Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Οι λαθρομετανάστες συνεχίζουν να υπαγορεύουν όρους στην κυβέρνηση!!!




Τελείωσε πριν από λίγο η συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούση και Υγείας κ. Α. Λοβέρδου με εκπροσώπους των μεταναστών και της Επιτροπής Αλληλεγγύης. Η πρόταση της κυβέρνησης προς τους μετανάστες, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο, ήταν να μπουν σε καθεστώς ανοχής για έξι μήνες με δέσμευση για άλλους έξι μήνες επέκταση. Για τη συνέχεια θα εξεταστούν οι λύσεις αφού πρώτα οι απεργοί λύσουν την απεργία τους.
Λίγο μετά, η απάντηση που έδωσαν οι μετανάστες απεργοί πείνας στην πρόταση Ραγκούση ήταν αρνητική. Ζητούν χορήγηση άδειας παραμονής με πλήρη δικαιώματα και διαμηνύουν ότι δεν θα μεταβούν μαζικά σε νοσοκομεία. Συγκέντρωση σε λίγο,στο Μουσείο.

Δηλαδή ενώ και οι πλέον επιφυλακτικοί παρατηρητές φοβούνται ότι το θέμα αυτό θα γίνει η θρυαλλίδα που θα ανατινάξει το πολιτικό σκηνικό, η κυβέρνηση διαπραγματεύεται ακόμα με τους λαθρομετανάστες. Ενώ από την άλλη μαίνεται στο παρασκήνιο η κόντρα Ραγκούση – Βενιζέλου για το ίδιο θέμα και ο αρμοδιότερος όλων υπουργός Προ Πο κ. Χρ.Παπουτσής απουσιάζει επιδεικτικά από τα τεκταινόμενα
Η Κυβέρνηση απέδειξε, για μία ακόμη φορά, ότι αδυνατεί να ελέγξει και να επιλύσει ένα εκρηκτικό πρόβλημα. Επί 38 τώρα μέρες διαπιστώνεται μια επικίνδυνη ανοχή, όπου από τη μία κινδυνεύουν κυριολεκτικά να πεθάνουν άνθρωποι, με απρόβλεπτες για τη χώρα μας συνέπειες και από την άλλη διαιωνίζεται μία απαράδεκτη μετακύλιση ευθυνών μεταξύ αρμόδιων υπουργών, δηλωσε η Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινή Πιπιλή.
Ενώ ο υπεύθυνος του Τομέα Προστασίας του Πολίτη της Ν.Δ.,. Θανάσης Νάκος, σχετικά με το ζήτημα των μεταναστών απεργών πείνας στο Μέγαρο Υπατία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Την ανυπαρξία μεταναστευτικής πολιτικής από την κυβέρνηση την έχουμε κατ’ επανάληψη καταγγείλει. Αυτή ακριβώς η ανυπαρξία έχει οδηγήσει σήμερα την κυβέρνηση σε αδιέξοδο. Οι παλινωδίες, η ολιγωρία και η απρονοησία σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα, έχουν οδηγήσει στο θλιβερό φαινόμενο της διαμάχης μεταξύ υπουργών σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των έγκλειστων μεταναστών στο κτίριο Υπατία.
Η κυβέρνηση και ιδίως ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αγνόησαν το βασικότερο κανόνα της πολιτικής, που επιβάλλει να λαμβάνονται υπόψη οι συνέπειες που θα προκύψουν από κάθε ενέργεια ή από κάθε παράλειψη. Εάν, όπως είχαμε εγκαίρως καταγγείλει, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη απέτρεπε τη μετακίνηση των μεταναστών από την Κρήτη στην Αθήνα και εμπόδιζε την κατάληψη της Νομικής, απλά εφαρμόζοντας το νόμο, σήμερα η κατάσταση θα ήταν διαφορετική. Ούτε η κυβέρνηση θα βρισκόταν σε αδιέξοδο και οι υπουργοί της σε διαμάχη, ούτε θα ήταν αναγκασμένη υπό την πίεση των γεγονότων να αναζητά παρανόμους τρόπους εκτόνωσης της κατάστασης. Οι δηλώσεις αρμοδίων και αναρμοδίων υπουργών, όσον αφορά τροποποιήσεις του μεταναστευτικού νόμου, μόνο σύγχυση προκαλούν.
Η μεταβίβαση της ευθύνης από την κυβέρνηση στους περίφημους «καθοδηγητές» των μεταναστών, είναι απλώς μία απεγνωσμένη προσπάθεια εξεύρεσης “άλλοθι” για τα λάθη και τις παραλείψεις της ίδιας της κυβέρνησης. Αλήθεια, τώρα τους ανακάλυψε; Όταν επί σειρά μηνών οργάνωναν την κατάληψη της Νομικής και με πομπώδη τρόπο καθοδηγούσαν τα «θύματα»- μετανάστες, παραβιάζοντας το νόμο, τότε που ήταν η κυβέρνηση;
Η αποστασιοποίηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος παρακολουθεί κρυπτόμενος τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει στους κόλπους της κυβέρνησης, προφανώς δεν τον απαλλάσσει από τις ευθύνες του, γιατί η δική του ολιγωρία στην εφαρμογή του Νόμου οδήγησε στο σημερινό αδιέξοδο.
Το κυβερνητικό θέατρο του παραλόγου πρέπει να ρίξει, επιτέλους, αυλαία. Ας τα βρουν οι Υπουργοί μεταξύ τους, γιατί το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο από τις εσωκομματικές ισορροπίες στο ΠΑΣΟΚ!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...