Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Άκρα του τάφου σιωπή για τα επεισόδια στην Κομοτηνή, με αφορμή την επίσκεψη Παπανδρέου

Φωτογραφία απο το http://www.xanthipress.gr/

(Ανανεωμένο) Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στην Κομοτηνή με αφορμή την εκεί επίσκεψη και ομιλία του Πρωθυπουργού , αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, ενώ στα κρατικά και ιδιωτικά ΜΜΕ επικρατεί άκρα του  τάφου σιωπή.
Για τις 2μμ ήταν προγραμματισμένη ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με θέμα «Το Καλάθι των αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας ΑΜΘ», στην οποία επρόκειτο να μιλήσουν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κ. Σκανδαλίδης.
Το μεσημέρι, όμως, απέναντι από το ξενοδοχείο εμφανίστηκαν εργαζόμενοι στην κλωστουφαντουργία ΕΝΚΛΩ (πρώην όμιλος Λαναρά) και ζήτησαν να συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό. Οι περισσότεροι από τους 600 εργαζόμενοι του ομίλου της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, παραμένουν απλήρωτοι τους τελευταίους 24 μήνες και βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση παρά τις περυσινές υποσχέσεις του κ. Παπανδρέου προς τους ίδιους.
Οι αστυνομικές δυνάμεις τους εμπόδισαν και όταν το πλήθος των εργαζομένων άρχισε να διμαρτύρεται να και να πετάει πέτρες απάντησαν με δακρυγόνα. Με ντοντούκες οι διαδηλωτές φώναζαν “Λεφτά Υπάρχουν” και στη συνέχεια ακούστηκαν συνθήματα όπως “Εσείς τα φάγατε, Λαμόγια – Καρχαρίες”.
Παράλληλα αγρότες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ συγκρότησαν πορεία η οποία  διαλύθηκε  από την αστυνομία με την χρήση δακρυγόνων.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που παραθέτουν σχολιαστές μας:
Τελικά και ενώ ο Γιώργος Πεταλωτής και οι υπουργοί τον ανέμεναν από μπροστά ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μπήκε στο ξενοδοχείο στις 6 το απόγευμα, με τετράωρη δηλαδή καθυστέρηση, συνοδευόμενος από τον Σωκράτη Ξινίδη και τον Νίκο Σηφουνάκη. Ο κ. Παπανδρέου μπήκε σαν τον άνεμο προς έκπληξη των παρισταμένων κάτι που έγινε βάσει σχεδίου για να μην συναντήσει τους διαδηλωτές της Εν ΚΛΩ κι άλων εργοστασίων που προηγουμένως είχαν δεχθεί επίθεση των ματ και με δακρυγόνα..
(Πηγή: Δημοσιογραφικός Οργανισμός Χρόνος)
Ο Πρωθυπουργός έφτασε στο ξενοδοχείο όχι απο τον δρόμο αλλά μέσα απο τα χωράφια με αγροτικό αυτοκίνητο (!!!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...