προς το εξωτερικό χρέος, η Ιρλανδία χρωστάει τα 414% του ΑΕΠ της και η Πορτογαλία το 130%, ενώ η Ελλάδα μόλις το 89,5% του ΑΕΠ. «Οι δράστες επομένως της κερδοσκοπίας εις βάρος της Ελλάδας», τονίζει ο κ. Νούλας, «γνώριζαν και παρασιώπησαν με δόλο ότι υπάρχουν άλλες χώρες της ευρωζώνης με πολύ μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα και παρ’ όλα αυτά με διαδοχικές ψευδείς παραστάσεις τους οδήγησαν (πιθανώς με τη συμμετοχή, την παρότρυνση ή την αμέλεια των διεθνών οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης), πείθοντάς τους με δόλο σε μαζικές αγορές συμβολαίων CDS (αντασφάλιστρα κινδύνου πτωχεύσεως των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου), προσπορίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος, το οποίο μόνο τον μήνα Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2010 ξεπέρασε τα 2 δισ. ευρώ».
Οι 5 παρανομίες
Στην αγορά των CDS, στην οποία δημιουργήθηκε και εκτελέστηκε όλο το παιχνίδι της παράνομης κερδοσκοπίας εις βάρος της Ελλάδος, δεν συντρέχουν οι στοιχειώδεις νόμιμες προϋποθέσεις λειτουργίας της, δηλαδή, όπως εξηγεί ο δικηγόρος:
Πρώτον, απαγορεύεται να στοιχηματίζεις στην πτώχευση ενός κράτους.
Δεύτερον, για να έχεις το δικαίωμα να αντασφαλίσεις σε κάποιο επενδυτικό κίνδυνο πρέπει να λειτουργείς ως ασφαλιστική ή αντασφαλιστική εταιρεία με βάση την εθνική νομοθεσία (ν.2496/1997), την Ευρωπαϊκή Ένωση (Οδηγία 2009/138/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) και το Διεθνές Δίκαιο. Όλες οι εταιρείες όμως που εκδίδουν αντασφάλιστρα επενδυτικού κινδύνου δεν έχουν τις νόμιμες προϋποθέσεις για τη λειτουργία τους ως αντασφαλιστικές εταιρείες.

Τρίτον, ακόμα και αν είχαν την ιδιότητα της αντασφαλιστικής εταιρείας, δεν έχουν την ικανότητα πληρωμής των αντασφαλίστρων σε περίπτωση που επέλθει ασφαλιστικός κίνδυνος, όπως στην προκειμένη περίπτωση παύση πληρωμών μιας χώρας Έτσι, στην ουσία λειτουργούν ως χρηματοοικονομικές πυραμίδες εκμεταλλευόμενες την ηθελημένη έλλειψη ρυθμιστικών αρχών λειτουργίας και θεσμικού πλαισίου διαφάνειας, εξυπηρετώντας με τον τρόπο αυτό τη διεθνή παραοικονομία.
Τέταρτον, δεν διαπραγματεύονται σε αναγνωρισμένα χρηματιστήρια.
Πέμπτον, δημιουργούν και υποβάλλουν σε εναρμονισμένες πρακτικές υποτιμητικής κερδοσκοπίας. Να σημειωθεί ότι πάνω από το 80% της παγκόσμιας αγοράς CDS (με τζίρους πάνω από 100 τρισ. δολάρια) ελέγχουν η εταιρεία Goldman Sachs, η G.P. Morgan και η Deutsche Bank. Θυμίζουμε ότι ουδέποτε στην Ιστορία υπήρξε πραγματική καταβολή αποζημίωσης αντασφαλίστρου κινδύνου. Άλλωστε είναι γνωστό ότι η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία του κόσμου, η αμερικανική AIG, κατέρρευσε τη στιγμή που κλήθηκε να καταβάλει 14 δισ. δολάρια επί των CDS (αντασφαλίστρων κινδύνου) που είχε προηγουμένως εκδώσει για να καλύψει τον κίνδυνο χρεοκοπίας της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Lehman Brothers. Έτσι, τα συμβόλαια CDS δίνουν ψευδαίσθηση ασφάλισης και πείθουν τους επενδυτές με πλάνη να τα αγοράσουν. Μοναδικός στόχος της λειτουργίας των CDS είναι η χειραγώγηση της διαμόρφωσης του κόστους δανεισμού κρατών και επιχειρήσεων προκειμένου οι εταιρείες που τα εκδίδουν να κερδοσκοπήσουν με βάση τα τοκογλυφικά επιτόκια δανεισμού που επιβάλλονται. Στις ΗΠΑ διεξάγεται πρωτοφανής δικαστική έρευνα για τη λειτουργία των CDS, κυρίως μάλιστα τον ρόλο τους κατά την περίοδο που δημιουργήθηκε το ελληνικό πρόβλημα και τα παιχνίδια που παίχτηκαν εις βάρος της χώρας μας. Το απίθανο είναι ότι τα ίδια πρόσωπα που στοιχηματίζουν στην πτώχευση της Ελλάδος και ζημιώνουν το Ελληνικό Δημόσιο είναι ταυτόχρονα οι αγοραστές, αντισυμβαλλόμενοι και διαπραγματευτές, ασκώντας διαχειριστικές πράξεις κατά την έκδοση των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου και αποκομίζοντας τεράστια περιουσιακά οφέλη εις βάρος της Ελλάδος και των Ελλήνων πολιτών. Όπως άλλωστε με κυνικότητα δήλωσε ο επικεφαλής του αμερικανικού επενδυτικού κεφαλαίου Μάριαν Amit Sarkar: «Δουλειά μας είναι να βγάζουμε λεφτά, όχι να σκεφτόμαστε τι θα συμβεί στους Έλληνες πολίτες. Δεν υπάρχει εξάλλου νόμος που να απαγορεύει να εκμεταλλευτείς τον Μ...α.»!
Επισημαίνεται επίσης στη μηνυτήρια αναφορά ότι η Ελλάδα εξαιτίας της τεχνητής κρίσης που στήθηκε εις βάρος της ζημιώθηκε μέσα σε ελάχιστους μήνες πάνω από 13 δισ. ευρώ!
 
Η Goldman Sachs
Ενώ διαπιστώνονται λοιπόν όλα αυτά, τον Ιανουάριο του 2010 η Goldman Sachs συνεδρίασε στην Αθήνα με ομάδα τραπεζιτών καταστρώνοντας κερδοσκοπικά παιχνίδια, ενώ πρωτοστατούσε σε «καλλωπισμούς» δημόσιων χρεών σε διάφορες χώρες του κόσμου έναντι αδράς αμοιβής, όπως έκανε και στην Ελλάδα την περίοδο Σημίτη, «βολεύοντας» μέρος του δημόσιου χρέους σε θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας! «Ο κ. Παπανδρέου», όπως εξηγεί ο Γ. Νούλας, «στην πράξη έδειξε να εκτιμά το έργο της Goldman Sachs και διόρισε στην κορυφή του Οργανισμού Διαχείρισης του Δημόσιου Χρέους πρώην (;!) στέλεχος της Goldman Sachs, για να ασχοληθεί με το χρέος μας! Η σημειολογία είναι πραγματικά μοναδική! Ας αρκεστούμε σε αυτή την παρατήρηση και ας αφήσουμε σε εσάς τα συμπεράσματα!... Σαν να μην έφτανε αυτό, το εργαλείο των CDS που πόνταραν στη χρεοκοπία της Ελλάδος χρησιμοποίησαν ακόμα και νομικά πρόσωπα ελεγχόμενα από το Ελληνικό Δημόσιο (όπως το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο)!».
Η μηνυτήρια αναφορά, ανάμεσα στα άλλα, εξηγεί πως το επιτόκιο δανεισμού της Ελλάδας (το spread-απόκλιση) από 150-200 μονάδες έφτασε τις 1.000, δηλαδή ενώ δανειζόμασταν με βάση το επιτόκιο της Γερμανίας (3%) συν τη διακύμανση spread 150-200, δηλαδή 3% συν 1,5%-2% ίσον 4,5%-5% επιτόκιο δανεισμού, φτάσαμε να δανειζόμαστε από τις αγορές με spread 1.000 μονάδες, δηλαδή 3% + 10(00) = 13%. Ακροθιγώς αναφέρονται ακόμη οι περιπλανήσεις του σημερινού πρωθυπουργού ανά την υφήλιο και η δημιουργία αρνητικού κλίματος για τους όρους δανεισμού της Ελλάδας, αφού η οικονομία είναι πάνω απ’ όλα ψυχολογία. «Εδώ», όπως επισημαίνει ο μηνυτής, «φαίνεται να δικαιώνεται ο Αντ. Σαμαράς, που επισημαίνει ότι το πρόβλημα δημόσιου χρέους που έχουν όλες οι χώρες του κόσμου, και μάλιστα πολύ μεγαλύτερο απ’ ό,τι η Ελλάδα, η κυβέρνηση Παπανδρέου κατάφερε να το κάνει (δίνοντας ανέλπιστο δώρο στους κερδοσκόπους) κρίση δανεισμού! Μετά φυσικά επακολούθησαν τα χειρότερα, δηλαδή η υπογραφή του μνημονίου, η παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας και η δίνη των μέτρων λιτότητας και φοροεπιδρομών που θα κρατήσει μέχρι το 2021».
Στημένο παιχνίδι σε βάρος της Ελλάδας
Στο πρόσφατο παρελθόν ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ο Μανουέλ Μπαρόζο, ο Ντομινίκ Στρος-Καν, ο Μακ Γκρίβι, ο νομπελίστας Νουριέλ Ρουμπινί, αλλά και πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν επισημάνει την αδυναμία των χωρών της ευρωζώνης να αντιμετωπίσουν τα απίστευτα κερδοσκοπικά παιχνίδια που παίζονται εις βάρος της Ελλάδας και στο μέλλον των υπολοίπων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόκειται για ένα άνευ προηγουμένου στημένο παιχνίδι, καθώς εις βάρος της Ελλάδας στοιχηματίζουν οι ίδιες εταιρείες που στο παρελθόν εκλήθησαν να «καλύψουν» ή «καλλωπίσουν» την εικόνα του δημόσιου χρέους της χώρας μας. Έτσι, η σπειροειδής υποτιμητική κερδοσκοπία έγινε φονικό εργαλείο για τους Έλληνες πολίτες και την ελληνική οικονομία. Στις ΗΠΑ και στη Βρετανία ήδη διεξάγονται δικαστικές και κοινοβουλευτικές έρευνες που πιστοποιούν τον ύποπτο ρόλο των κερδοσκοπικών κεφαλαίων εις βάρος της Ελλάδας. Εμείς όμως ακόμα δεν έχουμε συστήσει κάποια σχετική επιτροπή που θα αναδείξει το θέμα και θα προστατεύσει τη χώρα μας από τα «πυρηνικά όπλα μαζικής οικονομικής καταστροφής που ονομάζονται CDS».
Κλείνοντας τη μηνυτήρια αναφορά, οι μηνύοντες ζητούν την παρέμβαση του εισαγγελέα Αρείου Πάγου ώστε να διερευνηθούν οι καταγγελλόμενες παράνομες πράξεις και να αποδοθούν ποινικές ευθύνες σε όλους όσοι συμμετείχαν άμεσα ή έμμεσα στη διάπραξή τους είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό και είχαν ως αποτέλεσμα να ζημιώσουν το Ελληνικό Δημόσιο, την εθνική οικονομία, τους Έλληνες πολίτες και τα φορολογούμενα στην Ελλάδα φυσικά και νομικά πρόσωπα
Το ΣΔΟΕ, ο εισαγγελέας και τα καυτά ερωτήματα
Ύστερα από σχετική κλήση στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, ο δικηγόρος-διεθνολόγος και πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Γεώργιος Ι. Νούλας βρέθηκε την περασμένη Τετάρτη στα γραφεία του ΣΔΟΕ για να καταθέσει νεότερα στοιχεία, καθώς και να απαντήσει σε εξειδικευμένες ερωτήσεις κατόπιν εντολής του αρμόδιου εισαγγελέα κ. Αδάμη. Αν και η διαδικασία είναι μυστική, σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν σημαντικές ερωτήσεις στον κ. Νούλα, οι οποίες δείχνουν ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει πάρει απόφαση να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο και να βρει ποιοι ενέχονται στην απίστευτη κερδοσκοπία που στράφηκε εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου και των Ελλήνων πολιτών.
Επίσης, φέρεται να δόθηκε έμφαση στις ερωτήσεις και στην κουβέντα που έγινε πάνω σε αυτές για την αλλαγή του κανονισμού συστήματος εκκαθάρισης (short selling) και τη διαδικασία που ακολουθήθηκε σε όλα τα στάδιά της, καθώς και την τυχόν ύπαρξη νέων στοιχείων και πορισμάτων των ελληνικών αρχών και τρίτων χωρών σχετικά με τη διαπραγμάτευση και τον διακανονισμό συναλλαγών για τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) επί των ελληνικών κρατικών ομολόγων.
Εκείνο το οποίο δεν γνωρίζουμε είναι εάν έγινε συζήτηση και ζητήθηκαν ή αξιολογήθηκαν στοιχεία για μια σειρά θεμάτων που εξέθεσε και ανέλυσε εκτενώς και με νομική αρτιότητα η μηνυτήρια αναφορά, όπως:
I. Το αποτέλεσμα της έρευνας της ΕΥΠ που έχει ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο του 2010 επί συγκεκριμένων κυβερνητικών κεφαλαίων.
II. Υπήρξε συνεργασία για το αποτέλεσμα των ερευνών της αμερικανικής και αγγλικής Δικαιοσύνης για τις αλλοιώσεις του Προϋπολογισμού από την Goldman Sachs;
III. Συζητήθηκε το θέμα της μήνυσης κατά Τρισέ για τα swaps της Goldman Sachs επί κυβέρνησης Σημίτη;
IV. Έχουν συνεργαστεί ο Αθανάσιος Κατσιρώβης, αντεισαγγελέας, με την κυρία Ελένη Ράικου, προϊσταμένη Εισαγγελίας Πρωτοδικών, για πιθανή ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών;
V. Ερευνήθηκε αν ο όμιλος αξιολόγησης Moody’s αποτελείται κατά 90% από μέλη της Goldman Sachs;
VI. Θα κληθεί ο κ. Φιλιππίδης να εξηγήσει γιατί επένδυσε στη χρεoκοπία της Ελλάδας όταν ήταν διευθύνων σύμβουλος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου;
VII. Θα κληθεί ο κ. Χριστοδούλου (πρόεδρος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους - ΟΔΗΧ) να καταθέσει ποια ήταν η συμμετοχή του σαν Goldman Sachs, της οποίας υπήρξε στέλεχος, στην παραποίηση του δημοσίου χρέους επί Κ. Σημίτη, αλλά και αργότερα σε άλλες χώρες;
VIII. Θα ερευνηθεί για ποιο λόγο δαπανήθηκαν 400.000.000€ μόνο για τη σύνταξη του μνημονίου;
Να σημειωθεί ότι η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε πολύ πριν την υπογραφή του μνημονίου, ενώ στην ουσία την είχε προβλέψει! Οι αρμόδιοι διοικούντες, υπουργοί, βουλευτές, διοικητές, εμπειρογνώμονες και αρμόδιοι υπάλληλοι, ενήργησαν δεόντως προκειμένου ή να αποφύγουν την υπογραφή του μνημονίου ή να επιβάλουν νεότερους όρους για την Ελλάδα εγκαίρως;
Το θέμα αυτό πιστεύουμε, όσο η Δικαιοσύνη συνεχίζει να δείχνει σοβαρότητα και συνέπεια, θα μας απασχολήσει για πολλούς μήνες. Ευχόμαστε, επιτέλους, να φωτίσει η έρευνα που θα γίνει τα απίστευτα παιχνίδια που παίζονται εις βάρος της χώρας μας ερήμην των πολιτών της, οι οποίοι όμως καλούνται να πληρώσουν τον λογαριασμό. Εμείς σαν εφημερίδα θα είμαστε πάντα εδώ, να ρίχνουμε φως σ’ αυτά που άλλοι, για λόγους ευνόητους, θέλουν να σκεπάζουν!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...